Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1709 / 11 / 0
pol90 pisze:
Jeżeli chodzi o ten lek to jest napisane, że obniża on próg padaczkowy i teraz nie wiem czy go brać bo jak brałem inne antydepresanty, które też obniżają próg padaczkowy to nie miałem ataków, a jestem chory na padaczkę. Jeżeli ktoś wie jak on obniża próg padaczkowy to niech porówna ten lek do innego znanego leku pod względem obniżania prógu padaczkowego.
Przy najmniejszej terapeutycznej dawce powinno być ok, nie dostałem nigdy ataku po lekach (nie licząc przedawkowania) a też mam padaczkę.
  • 1599 / 47 / 0
duldidaj pisze:
pol90 pisze:
Jeżeli chodzi o ten lek to jest napisane, że obniża on próg padaczkowy i teraz nie wiem czy go brać bo jak brałem inne antydepresanty, które też obniżają próg padaczkowy to nie miałem ataków, a jestem chory na padaczkę. Jeżeli ktoś wie jak on obniża próg padaczkowy to niech porówna ten lek do innego znanego leku pod względem obniżania prógu padaczkowego.
Przy najmniejszej terapeutycznej dawce powinno być ok, nie dostałem nigdy ataku po lekach (nie licząc przedawkowania) a też mam padaczkę.
A ty masz polekową padaczkę czy zwykłą.
  • 1709 / 11 / 0
nabyta przez używki.
  • 1599 / 47 / 0
duldidaj pisze:
nabyta przez używki.
Ja tylko słyszałem, że nabyta przez używki, jest to padaczka związana z gwałtownym ich odstawieniem i przechodzi automatycznie.
  • 1709 / 11 / 0
No niby tak ale mi powiedziano (nie pamiętam dokładnie jakich słów użyto), że próg już jest obniżony i może się czasem pojawić atak. Tak czy siak dmucham na zimne.
  • 42 / 1 / 0
Jadł ktoś Aciprex (escytalopram)? Psychiatra zmieniła mi lek z sertraliny i jestem ciekawa czy mi pomoze na stany lękowe..
  • 1599 / 47 / 0
duldidaj pisze:
No niby tak ale mi powiedziano (nie pamiętam dokładnie jakich słów użyto), że próg już jest obniżony i może się czasem pojawić atak. Tak czy siak dmucham na zimne.
Nawroty tej choroby mogą się automatycznie w momencie kiedy np. chociaż tydzień czasu będziesz brał benzo i nagle odstawisz to wtedy pojawiają się ataki to jest moje zdanie.

A ty masz padaczkę z odstawienia opiatów czy benzodiazepin.
  • 1599 / 47 / 0
Dostałem coaxil narazie jedno opakowanie tylko teraz nie wiem jak mam stosować czy coś da jak będę stosował 1-2 tabletki dziennie to po jakimś tam czasie jest szansa na poprawę bo minimalna dawka to 3 tabletki dziennie czy od razu 3 tabletki dziennie to czy po półtorej tygodnia można odczuć poprawę.
  • 170 / 1 / 0
asteria99 pisze:
Jadł ktoś Aciprex (escytalopram)? Psychiatra zmieniła mi lek z sertraliny i jestem ciekawa czy mi pomoze na stany lękowe..

Dla mnie ten lek był zbawieniem. Jedyny jaki jadłem więc porównania nie mam, ale jak po 2-3 tygodniach się rozkręcił to ryj wyglądał tak :cheesy: :-D :*)
Uwaga! Użytkownik Regulator Kwasowosci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1599 / 47 / 0
Teraz jak wypiłem sobie jedno piwo będąc już na coaxilu to zauważyłem, że dziwnie wchodzi alkohol, nie wywołuje prawie żadnej euforii.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.