Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 959 / 175 / 0
Mam takie pytanie co do tego leku.Mam depresję,nerwicę lękowa(fobie społeczna).Normalnie jak zapale zioła to mam zaraz jazdy z sercem na tle nerwowym i ogólnie jestem taki zlękniony że z pokoju nie wychodzić najlepiej.Dzisiaj zażyłem 200mg amisulpiryd i nwm po jakim czasie ale poczułem spokój itp.Wiem że po benzo jak zapale mj to lęki itp są mniejsze ale po amisulpirydzie tych lęków,shiz nie ma wgl po zapaleniu?Z czego to może wynikać?Czy moim problemem nerwicy lękowej i fobi może być zbyt mała ilość dopaminy? Ogólnie nie palę wgl od 4lat mj i dziś z czystej ciekawości spróbowałem mj po ami a wczoraj po benzo żeby sprawdzić jak bd działać bez tych lęków.Dodam że fobie społeczna mam od dzieciństwa i ogólnie depresję,ciągle zmęczenie itp.Czy to może wynikać właśnie z braku dopaminy,zbyt małej ilości to wszystko?
  • 1494 / 239 / 0
Ja też tylko na podkładzie z benzo mogę palić, na amisulprydzie nie próbowałem, ale myślę że też by pomógł. Z fobią społeczną, ogólnie lękiem, depresją również zmagam się od dzieciństwa, nie wiem czy to kwestia dopaminy, ale wiem że raz, od zawsze byłem słaby, dwa, miałem chory DOM, strasznego ojca który do reszty zniszczył moje poczucie własnej wartości, pewność siebie, zaburzył rozwój mojej osobowości, i przez to jest jak jest. Dlatego nie sądzę żeby w moim wypadku chodziło tylko o braki dopaminy, ale możliwe że przez to wszystko mam jej od zawsze za mało.
  • 4894 / 853 / 0
Ja mam tak samo z paleniem mj, dlatego z niej zrezygnowałem.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 287 / 140 / 0
to samo z mam z baką i żadne benzo ani neurole nie pomagają z chujowym sapomoczuciem po zapaleniu
  • 1494 / 239 / 0
Mówią że wszystko jest dla ludzi, ale jednak nie dla wszystkich ludzi, zawsze tak mówiłem:)
  • 8 / 2 / 0
jak wam źle wchodzi mj to polecam zamixować ją z jakimkolwiek "dobrym" opiatem. Zaczynając od kody... miałem wkręty po samym mj, pochodzące pod urojenia itp... koda + benzo + mj, nawet nie było tak źle...

Amisulpryd, mam tego cholerstwa chyba z 15 paczek po 30 tabl. po pół roku odstawienia przystąpiłem do konsumpcji.
Na start 200mg + benzo + kawa. Nawet nawet, później kilka dorzutek po 200mg finalnie czułem się jakbym chciał wyskrobać go z mózgu. Podobne odczucie miałem na zjazdach po opiatach. Aczkolwiek nastrój dopisywał heh

dzień później
200mg +benzo + godzina później kodeina, + godzina później 2 mocne kawy.. dziwny stan finalnie po 3 godzinach od kody zasnąłem na ponad 4
godziny. Stan kodeinowy gdzieś za kurtyną, na pierwszym planie amisulpryd, gdzieś pomiędzy kawa.

taka o zabaweczka, niby mam to brać 2x 400mg...
  • 4894 / 853 / 0
Amisulpryd to silny neuroleptyk, tego się nie cpie xd
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / 2 / 0
Wiadomo, że neuroleptyków się nie ćpa, aczkolwiek ten działa praktycznie tylko na dopaminę i jeden receptor serotoninowy według jakieś tam strony. Więc poeksperymentować można :D

Odradzam stosować na raz więcej niż 400mg np. 1x600mg. Według mnie za mocno wchodzi, taki stan może się podobać lub nie. Dla mnie był nieco nieprzyjemny.

Szkoda, że to antagonista a nie agonista.... tak więc znów pójdzie do szuflady heh,
Fajnie oddziałuje na pamięć, przed snem sporo rzeczy miałem przed oczami z przeszłości.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2023 przez vendero, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 653 / 172 / 0
11 kwietnia 20235matrix pisze:
@RafalKoral
tak. sporo ludzi tak twierdzi, ale wiekszosc uwaza, ze substancja czynna jest identyczka, różnia sie jedynie wypełniacze, jestem w gronie tych osób
Niekoniecznie, skoro jest niższa cena to za koszt czegoś. Redukcja kosztów prawie zawsze odbija się na jakości, nie od dziś to wiadome. Przykładowo jedne i te same suplementy są z jednych firm znacznie tańsze, a z innych nawet kilka razy droższe. Trener twierdzi, że chodzi o czystość produktu, natomiast lekarz, że o substancje z których jest pozyskiwany produkt końcowy, jak i sam proces wytwarzania również jest nie bez znaczenia. Nie jestem chemikiem ale tych części składowych mających przełożenie na końcowy produkt jest cała masa. Tak czy inaczej te leki mocno się od siebie różnią wbrew pozorom.

19 wrz 2023 - scalenie postów - d5
12 kwietnia 2023zburzony pisze:
Ale jest sens w ogóle brać dawki typu 25 czy 50 mg? Na mnie dopiero 100 działało, za pierwszym razem bardzo dobrze nawet, 50 mg wcale.
To zależy jakie masz objawy i jak o siebie dbasz i szanujesz, czy ćpiesz inne rzeczy i czy pijesz alkohol, który najmocniej rozwala psychę. Jak się sporo pije to faktycznie dawki rzędu 200mg ledwo co łatają sfatygowaną psychę :/
  • 653 / 172 / 0
17 kwietnia 2023tajemniczy25 pisze:
Mam takie pytanie co do tego leku.Mam depresję,nerwicę lękowa(fobie społeczna). Ogólnie nie palę wgl od 4lat mj i dziś z czystej ciekawości spróbowałem mj po ami a wczoraj po benzo żeby sprawdzić jak bd działać bez tych lęków.Dodam że fobie społeczna mam od dzieciństwa i ogólnie depresję,ciągle zmęczenie itp.Czy to może wynikać właśnie z braku dopaminy,zbyt małej ilości to wszystko?
Ten lek działa nie na dopaminę tylko na serotoninę. Takie ma po prostu działanie, aktywizująco uspołeczniająco przeciwpsychotycznie antydepresyjnie przeciwlękowe :)
Bardzo polecam CBD na lęki, można mieszać z mj pół na pół albo w kroplach przed.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.