Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 187 / 2 / 0
Żeń szeń też działa i różanie również działa. zresztą jak inne adaptogeny. Sprawdzone na wielu forach, przez wiele osób. Przykład gościa który brał dwa adaptogeny i bodajże po 2 tygodniach miał już słabe objawy ZS i to potwierdzone przez lekarza bo tylko do tego pasowały wszystkie objawy jakie miał, tak wiem odnajdę to wkleję linka.

Dołożyć do wspomnianych wyżej 5-HTP + porządny dziurawiec, wszystko w miarę wysokich dawkach i niejednego wywali na orbitę. Skutki uboczne? Mogą być a nie muszą, raczej na pewno będą mniejsze niż te od SSRI. Jeszcze można liść oliwny ekstrakt, podobno bardzo dobrze działa na D i NA :old:

Jeśli coś jest naturalne to też może mieć znakomite właściwości, żeń szeń jest zajebisty na silne przemęczenia i chyba jest moc nie? %-D

Dobra brałem 2 dni jak na razie żeń szenia i różańca, w nocy spałem mniej jak 1.5h i po zażyciu trzecich dawek adaptogenów po 30 minutach coś mi yebło i czuję moc do napisania tak zajebistego posta :nuts: Dobra pora lecieć do roboty na ranna zmiana i czuję że moc jest ze mną :gun: :wall: :*)
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 117 / 1 / 0
Próbuje własnymi sposobami, z pomoca forumowiczów leczyć się z anhedonii, mam równiez inny problem związany z dziewczyna, mianowicie tkwie myślami cały czas w przeszłości a wizja przyszłości jest malowana w ciemnych barwach, do tego cały czas o niej myśle i wydaje mi sie ze w zyciu sobie nie poradze, skoncze studia i bedzie jedna wielka pustka, znajomi znajduja sobie dziewczyny, maja inne priorytety, koledzy odchodza na drugi plan co baaaardzo mnie boli, to juz nie liceum :(, ja nie moge z powodu mysli,

póki co lece:

plastry nikotynowe
imbir
ashwagandha
etylofenidat

i szukam do tego mixu cos na dopamine. Co byście polecili do takiej kuracji? Najgorsze jest to, że ciągle myślę, nie mogę przestać, jedyną odskocznią jest sport i katowanie się do bólu, ale potem przychodzi odpoczynek i znowu te mysli a jak niedaj bóg ją znowu zobacze ....
Nie moge spotykac się przez to z innymi kobietami, z sexu rowniez nici, po prostu za duzo w glowie siedzi ...
Uwaga! Użytkownik Pizarro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 187 / 2 / 0
Dodaj takie coś:

Zeń-Szeń z olimpu i Rhodiola z naturella po 2 tego i tego, do tego b6 3 x 100mg po posiłkach. Tyle ja mogę polecić naturalnych, koszta prawie 100zł , ale co ci szkodzi? Jak mam podziałać to jest to żaden pieniądz i daj temu zestawowo minimum 2 tygodnie.

Oba adaptogeny działają na DA i SER, b6 do pomocy w tworzeniu dopaminy.

Ważna sprawa to tak że Żeń-Szeń reguluje układ hormonalny. Gdybyś chciał spróbować uzupełnić witaminy i minerały to też coś polecę, jakoś ludzie gdy mają niedobory i uzupełnią to czują się dobrze.
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 187 / 2 / 0
Biorę tego żeń-szenia i różańca prawie tydzień i mam coś takiego jakby prawie sny, jak po SSRI.

Piję normalnie kawę przed snem i zaznaczam że wcześniej nic takiego nie miałem :finger:

Wczoraj w nocy przykładowo kawa przed 23 i jakoś po 30 minutach kładę się na brzuchu jak zawsze, zapominam o wszystkim i po czasie 5 - 10 minut zerwanie filmu i:

1. Pierwszy sen gadam z kimś z roboty ( chyba w robocie ), rozmowa niezapamiętana niestety.

2. Drugi sen Słuchałem muzyki przez sen i była cały czas taka na jedno kopyto ( fajna ), niestety niezapamiętana i po obudzeniu taki sam jednostajny oddech kogoś z rodziny kto spał...

3. Trzeci, ale czy aby to był sen? W pewnym momencie widzę się? Nie odczuwam tego, ale to jest takie w kurwę realistyczne... Zaczynam powoli drgać, całe ciało coraz bardziej, nawet w pewnym momencie mam drganie powiek i myślę jasno czy by nie dać znać komuś żeby dzwonił na pogotowie :nuts:
Nie zrobiłem tego, tylko siłą myśli przebudziłem się i tu opiszę efekty, które powinny być jeśli to było realne:

- bicie serca normalne
- zero jakiegokolwiek spocenia
- zero strachu ( mam strasznie teraz kortyzol obniżony i chyba NA )
- gdybym się tak wił realnie, to chyba ktoś by usłyszał?

