Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 577 / 79 / 0
Kawa+alpra wydaje mi sie spoko, bo nie dosc ze lek ma dzialanie prospoleczne i ogolnie dziala to kofeina w odpowiedniej dawce moze cie pobudzic do dzialania jeszcze bardziej, dodatkowo niweluje sennosc o ktorej wspominasz.
Jestem dość trudny.
  • 319 / 42 / 0
Ja bardzo żałuję, że podczas studiowania (mój kierunek oraz tryb studiowania był bardzo stresogenny) nie znałem benzo i właśnie alpry, żeby wrzucić sobie na dzień przed egzaminem i pójść na niego wyspany, a nie po gówno śnie trwającym 2h lub mniej ze stresu.
Z drugiej strony patrząc na to jakie luki w pamięci z danego wieczoru powoduje u mnie zażycie jednej alperki na sen to sam nie wiem czy miałoby to większy sens.
  • 122 / 30 / 2
20 kwietnia 2021DillGang pisze:
Od 3 lat biore codziennie Relanium po 2 tabletki 5 mg. czasem mniej.
Ale wyrobiła mi się kosmiczna tolerancja na Alprazolam tj. Biorę między 20 mg a 30 mg. czyli cała paczkę. Alprazolam zażywam ok. 1 raz w miesiacu.
Czy ktos tez musial brac takie kosmiczne dawki ?
Jeśli ten alpra. które bierzesz pochodzą ze źródeł internetowych, albo od różnych azjatyckich producentów (generyki) to każda tabletka albo opakowanie może miec inną zawartość od podanych przez producenta. Trafiałem juz na takie gdzie było alpra tyle co nic, za to było coś usypiającego, niewykluczone ze jakiś barbituran. Mieszkam w UK i tu na forach użytkowników, są ludzie którzy mają dostęp do laboratoriów bo pracują w branży farma lub innej chemicznej i badali różne generyki. Większość ma dawki mocno zaniżone z wyjątkiem Ksalolu (alprazolam - generyk) który powinien mieć 1mg, a w rzeczywistości te tabletki mają od 1,1 przez 1,2 1,4 a zdażały się sztuki 1,7mg. Dla przykładu Alprazolam Kern farma 2 mg nigdy nie ma dwóch a w niektórych opakowaniach mało która tabletka ma więcej niż 1,1.
We are such stuff as dreams are made on.
  • 122 / 30 / 2
07 marca 2021IamYourFather pisze:
07 marca 2021kurczakswiezy pisze:
07 marca 2021Kazuy4 pisze:
Ja teraz będę potrzebował paczuszki 1-nek, kupię sobie Alpr@gen, nie znam tańszego generyka.
A ten?
https://apteline.pl/alprazolam-aurovita ... 0-tabletek
O żesz 2 x tańszy od alpr@genu :patrzy:
Koszty produkcji tej substancji/leku/
Spoiler:
muszą być śmiesznie niskie...10 zł za paczkę z wliczoną już marżą apteki.
Swoją drre ogą, ciekawe kiedy zbanują alprazolam z rynku. Jak kiedyś heroinę (pod koniec XIX wieku a nawet na początkach XX heroina była na bank jeszcze stosowana w lecznictwie oglądałem The Knick).
Kwestia czasu i będzie analogicznie. :krowa:
Heroina została wynaleziona już w 20 wieku jako lek na uzaleznienie od morfiny które było wielkim problemem po 1 wojnie światowej większość weteranów która była ranna było uzależnionych od morfiny. W 19 wieku w aptekach było opium bez recepty pod handlową nazwą laudanum - bardzo popularne wśrod amerykanskich gospodyń domowych na ból głowy czy bóle menstr. Po pierwszej wojnie firma bayer wypuściła Heroinę jako lek na uzależnienie, facet który ją odkrył cięzko się uzaleznił do końca życia. Bardzo szybko jednak się zorientowano jak uzaleznia i wycofano ze sprzedaży w USA a potem w europie. Bayer stracił ogromne zyski, musiał czymś szybko je zastąpić, ten sam chemik od heroiny wynalazł jeszcze Aspirynę na ktorej Bayer zarabia do dziś (poza USA).
We are such stuff as dreams are made on.
