Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 980 / 83 / 0
Myslalem że normalnie będę wyglądał nie jak zombie.
@UJebany
Lekki offtop ale jak po braniu alpry powrócić wygląd swojej twarzy do normalności, w szczególności twarz i oczy i dołki pod oczami?
  • 54 / / 0
Czy idąc do psychiatry (luxmed) z historią , że akurat zmieniam pracę - mam obawy z poznawaniem nowych ludzi / publicznymi wystąpieniami (pocenie sie, jąkanie itp) Od dłuższego czasu stan depresyjny związany z traumatycznymi wydarzeniami w rodzinie i ogólnie samotność/ brak energii / zaburzenia snu (brak snu lub spanie po 12h lub zaburzenia rytmu snu (dzien noc) wypisze mi Alprazolam ? Bralem wiele lekow z ulicy (sedam, clonazepam, lorazepam) i alpra najlepiej na mnie działa. Bo daje energie do działania, pozwala robić to co trzeba i nie smucić się . Teraz miałem 2 opakowania po 50 tabletek 2 mg i bralem ostatnio 1 mg rano i 1-2 w ciagu dnia w zaleznosci od nastroju. Zostalo mi 30 tabletek. Czy lekarz wypisze 2 mg czy 1 mg? I ile opakowań. Chciałbym brac conajmniej do konca maja/czerwca zmniejszając dawki (juz to robilem w ciagu ostatnich 3 lat parokrotnie.

Czy mowic cos o Zespół stresu pourazowego, zaburzenie stresowe pourazowe (ang. posttraumatic stress disorder, PTSD) ? Czy wtedy wypisze mi SSRI ? Jesli tak to ktora ma podobne dzialanie do alprazolamu jest najlepsza. Czy jak wypisze SSRI lepiej wybrac alprazolam (czeski) ?
SSRI
citalopram fluoksetyna paroksetyna sertralina
  • 995 / 104 / 0
Probowalem juz chyba wszystkiego, ale nawet hektolitry kawy mi nie pomogly - z oczami nic sie nie da zrobic w moim przypadku. Bardzo widac. No ale ta substancja to w koncu jest kosa, nie ma co sie wiec dziwic, ze widac.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 384 / 63 / 0
@badmouse

2 mg już chyba nawet nie sprzedają w Polsce. Powinna Ci wypisać, ale jak zakładam "jedynie" 0,5 mg, polecam sobie zrobić przerwę, bo skoro bierzesz tak często i to dość spore dawki to masz już ładną tolerkę, będziesz marnował hajs
?
  • 8103 / 906 / 0
@badmouse
Nie licz zbytnio na benzo, prędzej wypisze Ci jakiś antydepresant co najwyżej alprazolam 0,25 mg/tabletka.Prawie wszystko to co opisujesz kwalifikuje się pod SSRI/SNRI.
Na upartego możesz pokazać puste pudelka i powiedzieć, ze brałeś doraźnie i Tobie pomagało, ale jak trafisz na chuja psychiatrę to dostaniesz klorazepan.
@rodozz313
Możesz próbować myc zimna woda twarz, spojówki, ale wątpię czy to coś da.Może zmniejsz dawkę, wtedy tak nie widać po człowieku.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 604 / 115 / 0
08 kwietnia 2019badmouse pisze:
Czy idąc do psychiatry (luxmed) z historią , że akurat zmieniam pracę - mam obawy z poznawaniem nowych ludzi / publicznymi wystąpieniami (pocenie sie, jąkanie itp) Od dłuższego czasu stan depresyjny związany z traumatycznymi wydarzeniami w rodzinie i ogólnie samotność/ brak energii / zaburzenia snu (brak snu lub spanie po 12h lub zaburzenia rytmu snu (dzien noc) wypisze mi Alprazolam ? Bralem wiele lekow z ulicy (sedam, clonazepam, lorazepam) i alpra najlepiej na mnie działa. Bo daje energie do działania, pozwala robić to co trzeba i nie smucić się . Teraz miałem 2 opakowania po 50 tabletek 2 mg i bralem ostatnio 1 mg rano i 1-2 w ciagu dnia w zaleznosci od nastroju. Zostalo mi 30 tabletek. Czy lekarz wypisze 2 mg czy 1 mg? I ile opakowań. Chciałbym brac conajmniej do konca maja/czerwca zmniejszając dawki (juz to robilem w ciagu ostatnich 3 lat parokrotnie.

