Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
27 kwietnia 2024shakaxhi pisze:
Siema. Stosuje 60mg duloksetyny od jakiś 6-7 miesięcy. Dodatkowo 75mg pregabaliny codziennie od takiego samego czasu.

Jak to bezpiecznie odstawić, żeby uniknąć jakiś jazd oraz ewentualnie czym się wspomóc, żeby sobie ulżyć?

Przeniesiono do istniejącego wątku ~ Atro
Z doświadczenia jak chcesz uniknąć sporych nieprzyjemności to powoli.
zaopatrz się w kapsułki duloksety po 30 mg
Wtedy przez tydzień 1 tablektka 30 mg druga otwierasz i wysypujesz 10 mg. ( czyli 50 mg)
drugi tydzień 1 tabletka z drugiej wysypujesz 20 mg. (czyli 40 mg)
3 tydzień bierzesz jedną 30 mg
I 3 tygodnie przerwy przed kolejnym zmniejszeniem dawki według schematu.

Jak chcesz cold turkey lub po 30 mg zmniejszać.
To zmiecie cię z planszy prawdopodobnie.
Sam jak za szybko zmniejszyłem dawkę to uczucie jakby była potężna grypa
  • 261 / 30 / 0
Jestem na 20 mg fluoksetyny od 7 miesięcy. Wydaję mi się, że nasiliła mi tylko derealizację a reszta objawów lękowych nie zmniejszyła się, wręcz przeciwnie stosuję o wiele więcej leków doraźnych niż wcześniej. Wizytę mam dopiero w styczniu ale zdecydowałem, że chce odstawić fluo możliwie bez skutków ubocznych. Mógłby ktoś rozpisać jak bezpiecznie zejść do zera i ile to potrwa?

Mam pod ręką w razie potrzeby pregabalinę, benzo, kwetiapinę.
  • 62 / 7 / 0
Również jestem ciekaw czy można odstawić serii brane kilka lat + lek nasenny…Z jednej strony bardzo chcę uwolnić się od tej lekowej „obojętności”, stłumienia emocji i zabetonowania, a z drugiej boję się że wróci nerwica, bezsenność i chaos w głowie …
Trzeba przyznać że leki antydepresyjne łagodzą te objawy mocno, ale też powodują „zamrożenie” swego rodzaju emocji ( również tych pozytywnych
  • 2 / / 0
Odstawiam wenle po 5 latach brania max dawki. Obniżam o 37,5 mg, co 3 miesiące. Dawka 337,5 przeszła bez problemu. Dwa tygodnie biorę 300 mg. Już tak wesoło nie jest. To będzie ciężka i długa droga.
Ps. do kogo się zgłosić w sprawie odzyskania mojego loginu. Zapomniałem hasła, przypomnienie też nie działa, bo nie pamiętam jaki email był zarejestrowany.
Uwaga! Użytkownik bllau77 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 152 / 58 / 0
@bllau77 ja bym radził wyciągnąć od magika reckę na fluoksetynę i dopiero na niej ścinać wenlę, inaczej będzie baaardzo ciężko.
  • 2 / / 0
Dam radę bez. Uważam te leki za dobre, bo pomagają. Ale już po dłuższym czasie zaczęła mi przeszkadzać ta obojętność, brak odczuwania emocji.
Uwaga! Użytkownik bllau77 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / 1 / 0
Ja chyba sama zacznę odstawiać bo już nie chce mi się czekać na wizytę na nfz i słuchać narzekania doktorka. Najpierw mialam sertraline 100 mg teraz depralin 10 mg i bede łamać tabsy na pół przez jakiś czas i zobaczę co z tego wyjdzie D; Po 7 latach i wejściu w ćpanie nie wiem czy robią mi jeszcze cokolwiek pozytywnego, a jeszcze jak zablokowały tripa na grzybach to miarka się przebrala
  • 39 / 3 / 0
A jak wygląda u Was schodzenie z Paro. Bardzo boli?
  • 3209 / 542 / 0
Nie podejmujcie gwałtownych kroków ponieważ ryzykujecie nawrotem stanów chorobowych, celem ssri było podtrzymanie pewnego pionu, i schodząc z nich ten pion trzeba samemu pilnować robiąc to delikatnie.

Co do paro jeśli chodzi o brainzapps, boleć nie bolało przy dawkach 20mg obcinane co tydzień dwa, lekka zawierucha w głowie, dość szybko mijająca w porównaniu do wenli ale za to intensywniejsza.

Ale zejście z 60mg to był prawdziwy challenge, i bardzo dobry bo od tamtego momentu gry wracam do paroksetyny bardzo sobie zapamiętałem jak nieskuteczne było na siłę zwiększanie dawki. Potem zostaje tylko zgrzyt bo jednak trzeba wrócić do swojej pojebanej osoby.
Grunt to być w miarę mądrym i nie mieć za bardzo najebanego krzyża na plecach bo życie łatwe nie jest i nie będzie.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.