  • 3209 / 542 / 0
No właściciel Bayer nie miał złych intencji, to pokazuje jak czasem narkotyk moze dać tak wiele a jednocześnie nieświadomie zniewolić oszukując i doprowadzić do śmierci.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 325 / 38 / 0
No, pamiętam moje poczatki z mixem alpra + kawa, nagle lęki mijały, byłam wręcz naspeedowana w pracy, ale nie jak po fecie, tylko tak pozytywnie, nie stresowały mnie rozmowy i codzienne sytuacje, z którymi miałam problem się zmagać, chęć gaduchy, musiałam się hamować, żeby innym w pracy nie przeszkadzać - to było wywołane cudownym nastrojem. Do tego motywacja do pracy i wykonywanie jej na wysokim poziomie, rzetelnie. Po latach przygód z różnymi benzo nie wygląda to już tak kolorowo, ale jak zrobię powiedzmy 2 miesiące przerwy i po wizycie u lekarza wykupię receptę i nie zacznę od razu ładować po 5 mg, bo "tak dawno nie bylo, więc zasłużyłam sobie" (co za głupie pierdolenie), tylko zacznę sobie od 0,5 mg i popiję kawką, dzień staje się bardziej kolorowy, a na serduszku jest jakoś cieplej. Niestety - kiedyś ten efekt utrzymywał się dużo dłużej, teraz tolerancja rośnie mi z dnia na dzień i bardzo krótko mogę się cieszyć takim wspomagającym/rekreacyjnym działaniem. Teraz mi się kończy alpra i zwolniłam tempo, bo wolę zostawić na czarną godzinę oraz mieć samą świadomość, że na wszelki wypadek ją mam, dzięki temu nie schizuję na zapas, bo ło chryste co teraz będzie, nie mam alpry, życie mi się wali. Jak już pisałam niejednokrotnie - trzeba sobie uświadomić problem. W tym przypadku, żeby nie schizować nie dopuszczam do sytuacji, żeby mieć ku temu powody.
Ahhh ćpunki moje drogie, szykujecie się pewnie do pracki, a ja mam urlop ŁABALABADABDAB!

SKRRRRRRRR %-D
Discard that delusion. Forget it. Go to Wonderland.
  • 402 / 68 / 0
A to zwracam honor. Myliłem się.
Kilka lat tego miksu nie stosowałem.

No ale w przypadku wzięcia 1mg a później na to kilka kaw to już chyba jest tak jak pisałem.
Wszystko zależy od organizmu, każdy ma inny i od mg ile się wzięło/ilości wypitej kofeiny. Trzeba wyczuć indywidualnie.
1 kawa może być ale więcej przy osobie lękliwej wzrasta lęk i niepokój.
  • 325 / 38 / 0
Jasne, że tak, każdy musi wyczuć odpowiednie dawki dla siebie. Dla mnie to zawsze (na początku) było 0,5 mg i kawa (czasem porządna z ekspresu, czasem rozpuszczalna, jeden chuj) i po kilku godzinach powtórka. A później już tylko popłynąłem, zatraciłam się i zdziwienie, jak to, biorę x razy więcej i nawet to nie daje pożądanego skutku a czuję się wręcz gorzej. I najgorsze, co można zrobić - wrzucanie kolejnych tabletek w nadziei, że to poczujesz. Ale to tak nie działa. W efekcie zjadałam cały zapas i jak naprawdę potrzebowałam - nie było. Dlatego teraz zawsze zostawiam jakiś zapasik.
Leżę w wyże na urlopie i na zjezdzie po fecie, jak Rick ogór, ale jest mi dobrze (random fact z mojego życia, chuja was to pewnie obchodzi).
Nie ćpajcie za dużo benzosków mordeczki, bo zrobicie sobie dziury w pamięci.
Łabalabadabdab wszystkim.
Discard that delusion. Forget it. Go to Wonderland.
  • 230 / 26 / 0
Brrrr, brakuje mi alpry, już nie mam a biorę afobam 4-5 mg i 6 mg klona, ale mam pake klonow cale szczęscie.
Mama do was pytanie ja szukam xanaxu w prochu np 500 mg albo 1000 mg, są ale to są scamy jakieś 10 g, można najmniej kupić, Rc- nie chce
  • 230 / 26 / 0
Brrrr, brakuje mi alpry, już nie mam a biorę afobam 4-5 mg i 6 mg klona, ale mam pake klonow cale szczęscie.
Mama do was pytanie ja szukam xanaxu w prochu np 500 mg albo 1000 mg, są ale to są scamy jakieś 10 g, można najmniej kupić, Rc- nie chce
Zablokowany
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.