Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1241 / 8 / 0
tinos pisze:
weź samo paro bo w tym mixie w ogóle nie poczujesz fluo :P Dla mnie takie mixy to bezsens.
kolego tinos chodzisz po forum i udajesz ze cos wiesz a tak naprawde wprowadzasz tylko ludzi w blad
ja tu zagladam bardzo czasem ... ale chwila przegladania czesci antydepresanty wyrobila u mnie pewnosc co do ww twierdzenia.

a w odpowiedzi na pytanie nie mozna i mozna ... byli tacy co chwalili takie mixy niestety osoby te nigdy nie ciagly kuracji wiecej niz kilka tyg. wiec ... ogolnie laczenie tych 2 lekow to proszenie sie o ZS
i to NIE PRAWDA ze nie poczujewsz fluo - tinos - skad ty masz te wszystkie informacje ?
jestes niebezpieczny czlowieku - bez urazy nic osobistego
  • 886 / 9 / 0
nie niebezpieczny tylko praktyczny jakoś moje rady zawsze są pomocne :) uparłeś się widzę na te fluo i do tego jeszcze używasz moich wyrażeń :P masz problem do mnie jest PW ale na ogólnym forum proszę o nie wprowadzenie ludzi w błąd bo w przeciwieństwie do Ciebie ja wiem co piszę :) Pozdrawiam, pamiętaj PW nie ogólne forum na prywatne pogaduchy
Ostatnio zmieniony 05 maja 2011 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 79 / / 0
aree1987, co teraz jesz? Dalej selegiline z paroksetyną?
  • 1743 / 25 / 0
Jedyny godny wypowiedzi mix antydepresantów jaki miałem to paroksetyna + mianseryna.
20-30mg paro z rana + 10-30mg mianseryny przed snem.
Ogólnie mix był OK, ale mianseryna przebija paro w działaniu w niektórych aspektach i można tak "sztucznie jeść" przez co chodzi się cały dzień ziewając, przewaga działania sedatywnego i wzrost masy ciała.
Dla mnie lepszą alternatywą jest branie jednego leku (w moim wypadku SSRI - paro) i benzosy na gorsze chwile :-)
  • 79 / / 0
Pewnie wiecej ludzi rozkminia to jak sie ma przyjmowanie BUPROPIONU do neuroleptyków. bupropion blokuje wychwt NA i dopaminy wiec wzrasta poziom tych neurotransmiterow w osrodkowym ukladzie nerwowym. Dopamina pobudza receptory dopaminowe presynaptyczne i posynaptyczne. Z tego wynika dzialanie leku. Neroleptyki w duzych dawkch blokuja te receptory, wiec po co wiecej tej dopaminy w szczelinie synaptycznej skoro nie spelnia swojej roli. Czym innym jest upregulacja receptoro D malymi dawkami neroleptykow okazyjnie zeby je uwrazliwic. To tylko moje proste rozumowanie. Prosilbym o kompetentne odpowiedzi.
  • 630 / 3 / 0
Dostalem chlorprotixen na poprawe glebokosci snu po bupr. Takze bezposrednich przeciwskzan nie ma. Nie robilem jeszcze specjalnie testow, ale sprawdze co i jak w praktyce.
  • 222 / / 0
witam
dostałem na rano pramatis (escitalopramum) biorę od 7 tygodni (ostatnie 10dni 40mg), teraz inny lekarz przepisał mi asantre 50mg

miałem na wieczór deprexolet (mianerin) 30-60 przed snem, zamiast tego dostałem na wieczór dexopin 10mg

pytanie: moge brać te 4 leki jednocześnie?
czy lepiej odstawić te co miałem wcześniej

no i ten drugie lekarz, którzy zmienił mi leki kazał mi brać 1mg alpry po obiedzie (codziennie, nie doraźnie)
  • 253 / 3 / 0
@mr_obscene:
Takie połączenie nie wchodzi w grę. Musisz coś wyselekcjonować.
Uwaga! Użytkownik Vincent Vega jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 222 / / 0
a asantra rano 50mg
pramatis 20mg

ewentualnie doraźnie xaxanx

a na wieczór 10mg decopinu?
  • 253 / 3 / 0
Powinieneś wybrać między Asentrą a Pramatisem. Jeżeli escitalopram Ci nie pasuje to przejdź na sertralinę, ale teoretycznie tez powinno się zrobić przerwę przy przechodzeniu z jednego na drugi.

Wieczorem może być doksepina. Xanax według potrzeb.
Uwaga! Użytkownik Vincent Vega jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.