Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
Podawanie jest bezbolesne, znieczula miejsce iniekcji nawet.
Dodatkowo fajne działanie alfy zaczyna się od momentu, kiedy pojawiają się OEV'y i widać takie świetliste plamy, tak jakbyśmy byli oślepieni przez lampę. Wyostrzenie kolorów, głębi, falowanie tekstur.
Parę razy podałem 100mg IV i "nikt mnie nie gonił", nie było żadnych psychoz. Tak więc proszę podchodzić z większym dystansem do "podobno"/"słyszałem" bo to w większości dyrdymały jakieś. Nie wykluczam skłonności osobniczych, ale osobiście po 100mg alfy iv mogę się normalnie położyć na łóżku ze słuchawkami i się rozpływać.
Jeżeli używać alfy rekreacyjnie, to tak jak było pisane wyżej, mniejsza dawka = słabe działanie + duże efekty negatywne. Duża dawka = mocne efekty + "zniwelowane" efekty negatywne. Jeszcze jedno co mogę polecić, to na początku zwaporyzować powiedzmy z 30mg, a dopiero potem podać IV, jak przestanie działać pierwsza dawka. Będzie bardziej łagodne/przyjemniejsze wejście i działanie.
30mg iv - jest słabe/nieprzyjemne nawet.
60mg iv - mocno dysocjacyjne, nieogar, zaburzenia błędnika, uczucie wystrzelenia, euforia.
100mg iv - tak jak wyżej z tym, że jeszcze mocniejsza dysocjacja, odprężenie, umysł w pół-świadomości, człowiek pół-przytomny. W sumie trudno to opisać, to nie jest euforia jak po empatogenach, to jest euforia w stylu "o kurwa, lepiej się położę... " ;]
Tak samo z waporyzacją, małe dawki niezbyt fajne działanie, jak prosty stymulant do pracy. Dopiero jak spalimy tyle, że są problemy ze wzrokiem i wszystko jest kolorowe to czuć to falę przyjemności, rozluźnienie, uczucie wystrzelenia, relaksu, błogości.
Minus tych dwóch dróg podania to oczywiście czas działania, IV to 5 minut gdzieś
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Jakie proporcję polecicie?
Nawet o kodzie mniej zacząłem myśleć :O
Czy mógłbyś thirteen napisać jakich negatywnych efektów mogę się spodziewać podczas podawania alfy dożylnie? Chodzi mi o to czy podając serce nie wyskoczy mi z klatki piersiowej, obraz przed oczami się rozmaże itd. Generalnie chodzi mi o takie "know how, aby się nie wystraszyć".
Jeszcze jedno pytanko, ile dać na pierwszego sniffa? (tak, wiem że sto razy było pisane, ale spektrum dawek jest wielkie, a mi chodzi o ilość dla osoby, która nigdy nie miała styczności z tą substancją)
Ja bym celował 10-15 mg, żeby zobaczyć co i jak. Jeżeli będzie mało to nie problem dociągnąć więcej.
Ile potrzeba oralnie?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.