Problem leży w psychice a zejście z benzo jest na tyle wyniszczające psychicznie że istnieje duże prawdopodobieństwo nawrotu.
Niestety substytucja ma to do siebie że takie rzeczy się dzieją.
Ale spójrz na to z drugiej strony, zrobisz sobie detoks, potem łatwiej będzie rzucić jeszcze raz, co byś się tylko nie wjebal w obydwie rzeczy na raz.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Biorę 75mg pregaby dwa razy dziennie od lutego. Przepisał mi to psychiatra na zaburzenia lękowe także może lepiej nie wyciągać pochopnych wniosków ;)
Co do alpry bardziej bym się obawiał tępego spojrzenia niz źrenic bo z reguły to zawsze alpra była źródłem moich problemów osób trzecich przy próbie funkcjonowania roboczego.
01 grudnia 2021Piosto pisze: Panowie mam pytanie natury egzystencjonalnej ;)) lub nie ;)
czy można łączyć alprazolam z Sildenafilem?
A kutas stal tylko stymulowany, inaczej klapki, jak będziesz leżał koło partnerki to od razu wyczai że Cie nie podnieca szczególnie że alpra jest wyjątkowo kutasomartwiczna.
Ja uważam że lepiej ten stres przepracować z partnerką, jak kamień spadnie Ci z serca to kutas nie powinien ;)
Ogólnie jeden lek, wyklucza drugi z powodów nasilenia działania benzodiazepaminy.
Oba mają profil anksjolityczny.
Oczywiście, można je łaczyć,, ale na hypku robi się to tylko po to, żeby mocniejsze efekty ćpańska mieć.
Wychodzę z uzależnia od opio, dzisiaj jest 7 dzień bycia wolnym od opiatów. Nawet w dni, w które nie bralem pregaby a wziąłem alprazolam to zauważyłem, że 20 minut po wzięciu źrenice są leciutko większe. Pewnie obcy by tego nie zauważył, ale ja widzę różnicę. Dlatego pytałem czy może ktoś ma podobnie?
I teraz drugie pytanie. Nie chcę brać alpry przez cały czas, miał to być tylko tydzień, jako pomoc w zaleczeniu skręta po opiatach. Czy jest jakaś benzodiazepina (albo inny lek tego typu) która działa dłużej i używana codziennie w dawkach leczniczych usuwa ten ogromny stres lęk i ścisk w żołądku, które codziennie odczuwam? Nie będę brał więcej niż lekarz zaleci bo nie chcę brać tego leku do ćpania, jedynie żeby wyeliminował te objawy o których mówię i które mam od dobrych 4 lat. Pregabalina praktycznie wgle nie pomaga i chyba będę musiał pogadać z lekarzem, aby przestać ją brać. Terapia również daje małe efekty. Dlatego myślę o jakiejś dłużej działającej benzodiazepinie niż alprazolam.
Zresztą dużo osób m.in kobiet ma naturalnie duże źrenice, do póki nie masz wytrzeszczonych gal i nie zachowujesz się dziwnie to te w Twoim rozumowaniu powiększone źrenice dodaja Ci wręcz atrakcyjności.
Chyba że nie masz wogole tęczówek tylko całą źrenica wywalona na roscierz. To już nie jest normalne ale tak pewnie nie jest a jeśli nadal uważasz że są one za duże to podejrzewam że wina jest detoks od opio i to minie, mi też wywala źrenice. Nie jakoś mega ale nie są one takie do których się zdążyłem przyzwyczaic.
Edytowałem swój poprzedni post dodając drugie pytanie i będzie mi mega miło jeśli byś mi doradził.
A co do źrenic to pewnie masz rację. Byłem przyzwyczajony do źrenic szpilek, a teraz moje normalne wydają mi się dziwne :D Ale widzę jak bardzo zmieniła się moja twarz na lepsze po tygodniowym detoxie od opio. Twarz wydaje się pełniejsza i nie wychudzona i kolor skóry nabrał ładny kolor, a nie szary jak wcześniej ;)
Nie znam się na farmakologi ale naprawdę potrzebuje czegoś co zlikwiduje mój non stop odczuwany lęk stres i obniżony nastrój. Coś co można używać długoterminowo, a nie alprazolam, który powinno się używać tylko w wypadkach nagłego ataku paniki. Jestem już zmęczony a terapia "rozmowna" z psychiatrą nie daje skutku.
Jest bardzo silnie przeciwlękowa, naprawdę wyraźnie, ale trzeba ją trochę pobrac i jest to SSRI, które no trochę człowieka zmuli.
Idz do terapeuty porozmawiać, psychiatrzy to bardzo czesto wykształceni idioci których zadaniem jest tylko wciskac leki jak szczurom nie mając o nich większego pojęcia niż tego wyczytanego w polskich książkach o neurobiologii. Ale żeby też nie ujmować im w żaden sposób, faktem jest że farmakoterapia bardzo kuleje ciężko oczekiwać od nich magicznej ruzdzki
Natomiast możesz poprosić o paroksetyne, jej działanie przeciwlękowe jest świetne. Jednak musisz też mieć na uwadze że mechanizm SSRI może się okazać ze nie podejdzie Ci do gustu tak jak mi np.
Aha magik może też zalecić Ci inne leki wyciszajace ktore akurat na Ciebie zadziałają. Nie będę polecał ani odradzał tylko dlatego że mi nie pomogly. Ale jest np hydroksyzyna, buspiron. Cała inna masa zamulaczy.
No i pamiętaj też że stany lękowe po odstawieniu opio to objaw odsyawienny który minie, nie musisz od razu szukać zapychacza jeśli sytuacja tego nie wymaga.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/f/f3059fc6-f172-47c5-bbda-93742bd757ec/wodzian_chloralu.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250523%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250523T095902Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=687824d03b9f3f80ef3d5f95d17ae75e1d0624085ef3c66d04cfed5242fbad42)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kot-przemytnik.jpg)
"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia
Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/dagmara_j._rouse.jpg)
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/tom-hanks-cast-away-fex-ex-product-placement-.jpg)
Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich
Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.