Czy mowic cos o Zespół stresu pourazowego, zaburzenie stresowe pourazowe (ang. posttraumatic stress disorder, PTSD) ? Czy wtedy wypisze mi SSRI ? Jesli tak to ktora ma podobne dzialanie do alprazolamu jest najlepsza. Czy jak wypisze SSRI lepiej wybrac alprazolam (czeski) ?
SSRI
citalopram fluoksetyna paroksetyna sertralina
Polecam paroksetynę. To jedyny AD którego działanie wyraźnie odczułem, a brałem ich z 10, z różnych klas.
  • 37 / 8 / 0
Po co? Przecież to działa krótko, przez co uzależnia jak sam skurwysyn. Klony czy rolki to jest już konkretniejszy temat.
  • 384 / 63 / 0
A no po to, że gdy ma się dostęp jedynie do alpry to siłą rzeczy klona sobie nie wpierdole, wiec biorę to, co mam xD
?
  • 54 / / 0
08 kwietnia 2019rockens pisze:
@badmouse

2 mg już chyba nawet nie sprzedają w Polsce. Powinna Ci wypisać, ale jak zakładam "jedynie" 0,5 mg, polecam sobie zrobić przerwę, bo skoro bierzesz tak często i to dość spore dawki to masz już ładną tolerkę, będziesz marnował hajs

To afobam albo zomiren czy tam alpragen 1 mg. Chce zrobic przerwe w maju/czerwcu ale teraz do konca miesiaca ogarniam zmiane pracy a potem chce moc dobrze zaczac w nowym miejscu . Kase mam ale szkoda mi na czeski xanax i teraz go nie ma na ulicy.

08 kwietnia 2019UJebany pisze:

@badmouse
Nie licz zbytnio na benzo, prędzej wypisze Ci jakiś antydepresant co najwyżej alprazolam 0,25 mg/tabletka.Prawie wszystko to co opisujesz kwalifikuje się pod SSRI/SNRI.
Na upartego możesz pokazać puste pudelka i powiedzieć, ze brałeś doraźnie i Tobie pomagało, ale jak trafisz na chuja psychiatrę to dostaniesz klorazepan.
Raczej nie pokaze mu 2 buteleczek po czeskim xanaxie x 50 tabsow 2 mg - jak myslisz. Jak dostane chujnie typu 0,25 czy SSRI to pojde do innego najwyzej prywatnie.
08 kwietnia 2019DeepSpace pisze:

Polecam paroksetynę. To jedyny AD którego działanie wyraźnie odczułem, a brałem ich z 10, z różnych klas. Jak dziala na Ciebie i na co bierzesz.
paroksetynę sprawdze przy najblizszej okazji jak na mnie dziala.

W sumie nie pije 17 dni ale tego lepiej nie bede mowil.
Po sedam spiacy jesten i zamulony. Na sen najlepiej dziala zwykla melatonina
Clony to za bardzo pobudzaja czuje sie jak wariat
Po lorazepamie mialem krotka historie - niestety wypilem browar(y) i duzo przypalow zrobilem

Czyli podsumowujac jak SSRI to paroksetynę a nie cos innego brac ? Widzialem , ze jak mialem dlugi ciag alkoholowy to jest dobry lek. Teraz nie pije 17 dni.
Nie mowic , ze biore xanax czeski ? Ewentualnie , że na babcie biore. Bralem 2-3 opakowania i bylo dobrze ?
Mam kilka sznyt na recach po burzliwym rozstaniu z kobieta , w sumie dluga historia ale nie moja wina ale nie potrafie sobie wybaczyc porazki... bedzie o to pytal ?

Gdzies bylo jak wyglada 1 wizyta u psychiatry mógłbym prosić o linka ? Generalnie łatwo lecą mi łzy z oczu nawet przy filmach typu ( The.Resident , greys anatymy itp) albo lub przy prywatnych pytaniach np o smierc w rodzinie , lub co czuje.

Trzymajcie kciuki za jutro bo czasem zastanawiam sie czy warto zyc z depresja , zwyrodnienie stawow
  • 995 / 104 / 0
Tak mi sie nie chcialo dzis do pracy, ze zarzucilem sobie 0.5 alproxu. Oralnie, popite szklanka wody - wlasnie sie laduje. Jakby ktos sie doczepil o zamulone oczy to slabo spalem:) Czas po benzo szybciej leci. Ed. Poszlo w sumie 1 mg, polowke cos slabo wyczulem dzisiaj moze tolerka.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.