Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2428 / 90 / 0
Reez pisze:
4-MMA
A testowałeś ? Bo to co było dostępne w Polsce to syf który nie działał :(
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / / 0
Raczej bedzie to neurotoksyczna bomba(4MMA) niz alternatywa dla 4-MMC.Ale czas pokaze...
Uwaga! Użytkownik metlife nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 834 / 11 / 0
Testowałem, działanie ma bardzo złudnie podobne do 4-MMC.
  • 48 / / 0
Reez pisze:
Testowałem, działanie ma bardzo złudnie podobne do 4-MMC.
Napisz cos wiecej: wjazd,zjazd,dlugosc dzialania? dawki,potencjalna neurotoksycznosc...
Uwaga! Użytkownik metlife nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1049 / 10 / 0
Cos takiego mefiarzy moze zainteresowac, tester twierdzil ze za mocne dla niego, ale euforyczno speedujace (uwaga na dawki!):
4-MBC ((±)-1-(4-methylphenyl)-2-(benzylamino)propan-1-one) aka 4-methyl-N-benzylcathinone.
http://en.wikipedia.org/wiki/Benzedrone
  • 122 / 3 / 0
surveilled pisze:
Laveyan pisze:
4-MC? Nigdy o takim wariancie nie słyszałem...
Inna nazwa to normefedron. Jest opisany na forum - http://talk.hyperreal.info/normefedron-t33754.html .
Dziękuję. Znalazłem też 4-BMC.

Choć po delegalizacji 4MMC i 4MEC nie ma już chyba nic godnego uwagi. Właśnie działanie tych dwóch substancji tak bardzo mi odpowiadało. Na eksperymenty pod kątem alternatyw działających podobnie do tych dwóch nie mam jakoś ochoty. Szkoda, że nie zostawili nam chociaż 4-MEC. 4-MEC było pierwszym i moim zdaniem jedynym "zamiennikiem" mefedronu. Ostatnio znajomy próbował mefedronu modyfikowanego modyfikowanego (2x nieprzypadkowo) i myślał, że zejdzie po 80mg. Układ nerwowy zaczął mu kompletnie szwankować. A wcześniej zażywał 4MMC w ilościach ok. 1g/24h natomiast 4MEC ok. 2 - 2,5 g/24h. Nie mam pojęcia co teraz dają jako "zamiennik" mefedronu.
Uwaga! Użytkownik Laveyan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2428 / 90 / 0
4-BMC to raczej Metylono-podone
Ten mefedron podwójnie modyfikowany z Polski ? Jeśli tak ? to był to zwykly etkatynon w krysztale...
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 3 / 0
Tak. Z Polski. Czyli tzw. eth-cat? eth-cat jak i 3,4 DMMC mają straszną opinię z tego co czytam. Lepiej nie próbować. Przekopałem się przez całe forum i jedyne sensowne substancje, które w działaniu przypominają mefedron to prawdopodobnie 4-MC i brefedron. Nic chyba innego nie ma aktualnie, a przejrzałem dziś dużo - bo akurat o mefie sobie przypomniałem. Jak sądzicie?
Uwaga! Użytkownik Laveyan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6156 / 431 / 12
Brefedron + pentedron/ethcat to by było chyba the best you can get. Zastanów się tylko, czy chcesz ryzykować - ale to tak ode mnie. Tu jest jednak aspekt tolerancji rosnącej dużo szybciej, niż mefedronowej.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 122 / 3 / 0
Raczej nie łączę poszczególnych substancji ze sobą. Na pewno w ciąg nie wejdę. Miałem bardzo długi epizod z mefedronem i 4-MEC. Tolerke miałem na takim poziomie, że mogłem snifnąć gram lub dwa naraz w formie "kopca", nawet nie kreski. Od roku nic nie biorę i "regeneruję się". Choć powoli. Lecz chętnie wprowadziłbym się jeszcze raz lub dwa w stan choćby mefo-podobny. Na dłuższą przygodę nie mam już zdrowia, heh. Jednak po dzisiejszych "oględzinach" rynku stwierdzam, że straszne dno się zrobiło z tym wszystkim. To już nie stary dobry mefik, który kupowało się choćby na kreski po 100mg, gdzie sprzedawcy zwykle trochę więcej się nasypało. Miły rodzinny klimacik w pobliskim sklepie i wszyscy happy. (dopóki niektórzy nie zaczęli przesadzać i sprzedawać wszystko jak leci do lombardu, który "przypadkiem", otworzyli blisko sklepu z RC). Już 4-MEC było słabe, lecz wystarczyło po prostu więcej zarzucić i było tak samo. Te wszystkie modyfikacje o wiele szybciej wyniszczą aktualnych miłośników RC.
ODPOWIEDZ
Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.