Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 92 / 5 / 0
Witam przez mojego lekarza mam przepisane i zalecone leki Elicea 15mg + pregabalina 350 mg + trittico xr 150 mg na noc , dodam iz słabo na tym mi się zasypiało , moja mama na noc bierze miansec i sobie chwali od 3 dni dodałem lek miansec i odziwo śpi mi się dobrze i nawet w dzień jestem bardziej wyluzowany i humor mam super , zapisałem się już do lekarza aby przepisał mi ten miansec i skonsultować z nim te dodanie tego leku ale dopiero wizytę mam za tydzień , czy nic mi się nie stanie jak ten miansec będę brał do wizyty lekarza ? Jest to bezpieczne połączenie ?
z góry dziękuję za odpowiedzi
  • 3209 / 542 / 0
Zamiast trittico tak, razem nie.
Z czasem ten efekt działania mianseryny będzie słabnął, po prostu będę działać w tle więc też do zasypiania trzeba zadbać o higienę snu (światło smartfonów, współmierne poranne godziny wstawania)
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1377 / 501 / 0
Ja stosowałem i trazodon i mianserynę i oba pomagały doraźnie na sen brane rzadko, a oba jednocześnie wziąłem tylko raz. Cały następny dzień usyoialem na stojąco i wszystko mi z rąk leciało. Nie polecam tego mieszać.
  • 23 / / 0
Mam takie pytanie biorę asertin rano w dawce 200 mg i ponad 1.1 miesiąca temu brałem do sertaliny miansec rano 30 mg południe 30 mg i wieczorem 60 mg i kazałam lekarzowi zmienić mianserynę na triticco bo dużo ważę, czyli mianseryne odstawił i dał zamiest tego triticco rano 50 mg południe 50 mg i wieczorem 100 mg i brałem przez 18 dni ta dawkę ale po 18 dniach sobie zwiekszyłem do 100 mg 100 mg i 100 mg i ta dawkę biorę 17 dni, i nastrój jest taki bardziej obojętny więcej emocji pozytywnych miałem na te mianserynie. Czy ten lek będzie się bardziej rozkręcał czy zaczyna się rozkręcać po maxymalnie do 1 miesiąca i czy jak 17 dni zwiększyłem sobie dawkę do 300 mg doba to trzeba czekać znowu te 30 dni ? A jeżeli chodzi o najwazniejszą sprawę czyli chudnięcie to jak narazie nie chudnę a już jestem przeszło 30 dni na triticco czy to normalne ?
  • 476 / 13 / 0
Czy jeżeli używało się kiedyś w przeszłości już danego SSRI w związku z tym że organizm pamięta działanie i substancje to czy te pierwsze dwa tygodnie nasilenia choroby i złego samopoczucia nadal występuje za każdym razem gdy wchodzi się na lek?
  • 152 / 58 / 0
@kwasiarz tak, ja łącznie 3 razy w życiu wchodziłem na sertralinę i za każdym razem miałem orkę przez pierwsze 2 tygodnie.
  • 359 / 137 / 0
@kwasiarz u mnie nie. Może jakieś delikatne i totalnie nie przeszkadzające uboki, ale ja nawet za pierwszym razem nie miałam uboków za specjalnie, ani pogorszenia samopoczucia.
  • 152 / 58 / 0
Ma ktoś jakiś pomysł skąd się biorą bóle mięśni przy wchodzeniu na SSRI i jak sobie z tym radzić? Jak startowałem z sertraliną miałem ten problem, potem przeszło a teraz po przesiadce na escitalopram znowu napierdala i szlag mnie chce trafić.

Dodam że zwykłe NLPZ chuja dają, muszę wziąć np. ibuprofen razem z paracetamolem i dopiero wtedy jakoś pomaga. No ale ile można tego syfu żreć...
  • 499 / 109 / 0
Pewnie kilka tygodni będziesz musiał przecierpieć
  • 166 / 58 / 2
@halowpierdol serotonina wzmaga napiecie miesniowe i może powodować hiperalgezje (nadwrażliwość na ból)
spróbuj jakichś okładów albo masażów, ewentualnie powiedz o tym magikowi i może da ci coś rozluźniajacego mięśnie o ile to jest przyczyna bólu.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
ODPOWIEDZ
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".