Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 613 / 19 / 0
Orientuje się ktoś jakie witaminki, minerały i inne potrzebne związki wydala się z organizmu po ostrym chlaniu? Wiem na pewno, że glukoza, witamina C, zdaje się, że magnez i wapno.

Chciałbym po prostu dowiedzieć się, czego powinniśmy sobie dostarczać jeśli dużo pijemy :D
Niematerialna. Wieczna. Bez początku i końca.
Bezimienna, bezkształtna energia, która przenika wszystkie żywe istoty.
Czyste wezwanie dla naszej wewnętrznej natury,
aby zbudziła się z naszego codziennego życia, naszego strachu.
  • 56 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hounsi »
Magnez reszte dostarczy ci dobry obiadek.
Uwaga! Użytkownik hounsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Wypłukuje szare komórki.
לאכול חומצה!
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Alkohol wypłukuje posiłki.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »

Wypłukuje szare komórki.
To miałem pisać.
Rozum wypłukuje.
Jako ciekawostkę podam, ze po piciu człowiek dochodzi do siebie 48h. Mam tu na myśli pracę mózgu. Po prostu coś tam się regenerują te szare komóreczki, które zostały zalane. Natomiast jeśli zaliczymy zgona to amba fatima z szarakami.

A jako regeneracyjne napoje polecam: na początek kefir (żywe kultury bakterii,który alkohol doszczętnie wybił - dlatego tak nas muli i siepie po jelitach następnego dnia), sok pomidorowy (przestają się łapy trząść przynajmniej),
jakiś power rade też będzie i woda.

Z sokiem pomidorowym to powiem tak, że znałem lekarza, który znany był z tego, że lubił sobie walnąć.
No i twierdził on, że jak przepijasz pomidorem to już w trakcie leczysz się.
I'm broken.
  • 302 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkocholik »
Alkohol wypłukuje elektrolity. Niszczy szare komórki, tylko nie wiem ile trzeba wypic by je sobie popsóć. Cz 4,5,6 browarów juz starczą?
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 2129 / 27 / 0
Gdzieś czytałem że wypicie szklanki wódki powoduje utratę ok. 1000 komórek mózgowych ( dla porównania jedno odurzenie się rozpuszczalnikiem niszczy podobno ok. 350000 komórek - to znalazłem w takiej gazecie z początku lat 90 tych, tam był taki artykuł o inhalatomanii ) nie wiem ile w tym prawdy.
Z drugiej strony wynikałoby że trzeba by wypić 350 szklanek wódki żeby stracić tyle komórek co przy jednorazowym buchaniu, troszkę ciężko w to uwierzyć
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2008 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 356 / 7 / 3
Nieprzeczytany post autor: onaJegoMac »
Rozum.
Ja np nie rozumiem jak od alkoholu można sie uzależnić, na drugi dzień po piciu nie mogę patrzeć na alkohol a co dopiero wypić, za to mam zaiście spory apetyt :D
Wg mnie ta faza jest bez sensu, nic nam pożytecznego nie daje niż totalne ogłupienie :scared:
ale jak kto woli :-p
Uwaga! Użytkownik onaJegoMac nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
wypłukuje witaminę C dlatego następnego dnia ma się kaca. polecam sok grapefruitowy
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 4 / / 0
Ubytki w wodzie i ilości elektrolitów po dużych ilościach alkoholu wynikają z 4 rzeczy.
- Organizm by strawić jedną cząsteczkę alko, zużywa osiem cząsteczek wody. (Źródła naukowego nie przytoczę bo anegdotka zasłyszana ale z skromnego doświadczenia potwierdzam)
- Wódeczka to roztwór alko i wody. Bez elektrolitów.
- alkohol powoduje że nerki ciężej pracują i więcej wysiusiasz.
- Napoje " na przepitke ", to albo cola/tajgerek lub w najlepszym tani sok. Dużo cukru, kofeina itp itp.

Pytanie jak zapobiegać? Podzielę się z wami moją skromną wiedzą.
- Nie pić na pusty żołądek i do przepinania mocnych alkoholi używać lodowatej wody mineralnej lub z dodatkiem cytryny/limonki. Lub jak kolega wyżej wspomniał i polecał soki ale warzywne.
- Ja zawsze gdy kończę pić czy to sam czy na imprezie. Idę walnąć sobie dwie trzy szklanki mineralnej. Rano profit Sahary prawie nie ma.
Ale gdyby alko tylko to płukało to by był luz. Po około 8 miesięcznym ciągu około ćwiara dziennie nagle zaczęły mi się robić zajady w kącikach ust. Myślę zimno pewnie kupię krem przejdzie. Ni huja, idę drugi raz do tej samej apteki mówię że nie pomaga. A taka starsza aptekarka z okienka obok się nachyla i pyta dyskretnie : Pije pan często? Ja na to : No zbyt często się zdarza od dłuższego czasu.
Powiedziała że to są braki witaminy B2 przez alko. Dała kompleks wit B za 6 zł, po dwóch dniach prawie znikło po 5 dniach ani śladu.
Powiedziała także żebym jadł dużo marchewek bo witaminę A też wypłukuje i można sobie wzrok zjebać. Spoko pani serio.
O florze bateryjnej lub jej braku w naszych przewodach też wspomniała.
Tyle ode mnie a i pijcie jedynie z rodziną jak jest okazja.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.