Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
moor1992 pisze:Moj kumpel zeszlego grudnia trafil do psychiatryka z powodu psychozy amfetaminowej.. Mial wtedy 17 lat i napierdalajac fete 24/7, pewnego dnia mu odjebalo![]()
Wkrecal sobie, ze kamery mu rodzicie montuja w pokoju etc. typowego objawy dla psychozy.. Skonczylo sie na tym, ze zajebalem swojemu staremu, rozjebal meble, okna i wszystko co w domu bylo.. Starzy zadzwonili po policje i go wzieli na leczenie. 3 tygodnie temu wyszedl, ale jezdzi tam iles razy w tygodniu.
Nie widzialem go od tamtej pory, tylko znajomi mowili co i jak
Moim zdaniem największy strach wywołuje psychoza lub stan podobny do niej doświadczony po raz pierwszy. Później już wiesz z czym masz do czynienia i jak jesteś ogarnięty to podejdziesz do tego z dystansem, zachowjąc przy tym wzmorzoną samokontrolę.
Know your body. Know your mind. Know your substance. Know your source.
Konkretne psychozy to pomieszanie faktów, imaginacji, strachu, dźwięków, chorych myśli. Napędzające się interpretacje prostych sytuacji, do których dopasować możesz sobie wszystko. Wykrzywiony obraz rzeczywistości.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
Bakoosiowy pisze:Zaiste, psychozy dosięgają nawet tych najtwardszych i najsilniejszych psychicznie, mija prawie pół roku jak nie biorę fety a z psychozami wciąż się zmagam (pierwszy raz jestem w takim stanie). Niby można z tym żyć, ale wrażenie że "ktoś mnie obserwuje kiedy jestem pod prysznicem" mimo że mieszkam na 3 piętrze, a naprzeciw moich okien jest tylko las, jest tak dokuczliwe że postanowiłem się zapisać do psychiatry.
pawlik150 pisze:kiedys ciagle mialem ze wszyscy mnie sledza i szukaja mnie psy, ze co drugi samochod to tajniaki
Zaważyłem, że niektórzy nagminnie mylą manię prześladowczą z psychozą amfetaminową, a to dwa różne zaburzenia :finger:
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
Morbid Angel na poprzedniej stronie ładnie ujął czym jest psychoza, ja [niestety] jestem chodzącym przykładem na to, jak amfetamina wywołuje taki właśnie stan
Morbid Angel pisze: Konkretne psychozy to pomieszanie faktów, imaginacji, strachu, dźwięków, chorych myśli. Napędzające się interpretacje prostych sytuacji, do których dopasować możesz sobie wszystko. Wykrzywiony obraz rzeczywistości.
(czy wy też odczytujecie sygnały?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
Psycholog nie zaszkodzi, psychiatra i sztuczne ustawianie pracy mózgu to już przypadki ostrego porycia.
Paranoje, lęki, dysfunkcje organów, nadciśnienie, zburzenia pracy serca, problemy z zasypianiem i "jakością" snu, obniżony nastrój przerobiłem bez pomocy psychiatry. Jeśli ktoś czuje, że naprawdę nie radzi sobie z codziennością to w żadnym razie nie kwestionuję metod i środków pomocy.
W moim przypadku były to tylko wkręty nadwyrężonego systemu nerwowego i zajechanej psychiki. Mocne i bardzo realistyczne, ale na szczęście złudne.
Tak widziałem kwestię psychoz dopóki nie wpadłem na pomysł spróbowania MDPV. Najlepsze w MDPV jest to, że już tego nie mam :-)
Żaden inny stymulant nie wywołał u mnie takich zaburzeń fizycznych i psychicznych. amfetamina to przy tym gównie jak piwo w porównaniu do denaturatu. Setki interpretacji zdarzeń, reakcji własnych i innych, absurdalno-lękowe scenariusze przyszłości, fobia społeczna. Zupełnie normalne sytuacje wykrzywione do potęgi n-tej. Deregulacja temperatury, reakcje alergiczne, ostre zaburzenia funkcji nerek i wątroby, "szarpana" praca układu pozapiramidowego, osłabienie stawów i nieprzewidywalna praca mięśni, tachykardia i bradykardia, objawy choroby Parkinsona, ograniczenie funkcji pamięci i logicznego myślenia do poziomu kilkulatka, strach, agresja, mocne obniżenie samooceny, zaburzenia pracy układu pokarmowego, immunologicznego, oddechowego. Wiedza czasem sporo kosztuje. Nawet nie przesadzałem z ilością. Powoli wszystko stabilizuję.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/listrzaskowski.jpg)
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/nabrzeskiej.jpg)
Magazyn z narkotykami na dachu budynku
Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/129-271054.jpg)
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję
67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.