Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Jestem jakby początkująca ale miałam taki kilkudniowy ciąg ze dwa razy. Raz widziałam w widzeniu obwodowym moje koty (za którymi bardzo tęsknię). Trudno było pozbyć się przekonania że one gdzieś tu są tylko się schowały. Skończyło się histerią i wielogodzinnym rozpaczaniem że jednak ich nie ma.

Za drugim razem jednocześnie byłam przekonana że coś mi się dzieje, serce, ciśnienie, te sprawy, ale wiedząc że jest coś takiego jak psychoza amfetaminowa podeszłam do tematu z chłodną głową i wykonałam wszystkie dostępne w domu pomiary. Wszystko w wynikach było okey i co było dla mnie trudne do zrozumienia jednocześnie wiedziałam że nic mi nie jest i byłam przekonana że coś mi jest. Trudno to opisać. Nieustająca kłótnia dwóch mnie w głowie
  • 4284 / 697 / 2117
@Kosmatka nom, psychoza amfetaminowa -- (widzenie kotów w widzeniu peryferyjnym), urojenia, paranoję i silne stany lękowe są jednymi z tych, które mogły się pojawić w twoim przypadku - skreśl niepotrzebne.
[...] trudne do zrozumienia jednocześnie wiedziałam że nic mi nie jest i byłam przekonana że coś mi jest. Trudno to opisać. Nieustająca kłótnia dwóch mnie w głowie [...]
Stimy takie jak amfa mogą zwiększać poziom lęku, co może prowadzić do odczuwania fizycznych objawów, jak np. przyspieszone bicie serca czy uczucie zagrożenia, nawet jeśli faktyczne pomiary nie wykazują problemów zdrowotnych. To, co opisałaś jako "kłótnia dwóch mnie w głowie", to typowy przykład konfliktu między racjonalnym umysłem, a emocjami pod wpływem substancji.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 4 / 1 / 0
@deadmau5
Dokładnie tak jak mówisz. W przypadku kotów zakwalifikowałabym to jako po prostu urojenia przy czym umysł wybrał koty nie bez przyczyny skoro za nimi tęsknie.
Drugi przykład to zdecydowanie zaburzenia lękowe z którymi zmagałam się jakiś czas temu. Zwykle niczym nie wywołane ataki paniki wyglądają w większości bardzo podobne. Nadal mam w szafce Atarax który w takich wypadkach stosowałam i w tym również pomógł. Na szczęście nie mam tak na codzień i generalnie ten temat skłonił mnie do dość głębokiej refleksji czy dla chwili przyjemności warto ryzykować powrót do zaburzeń z którymi tak długo walczyłam ewentualnie jak zminimalizować tego ryzyko. Chyba się nie da
  • 927 / 288 / 5
18 sierpnia 2024ola12112 pisze:
1. Objawy psychozy występują tylko w jednym mieszkaniu i dotyczą głównie jednego pokoju- tego w którym mąż zażywał. Czy jest to możliwe, że właśnie przez to te psychozy się tam aktywują a teraz gdy wyjechaliśmy to te objawy ustały?
2. Podejrzewam, że dostanie jakieś leki od psychiatry przeciwpsychotyczne. W jakim czasie takie leki z waszego doświadczenia zaczną działać?
3. Jak mu pomóc gdy rozpocznie się kolejny atak psychozy? Czy w ogóle się da coś zrobić czy po prostu upewnić się, że nie zrobi sobie po drodze krzywdy i czekać aż skończy?

Przeniesiono ~ Atro
1. Jest to jak najbardziej możliwe.
2. 30min po wzięciu p.o.
3. Ciężko, cokolwiek bardziej sensowego zrobić. Wyjechać, upewnić się że będzie spał.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 1177 / 138 / 0
https://www.tiktok.com/@frfrrffrf?_t=8pG989yPh8i&_r=1 proszę oto moje jazdy na ciągach 😊🐍
  • 9 / / 0
Chciałem spytać - czy psychoza po fecie trwa długo i czy sama ustępuje? Czy raczej nie obejdzie się bez leków?
  • 4284 / 697 / 2117
@BarbiXD od kilku do kilkunastu godzin -- zazwyczaj ustępuje samoistnie. Czy bez lęków czy też nie, to raczej kwestia mocno indywidualna, ale dość często one towarzyszą.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1245 / 314 / 12
prędzej czy później w końcu przechodzi ale w niektórych przypadkach może trwać powyżej >72h a to już jest stan kiedy zaczynają się dziać cuda :halu:
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 1177 / 138 / 0
Występuje jak lecisz 3 dobę bez snu to chyba normalne. Zaczyna być męczące bo sam zauważam wtedy te odklejenie. Co ciekawe wtedy najczęściej myśli i rozmowy potrafią być właśnie głębokie szczególnie jak masz kompana, który też tak leci. Polecam benzo mieć pod ręką w takich momentach, ta tabletka Xanaxu potrafi cuda zdziałać w takich sytuacjach
  • 1245 / 314 / 12
no ja to za zajebalem właśnie funkcjonalny ciąg 3 dniowy alko amph i już trzaski sie pojawialy bo puszki - dosłownie, takie od piwa do kiepowania albo dla psa jedzenie zbliżało i moja fasolka w puszcze do jedzenia, nawet bezdomnemu wrzuciłem do puchy mońce i wszytko to dawało mi jakieś dziwne znaki i sugestie, że muszę się wyrwać z tej puszki albo mnie zapuszkują,

pierdole takie loty schizofrenicznie—zapite 30mg diazepamu, na to bongo i chyba wreszcie zasnę (oby na dłużej) bo kontynuować tego spektaklu nie zamierzam
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.