Do tej pory jak kombinowalem to nie chcieli pisac
@techniczny
Ja robię podobnie, jednak biorąc pod uwagę skale nadużywania benzodiazepin w tym często alprazolamu zwyczajnie mam obawy czy lekarz nie pomyśli, że być może alprazolam jest już niewystarczający czy coś bo nie sądzę żeby często słyszał że ten lek nie działa wystarczająco dobrze. Kiedy jakiś antydepresant nie działa lub przestaje to jest to dosyć częste zjawisko, nie mam problemu żeby porozmawiać o tym szczerze z lekarzem, jednak jeżeli chodzi o benzo to jakoś mam obawy. Z reszta nasłuchałem się osobiście i naczytałem jak błogo działa na niektóre osoby.
poprawiono mentiony - d5
20 października 2021szponnn pisze: @techniczny
To jest ok, lekarz przepisuje mi te leki bez problemu. Problemem jest że alpra działa słabiej niż 75mg hydroksyzyny, większość opakowań leży nieotwarta bo nie widze sensu łykać czegoś co nie pomaga. Tylko jak to wytłumaczyć lekarzowi, który wie ze wiele osób takiego alprazolamu nadużywa?
21 października 2021szufladziarz pisze: Alprazolam nie działa słabiej od hydroksyzyny tylko całkiem inaczej, na inne receptory, porównywanie tych dwóch leków jest bardzo nietrafione.
Afobam (frontin) oraz najtańszy na rynku alprazolam aurovitas też bardzo szybko się rozpuszczają i "wchodzą". Kwestia zastosowanych wypełniaczy. Afobam rozpuszcza się na języku w kilkanaście sekund, a ten importowany z wegier w szklanym opakowaniu (frontin) nie dość, że tańszy to jeszcze szybciej wchodzi.18 października 2021krzychv pisze: Xanax ma jedną i jedyną różnicę w porównaniu do generyków. Wchodzi w 10 maks 15 minut. W moim przypadku wszystkie generyki wchodziły od minimum 30 minut nawet do godziny. Robi to zasadniczą różnicę gdy chorujesz na ataki paniki, wtedy każda sekunda się liczy. Z generyków najszybciej wchodzi mi alpragen, jest to około 30 min, gdzie najdłużej wchodził alprox i była to lekko ponad godzinę.
21 października 2021Luixon89 pisze:A co myślisz o tranxene jako o lekkim benzo na codzień od czasu do czasu, jest sens się o to starać? Bo clonow już mam trochę dość. I dostępu też teraz nie mam20 października 2021szponnn pisze: @techniczny
To jest ok, lekarz przepisuje mi te leki bez problemu. Problemem jest że alpra działa słabiej niż 75mg hydroksyzyny, większość opakowań leży nieotwarta bo nie widze sensu łykać czegoś co nie pomaga. Tylko jak to wytłumaczyć lekarzowi, który wie ze wiele osób takiego alprazolamu nadużywa?![]()
ALE
jeśli ciśniesz co wizyte że jesz te hydroksyzyne np 3x dziennie po 100mg i tylko spac ci sie chce a ucisk w klatce piersiowej, duszności i uczucie jakby zgniatalo cie cisnienie atmosferyczne dalej zostaje i nie umiesz rozmawiac nawet z bliskimi o swoim problemie i chcesz zaryzykować z alpra o ktorej slyszales ze podobno uzależnia nawet jeśli ma nie pomóc
Dostałem od lekarza tranxene jako pierwszy lek na najtrudniejsze sytuacje, jednak w moim przypadku w ogóle nic nie czułem, serio. Nic. Nawet jak brałem więcej. Później wyczytałem, ze Klorazepan to jeden z najsłabszych benzodiazepin. Tak samo miałem z oksazepamem, który często jest przepisywany jako słabszy diazepam.
@techniczny
Nikt pewnie nie chce zaczynać przygody z lekami, które uzależniają. Kiedyś ogarniałem krytyczne momenty alkoholem, mimo ze lekarz właśnie po to przepisał benzodiazepiny. Teraz nie ruszam alkoholu i kiedy raz na jakiś czas mam krytyczny moment chciałbym mieć lek, który pomoże, a nie sprawia uczucie ciężkich oczu a nie wpływa na lęk i ucisk w klacie.
Pogadam o tym z lekarzem jednak obawiam się trochę jego reakcji.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/receptomat_og_image.png)
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy
Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/168-123636.jpg)
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić
„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.