Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 164 / 3 / 0
paraliże przysenne to normlana sprawa i nawet bez futra występują, wiec nie ma obaw
  • 275 / 4 / 0
nie boj sie paralizow, tylko sie im oddaj ;) ja bym BARDZO chcial je miec codziennie, to jest swietna sprawa ;) poczytaj o czyms takim jak 'oobe' od paralizu do obe, jest tylko kawaleczek drogi, a zabawa jest lepsza niz pojakim kolwiek dragu ;))
Uwaga! Użytkownik Deiff nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
@Deiff: świetna sprawa? nie rozumiem co jest świetnego w odczuwaniu strachu i paraliżach ciała :huh:
  • 275 / 4 / 0
tak swietna, ok przyznaje ze to jest straszne, ale dla mnie to bylo tylko za 1 razem, za drugim juz wiedzialem z czym sie to je ;) opanuj strach i zobaczysz ^^
Uwaga! Użytkownik Deiff nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
Dla mnie za każdym razem bardzo męczące, już nawet nie chodzi o ten strach. Nie wiem jak mogłabym odczuwać z tego przyjemność.. ale każdy inaczej odczuwa te paraliże... ja np. nie moge otworzyć oczu, inni zaś ponoć mają otwarte i mają haluny. Jak jest u Ciebie? Zainteresowała mnie Twoja teoria ;-)
  • 275 / 4 / 0
jej.... pisalem juz, poczytaj o czyms takim jak oobe, ja doswiadczylem moze 4-5 razy zyciu paralizu sennego( bez zadnego cpania), a zaczalem sie bawic w to okolo 2 miesiace temu, Nie chce mi sie tego tlumaczyc, tego jest pelno w internetach ;)
  • 2652 / 382 / 0
Wikax ja mam paraliże przysenne kilka razy tygodniowo. Kiedyś występowały rzadziej, potem zwiększyła się częstotliwość. Im częściej to przeżywasz, tym bardziej uczysz się to kontrolować i czerpać z tego satysfakcję np. uczysz się "wchodzić" w świadomy sen (LD) polecam na ten temat przeczytać. Nie ma nic dziwnego w tym, że z czasem paraliż może stać się przyjemnym doświadczeniem. Jeśli chodzi o halucynacje - są to hipnagogi i pojawiają się podczas świadomego wchodzenia w sen. Możesz mieć zamknięte oczy, ale mieć wrażenie jakbyś miała otwarte i widziała nieistniejące rzeczy we własnym otoczeniu. Zjawisko bardzo podobne do obserwowania tego, co dzieje się w Twoim śnie z własnej perspektywy. Przepływ impulsów nerwowych podczas wchodzenia w sen wygląda trochę inaczej, niż wtedy, gdy jest się przytomnym, dlatego dużo rzeczy może wydawać się rzeczywiste, mimo iż takie nie jest.

Gdy zasypiasz tracisz świadomość, a Twoje ciało zostaje sparaliżowane - jest to funkcja ochronna, żeby podczas snu nie zrobić sobie żadnej krzywdy wykonując niezamierzone ruchy. Jeśli nie dochodzi do paraliżu sennego, a do utraty świadomości, wtedy mamy do czynienia z lunatyzmem. Jeśli zachowana zostaje świadomość, a ciało jest sparaliżowane, wtedy jest to paraliż przysenny. amfetamina jak wiadomo pobudza ośrodkowy układ nerwowy, tym samym hamując procesy odpowiedzialne za utratę świadomości podczas snu i stąd biorą się właśnie takie niespodzianki. Nie masz się w każdym razie czym denerwować, to częste zjawisko i nie zagraża Ci ono fizycznie. Ważne żeby sobie uświadomić co to jest, wtedy ma się do tego inne podejście. Osoby, które są tym przerażone i doszukują się w tym np. zjawisk paranormalnych, często nie są w stanie normalnie zasypiać i utrzymywać rytmu dobowego, co wpływa na samopoczucie psychiczne.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 28 / 0
Trzeba mieć nieźle najebane żeby czerpać satysfakcję ze skrajnie nieprzyjemnych doświadczeń będących wynikiem autodestruktywnego działania :-D

Dla pajaców piszących o OOBE - czas zejść na ziemię, tam nie ma nic paranormalnego. To tylko wy i nieco zaburzone funkcjonowanie mózgu
BS
  • 21 / / 0
@Blue_Berry
No tak, im częściej się to przeżywa, tym bardziej można się nauczyć to kontrolować albo po prostu się przyzwyczaić do tego ale dla mnie to zwykłe męczenie psychiczne. A świadomy sen to trochę inna bajka... sama doświadczyłam, fajna sprawa ale nie łączyłabym jednego z drugim.

Derb ładnie to określił :-D
  • 275 / 4 / 0
wikax pisze:
@Blue_Berry
No tak, im częściej się to przeżywa, tym bardziej można się nauczyć to kontrolować albo po prostu się przyzwyczaić do tego ale dla mnie to zwykłe męczenie psychiczne. A świadomy sen to trochę inna bajka... sama doświadczyłam, fajna sprawa ale nie łączyłabym jednego z drugim.

Derb ładnie to określił :-D
wikax, tak masz trudno sie przyzwyczaic, bo nie wiesz co to, nie wiesz jak sobie z tym radzic ;) ja za pierwszym razem jak tlyko to odczulem, tez poczulem niesamowity strach etc, zeby powrocic do czucia, musial starac sie ruszaccialem przez jakies 20-30 sec, lecz za drugim razem jak to poczulem, nie odcuzwalem juz strachu, i przeszedlem do oobe pierwszy raz w zyciu ;) wiesz rob jak uwazasz, twoja sprawa ^^ chciales odpowiedzi to Ci udzielilem.

Derb dla mnie jest poprostu ciemnogrodem i tyle ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.