Oczywiście po tym 3 obudziłem się i więcej już nie chciałem czegoś takiego i jak zawsze poczekałem chwilę dłużej, na bok tym razem, zerwany fil i bez rewelacji spanie do rana.

Wnioski jakie mi się nasuwają to takie że mam po tej mieszance:

- bardzo obniżony kortyzol ( praktycznie 0 wkurwienia i strachu )
- podniesioną DA i Ser, czuję się dobrze od rana do nocy
- Żadnych skutków ubocznych w ciągu dnia

Wychodzi na LD i jakieś tam OOBE, czy coś w tym stylu. Bardzo mnie to zastanawia, o ile wiadomo to te środki regulują hormony i w deklu, ale żeby aż tak? Kontynuuję moją " misję " będę zdawał relację bo te akcje mam teraz co noc i po tym wszystkim patrze na zegarek i minęła oczywiście niecałe godzina :diabolic:
  • 1252 / 4 / 0
Kawa - budzi umsyl, podczas gdy cialo zasypia. Stad tego typu zjawiska. Sprobuj Ilex Guyausa, ktora zawiera mnostwo kofeiny jednoczesnie z imao...
Otrzymasz efekt podobny jak po mixie rhodioli z małą czarną oraz zmęczeniem na koniec dnia.

Poza tym rozeniec jest iMAO i stosowany dodatkowo z zen-szeniem i kawa moze na pewnych plaszczyznach nasilac ich dzialania oraz modyfikowac.

DA ma raczej niewielki wplyw na sny. Podziekowac mozesz glownie serotoninie oraz noradrenalinie (utrzymanie swiadomosci).
  • 187 / 2 / 0
Dzięki, o to mi właśnie chodziło. Ciekawe że wczoraj nic takiego nie uświadczyłem, może dlatego że byłem mniej zmęczony :nuts: Zobaczymy dzisiaj, w ciągu dnia tylko jedna kawa i energetyk, tak więc może być lepsze pobudzenie, choć mnie kawa słabo pobudza już :rolleyes:

Ten różaniec to może być dobry dla połykaczy deksa :old:
  • 185 / 3 / 0
Ja próbowałem Ilex Guyausa - działania brak. Kawy też już nie czuję, chociaż kiedyś jak brałem ssri mnie pobudzała i dobrze się komponowała razem. Rhodiole kiedyś brałem, ale wtedy był okres kiedy dostałem psychozy, więc działania też nie poczułem. IMO te suplementy są przereklamowane i nie podziałają raczej na mój przećpany łeb. Ale jak już o ziołach mowa to polecam ashwagandhe.
SSRI biorę i też słabo. Mimo to zaczynam widzieć przyszłość w czarnych barwach - wywalą mnie ze szkoły, pracy, dziewczyny nie znajdę nigdy, zero perspektyw i wtedy już żaden miks leków mi nie pomoże. Chyba rzeczywiście potrzebuję jakiegoś mocniejszego antydepresanta, a mój DOC nie chce mi nic dać. Do tego ta ciągła ahedonia, strasznie dokuczliwa. Może zmienić sertre na wenlę? Nie wiem już co robić, mam deficyt finansowy i nie mam narazie na innego lekarza.

Co różeniec ma wspólnego z DXM?
  • 1252 / 4 / 0
Ilex Guyausa w odpowiedniej dawce dziala na pewno zauwazalnie.

Nie dosc, ze kofeiny ma od chuja to jeszcze iMao - a to juz powinienes odczuc, jesli faktycznie masz depresję.
  • 185 / 3 / 0
Próbowałem na pewno w odpowiedniej dawce. Miałem 50g, robiłem napar i mówię Ci że nie działało. Zresztą zamów sobie sam to się przekonasz. A może na Ciebie zadziała inaczej. Poza tym na niektórych nie działa nawet moklobemid więc różnice osobnicze mogą być znaczne.
  • 410 / 23 / 0
astralnykutas pisze:
Nie dosc, ze kofeiny ma od chuja
Akurat kofeina ma się do leczenia depresji tak jak pięść do nosa. U mnie (i nie tylko u mnie: wystarczy spytać wujka duckduckgo'a) kofeina (razem z nikotyną) nasilała stany lękowe i powodowała takie ogólne znerwicowanie (plus drżenie rąk - tym silniejsze, im więcej kawy/energizerów wypiłem). Przy długotrwałym stosowaniu (tolerka) kofeina pod względem skuteczności nie przebija nawet placebo, a zajebiście przeciąża OUN (tak samo jak nikotyna). Po całkowitym odstawieniu fajek i kofeiny we wszelkich postaciach poczułem naprawdę dużą różnicę (więcej spokoju, opanowania i - paradoksalnie - więcej energii). Każdemu depresyjnemu/nerwicowcowi polecam odstawienie tych używek przynajmniej na 2-3 tygodnie i obserwowanie zmian.
Uwaga! Użytkownik krism nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.