Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 1027 / 5 / 0
Alpra ma w stu procentach mniejszy procent uzależnienia niż klony, więc raczej po 1 mg tygodniowo się nie wjebiesz. No i po drugie, nie zaznaczyłeś ile czasu masz zamiar to jeść. Miesiąc, dwa, rok? To zależy też od czasu spożywania, bo znam ludzi co w miesiąc wyżarli opakowanie Afobamu, i to było ich ostatnie benzo bo więcej nie chcieli, nie czuli ciśnienia na to, ani żadnej depresji.
Eso, jak będziesz sobie wkręcał że benzo to zło i uzależnia, to po jednej tabletce będziesz czuł się wjebany. Bo tak jak pisałam wyżej - nie da sie jednoznacznie odpowiedzieć, jeden może dostać padaki bo trzech dniach jedzenia po jednej tabletce, a drugi po miesiącu się będzie czuł jak nowo narodzony.
  • 3955 / 147 / 0
nie wkrecam sobie i mimo ze od marca mam nonstop zapas alpry w domu to wogole mnie do niej nie ciagnie. tak jak pisalem, biore tylko kiedy potrzebuje ze wzgledu na jakas sytuacje a tych nie mam jakos czesto. jesli siedze w domu i sie nudze i mam wybor, alpra albo trzezwosc to zdecyowanie wole trzezwosc. ;)
  • 734 / 6 / 0
to gratuluje sily odrzucania nalogow...a ja ETF wykupywalem kiedys w jednej aptece chyba 3 recki i na kazdej 3 paki klonow wiec 9 pacczek mi dala.. ale nie wiem moze sie to zmienia wiec lataj poo roznych aptekach :D
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 338 / 1 / 0
matthew jeśli pijesz do mnie to wiedz, że ostatnio zrobiłem sobie 2 tygodniową przerwę od alpry a dziś żeby przyświętować przyjebałem z rana 0.5 (ola boga jakie dawki!) i dziś już nie jebne więcej.
  • 659 / 2 / 0
Ja wpierdalałem sporo alpry jak ją poznałem. Ale nie wjebałem się w nią a jestem podatny na uzależnienia. Alpra jest dobra żeby sobie na sen łyknąć 1-2 mg ale żeby wpierdalać od rana i zmulony cały dzień chodzić , nie pasi mi to.
  • 476 / 4 / 0
Ile Was trzyma alpra? W sieci jest napisane, że T1/2 wynosi 12 godzin, gdzie klon ma 30 godzin. Bez tolerki klona czułem jeszcze cały następny dzień i potrafiłem bezstresowo spać dwie noce pod rząd. Po alprze śpię jakieś 4 godziny i potem jest problem więc wychodzi na to, że trzyma mnie znacznie krócej niż w teorii. Oczywiście nie chcę dorzucać bo to bez sensu.
  • 520 / 18 / 0
Ja czuję działanie alpry przez około 4h.
  • 3309 / 21 / 0
trzyma mnie znacznie krócej niż w teorii
Nie w teorii, bo czas działania to nie czas półtrwania. Przy alprze czas działania jest około 12 godzin. Nie 1/2, a po prostu działanie. Nie chce mi się teraz szukać źródła, ale trochę tego było, jak szukałem czegoś innego. Czas półtrwania ma też tę wadę, że chodzi o substancję, a aktywny metabolit może mieć zupełnie inne wartości.
sqrt(666)
  • 734 / 6 / 0
Proste czas poltrwania albry 6-12 godz ale to nie znaczy ze dzialania relaxacyjne masz 12 godzinn zwykle pierdolenie jak dla mnie to 2-3 godz latego wole klony...too samo z klonami jesli czas poltrwania to18-50 godz to nie znaczy ze lykniesz tabsa i tyle trzyma...bo ja zeby byc nakloniony caly dzien to bym musial zjesc klona rano poniej po poludniu i na sen...trzyma napewno dluzej niz alpra chociaz slabiej usypiajaco a teraz macie takie cos....
http://zapodaj.net/514f1e779d086.png.html

Rynek docelowy: mimo podobnego działania wszystkich benzodiazepin, sprzedaje się ja jako głównie przeciwlękowe (a), nasenne (h) albo przeciwdrgawkowe (e).
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2012 przez Scierwiaz, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik Scierwiaz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 21 / 0
No właśnie taki jest czas faktycznego działania, a z t1/2 wychodzi, że dopiero połowa dawki będzie po tym czasie w organizmie.
sqrt(666)
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.