Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 1287 / 327 / 12
@omertse same kapelusze. Najlepiej nie zrywać całego grzyba (tyczy sie wszystkich grzybów, nie tylko muchomorów) zawsze cośtam odrośnie. Szanujcie przyrodę
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 486 / 144 / 0
To na przyszłość będę zbierać same kapelusze, ale jak już się stało i 4 nóżki mam to do czegoś się nadają czy do wywalenia?
  • 2534 / 594 / 0
Do wywalenia.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2806 / 362 / 0
Ja się ostatnio zaczalem interesować amanita jak wyglada ze tak to nazwe " trip " na amanicie ? Czego mozna sie spodziewac ?
  • 605 / 156 / 0
21 października 2023Czoug pisze:
@omertse same kapelusze. Najlepiej nie zrywać całego grzyba (tyczy sie wszystkich grzybów, nie tylko muchomorów) zawsze cośtam odrośnie. Szanujcie przyrodę
Czy zbierzesz cały owocnik, czy upitolisz go w połowie nogi, to nie ma znaczenia, byle nie masakrować grzybni (najlepiej wykręcać, a nie ciągnąć jak rzepę). Jak zostawisz same nogi, to nic już z nich nie wyrośnie, bo spleśnieją.

Co do muchomorów to zgoda, szama się same kapeluchy 🍄
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 3 / 8 / 0
Cześć,

Wiem, że jest tu sporo osób, które ogarniają dobrze temat biochemii, więc może ktoś mnie naprowadzi z czego może wynikać taka reakcja organizmu.
Wczoraj zapaliłam mieszankę white widow 38% cbd i własnoręcznie suszonej amanity z odciętym hymenoforem (suszenie 70 stopni), mieszanka była w proporcji mniej więcej 50/50, palona w temperaturze 180 w waporyzatorze. Spaliłam trochę ponad jedno napełnienie waporyzatora. Najpierw poczułam mdłości, później ból w dziwnych miejscach, a na końcu bardzo nieprzyjemne wrażenie w dole brzucha, trudne do określenia, które utrzymywało się całą noc i skończyło jakimś fatalnym zaparciem rano (nigdy nie mam takich problemów). Poza tym nie zauwazyłam żadnych efektów, a zależało mi na wpływie na sny i LD.

Czy amanita może podbijac histaminę, bo mam lekką nadwrażliwość na histaminę i to jedyna korelata, która mi przyszła do głowy.

Przeniesiono — CATCH
  • 277 / 41 / 0
Czy amanita może podbijac histaminę
Nie mam pojęcia ale...
Wczoraj zapaliłam mieszankę white widow 38% cbd
Nie ma czegoś takiego jak susz zawierający naturalnie 38% CBD. Obecnie przy legalnym limicie 0.3% THC da się wyprodukować susz do około 10% CBD. A nawet gdyby THC było legalne to na pewno nie udałoby się wyhodować rośliny z takim stężeniem CBD %-D %-D %-D Ten susz to jakaś lipa, na Allegro jest pełno badziewia które do niczego się nie nadaje.

Waporyzowałem amanitę razem z konopiami (dobrej jakości) i nie miałem takich efektów ubocznych. W sumie działało to bardzo słabo a mam wapka z dużą komorą i testowałem różne temperatury od 170 do 220*C

Ale za to suszone grzyby podane drogą oralną wywoływały u mnie silne bóle brzucha i wymioty, zacząłem sobie robić napar i pić samą wodę - pomogło. Działa jak trzeba i nie puszczam pawia :)
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 2534 / 594 / 0
Ja wczoraj proch z amanity,taką dobrą garść zapiłem wodą.Amanita sama w sobie nie powodowała mdłości,może takie minimalne,nieuciążliwe.Ale posmak i przypominanie sobie o tym smaku już tak.Nie jestem wybredny serio.Gałka,benzydamina,makiwara,pst,wódka itp itd nie sprawiają mi większego problemu.Ale smak amanity to coś co mnie wyjątkowo odpycha od dalszych prób.W tym sezonie napewno daje sobie spokój.W przyszłości raczej też.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 486 / 144 / 0
06 listopada 2023Szponciciel pisze:
Nie ma czegoś takiego jak susz zawierający naturalnie 38% CBD. Obecnie przy legalnym limicie 0.3% THC da się wyprodukować susz do około 10% CBD. A nawet gdyby THC było legalne to na pewno nie udałoby się wyhodować rośliny z takim stężeniem CBD %-D %-D %-D Ten susz to jakaś lipa, na Allegro jest pełno badziewia które do niczego się nie nadaje.
Kiedyś z ciekawości przetestowałem susz cbd z allegro testami kolorometrycznymi i nic nie wykryły, a na zioło dobrze działają więc nie są wadliwe, tak czy inaczej służy mi on jako wypełniacz do skrętów kiedy nie chce czyściocha palić.

Żeby nie robić offtopu to mam pytanie odnośnie amanity, jeśli są ususzone kapelusze to powinny mieć one te białe kropki czy już nie? A może nie ma to w ogóle znaczenia? Ostatnio jak nazbieraliśmy z koleżanką kilka kapeluszy to przy wstępnym czyszczeniu bardzo łatwo było je zetrzeć więc sobie teraz leżakują pozbawione w znacznej mierze kropek. Za to dziś mi mama wysłała zdjęcie jaką amanitę ogarnęła to tam wygląda jakby wszystkie białe kropki pozostały na miejscu.

Swoją drogą to chyba będzie trzeba niedługo przetestować działanie muscymolu jak amanita zaczyna mnie sama odnajdywać. Wspólny trip z mamą to by było coś ciekawego xD chociaż nie wiem czy nie będzie testować jedynie microdosingu.
  • 2534 / 594 / 0
U mnie po wysuszeniu kropki zostawały.Ale myślę,że to bez większego znaczenia i jak Ci się starły to nic.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.