Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 1718 / 274 / 0
Dla mnie Xanax jest najlepszy ale Afobam też daje radę. Alprox jest wyraźnie gorszy od nich, działa mniej intensywnie i dłużej się wczytuje.
Wczoraj się wkurwiłem bo 2 mg Alproxu działały dużo słabiej niż kiedyś, a dzisiaj 1 mg pawie nie poczułem i dorzuciłem drugi, a przecież biorę normalne dawki i robię przerwy. Za to byłem wczoraj cholernie śpiący ale tak już teraz działa na mnie alpra, od lat już nie podnosi nastroju i nie daje tego czegoś co kiedyś, jedynie zmniejszone napięcie, uspokojenie i senność. Kiedyś 2 mg to była euforia...
  • 678 / 131 / 0
Róznica jest jedynie w prędkości wchłaniania i tyle. Z mojego doświadczenia xany wchodzą najszybciej, alprox, afobam trochę dłużej nawet do pół godziny. Ale ostatecznie i tak działać będzie tak samo, najwyżej może być różnica że pare minut później ci atak paniki przejdzie co w niektórych przypadkach może być kluczowe
:tabletki:
  • 3 / / 0
Witam.
Uzależniłem się od Alprazolamu, biorę go około roku dość systematycznie, postanowiłem go odstawić, najpierw postanowiłem go odstawić od razu z dnia na dzień ale się okazało, że moje samopoczucie było po 4 dniach dość do niczego, zatem postanowiłem go odstawiać stopniowo redukujac dawkę co 7 dni o 0.25mg w dół, tak jak zalecił psychiatra. Najwyższa dawka jaką brałem kiedykolwiek to 1.5mg. Aktualnie jestem na 1.25mg. Do tego biorę pregabalinę, rano 150mg i wieczorem 150mg. Moje objawy które miałem wtedy kiedy odstawiałem na hurrrra to były: depresja, chęć płaczu, pocenie się kończyn, zawroty głowy nieduże, pogorszone widzenie, piszczenie w uszach lub ich zatykanie, bóle głowy umiarkowane, bezsenność ale po czasie udawało się zasnąć. Drgawek żadnych nie było, po prostu wielkie zmęczenie.
Tu pytanie do ludzi którzy borykali się z podobnym problemem, czy 1.25mg aktualnie co biorę w tym tygodniu to dużo? Czy 1.5mg co brałem jeszcze niedawno to dużo?

Może jakieś podpowiedzi? Nie zamierzam wracać do wyższych dawek po schodzeniu na niższa bo to nie miałoby sensu of course.

Czekam na jakieś pomocne odpowiedzi od kogoś kto miał podobnie.

Pozdrawiam.

PS. Wczoraj byłem na pierwszej psychoterapii od uzależnień, i zapisałem się na kolejną za tydzień. Bardzo chciałbym odstawić to w domu. Bo myślę, że taką dawkę da się w domu ogarnąć samemu czytając posty na forach ludzi którzy brali to latami po 7mg...

to nie jest sytuacja kryzysowa czy sprawa pilna. przeniesiono do odpowiedniego działu. lady
  • 3205 / 388 / 0
1,25-1,5 mg/dzień to dawki powiedziałbym średnie w kierunku dużych.
Schodzenie o 0,25mg na tydzień jest ok, ja osobiście bym trochę przyspieszył do powiedzmy 0,25/5dni.
Najtrudniejsze będzie ostatnie 0,25mg, licz się z tym że nie będziesz się czuł jak młody bóg i mogą pojawić się różne dolegliwości ale to nieuniknione. Skoro dałeś radę wcześmniej bez hardkorów to nie ma się czego bać. Po prostu odstaw do zera jak najszybciej się da.
  • 61 / 5 / 0
1.5mg dziennie srednie do duzych, no to niezle sie bawicie, ciekawe jak bys ocenil moje 20mg dziennie
wezcie nie przesadzajcie z tym i nie straszcie ludzi, robicie z ludzi narkomanow bo biora 1 tabletke, tutaj wiekszym problemem i powodem objawow jest dlugosc brania rok i przyzwyczajenie organizmu, ale nic powaznego ci sie nie stanie nawet jakbys to odstawil od razu, szkoda nawet robic protokoly na takie dawki dla kota i obstawy, dajcie spokoj
dasz rade to odstawic bez dodatkow zwlaszcza ze bierzesz tez pregabe w tym samym czasie
obcinaj swoim tempem, jak sie boisz to zwalniaj, jak nie to szybciej - mozesz nawet pare miesiecy na tym spedzic jak chcesz miec minimalne uboki
tak ogolnie to 0.25/0.125 co tydzien bym cial i patrzyl jak idzie bo widze nakrecony jestes ze ci sie cos stanie od tego, mozliwe ze indukujesz sobie sam i wzmacniasz uboki bo pewnie bierzesz z powodow z jakich powinno sie brac, a katastrofizujac i ze zwiekszonym niepokojem mocniej to odczuwasz, chyba ze masz jakies obciazenia fizyczne
ale nie wiem po co ja to pisze jak tu zaraz wpadnie znowu pare osob z 5000 postow na liczniku i beda mnie jechac, pozdro
Uwaga! Użytkownik mobius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
I codziennie ładujesz taką dawkę? Przecież detoks będzie dla Ciebie okrutny... Ja tu trzęsę gaciami przy 1.5mg, ciekawe czy pregaba faktycznie pomaga. Jestem ciekaw czy po odstawieniu powrót do normalności będzie normalny czy będzie potrzebna terapia mi 🙃

Co powiecie na temat pregaby?
  • 1718 / 274 / 0
Mi pregabalina gówno dała kiedy wjebałem się w benzo, na szczęście brałem bardzo małe dawki wtedy i szybko mnie puściło.
Innym razem jak uzależniłem się od alpry lekarz dał mi parę paczek klona 2 mg, bardzo powoli schodziłem po ćwiartce tabletki do 0,5 mg, potem co dwa dni, co trzy. W końcu odstawiłem zupełnie i nic mi nie było.
  • 10 / / 0
Ja dziś po prawie dwu letniej przerwie wrócilem do alpry.Na razie po 2mg czuję lekki czilaut.Wczesniej byłem w dwuletnim ciągu gdzie dawki dochodziły nawet do 5mg dziennie, próbowałem wtedy leczyc swój alkoholizm.
  • 3 / / 0
I jak Ci się wtedy udało odstawić 5mg?
  • 175 / 11 / 0
Mam pytanie. Czy ktoś z was brał alpre aurovitas? Rozni sie szybkością, mocą od xanaxu, alproxu?

Tak, wiem że to ta sama substancja czynna ale moim zdaniem np. Xanax szybciej i fajniej wchodzi niż np. Afobam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.