Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
@narcovoyage13 akurat w temacie tego wszystkiego to ponad 2 lata siedzę, na IPP od kilkunastu miesięcy niestety, za sobą kilka gastroskopii, przeleczone HP i nadżerki, ale no zostało mi zarzucanie treścią, probiotyki też biorę od roku jakoś, gastrologa kolejnego mam w tygodniu, zapewne nawet bez samego testu na SIBO dostanę xifaxan i zobaczymy czy poprawa będzie. Dietę stosuję od praktycznie ponad roku, jem tylko te same posiłki, czyli płatki owsiane, kasza jaglana, banany, ryż, warzywa, czasem ryba/mięso, a i tak się fatalnie czuję.
  • 50 / 3 / 0
czy mogę zastąpić alprę, żeby działało tak przeciwlękowo ale mniej uzależniało, (po klonie bardzo dobrze mi się śpi ale też biorę jak najrzadziej) ogólnie jestem mega przestraszony życia, ciężko funkcjonować bez niej a nie chcę się wjebać w uzależnienie, staram się brać najczęściej co kilka dni, myślicie że da się wypracować takie podejście do życia żeby choć po części mieć wyjebane jak po niej
  • 1039 / 297 / 2
@dobryjakchleb
wszystko się da, no chyba, że chcesz nagiąć prawa fizyki, to się pojawia problem.
imo idziesz w ch*j złą drogą, zamiast zastępować tabsy innymi tabsami, z deszczu pod rynnę
powinieneś szukać raczej pomocy w terapii, a nie w chemii skoro "jesteś mega przestraszony życia"
tabsy tylko niwelują efekt na chwilę, nie leczą lęków, natomiast terapią idzie zdziałać cuda, tylko nie zraź się jak trafisz na złego teraputę za pierwszym razem, to jak z psychiatrą, trzeba znaleźć odpowiednią osobę metodą prób i błędów.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1477 / 237 / 0
Jest w ogóle jakieś benzo podobne w działaniu do alprazolamu? Próbowałem wielu ale nic nigdy nawet nie zbliżyło się do alpry, liczyłem na temazepam ale była lipa. Mam na myśli tylko apteczne benzodiazepiny, z tych RC w miarę podobny był etizolam.
  • 50 / 3 / 0
Ile potrzebujecie alpry na naprawdę silne stresy? I nie mówię jak ktoś ma wyjebaną tolerkę typu 10 mg tylko ktoś taki z normalną tolerancją
  • 2244 / 380 / 0
1.5 mg
  • 1477 / 237 / 0
Przy niskiej tolerancji w silnym stresie potrzebowałem 2 mg.
  • 386 / 148 / 0
11 maja 2025dobryjakchleb pisze:
Ile potrzebujecie alpry na naprawdę silne stresy? I nie mówię jak ktoś ma wyjebaną tolerkę typu 10 mg tylko ktoś taki z normalną tolerancją
0,5-1 mg
  • 3 / / 0
11 maja 2025dobryjakchleb pisze:
Przy niskiej tolerancji wystarczał mi 1mg, maksymalnie 2mg.
  • 13 / 3 / 0
0,75 - 1mg, ale i tak alpra czasem potrafi płatać figla i zadziałać słabo na stres. To jednak lek na lęki.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.