uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 490 / 3 / 0
Takie hodowanie też się liczy i jest w pełni wartościowe. Ja gdy uprawiałem mj bardziej się jarałem 2,5 mc pracy nad nią i pielęgnacją niż tym zajebistym suszykiem, który z niej miałem.
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."

The Prodigy - Thunder

Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
  • 761 / 13 / 0
Verter pisze:
Wystarczy bardzo mała doniczka. Tu jest kubeczek 0,4l. Jak widzisz roślina bardzo kompaktowa się zrobiła ^ ^.
[ external image ]

Oooooo właśnie. O takie mikrusy mi chodziło. Wiesz czy był jakiś trening? Jakie oświetlenie? Mam małe doniczki po 0.5l w piwnicy.

Na #.com była fotorelacja co gościu trzymał AF w 0,5l plastikowych butelkach po Coli i też ładny zbiór miał.
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3497 / 741 / 9
Bo właśnie można dać doniczki glębokie, wysokie ale z nie dużą średnicą i krzak też będzie duży.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 483 / 69 / 0
Kształ doniczki nie gra większej roli, ale jak to butelka, to należy uchronić korzenie przed światłem, no i zrobić odpływ.

Na tych mikrusach z poprzedniego foto, nie zastosowano treningu.
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
  • 761 / 13 / 0
Światło 12/12 czy 18/6?
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 483 / 69 / 0
W tych mikrusach było 12/12 od początku, bo wegetacji sensu robić nie ma przy takim czymś (roślina od razu wstrzyma wzrost z powodu zbyt małej donicy i jedynie dłuższy reweg pomoże - nie można zapierdolić z donicami, przy wegetacji) i nie widać, by te kubkowe krzuny miały inaczej, niż 12/12 od początku.
Te kubeczki powonny być pomalowane, oklejone czymś.
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
  • 761 / 13 / 0
Ale jak zrobię przez pierwsze 7-9 dni 20/4 to nic się stanie. Ciekawe ile autor z tych szaszłyków miał suszu. Z 2g wyjdzie z jednej "donicy"?
  • 483 / 69 / 0
Wyjdzie, choć strzelam i szacuję na oko, że może nawet więcej niż 2g.
Co do oświetlenia: jak masz zamiar stosować tak małe donice, to nie ma sensu dawać oświetlenia na 20/4. Wegetacja ma dać więcej pędów, ale roślina ich nie wypuści, bo ich nie utrzymie z takimi korzeniami.
Jak zrobiłbyś lst, to można dać te dodatkowe ilości światła, ale jak nie, to imo nie warto.
Przy donicy powiedzmy do 1,5L, wegetacja jest mocno ograniczona - przy kubku od razu rozrost jest hamowany; zdecydowanie lepiej się sprawdzały zwykłe "pałki" bez treningów. Lst słabo wyjdzie, mało da, a fim to zbyt duży szok.

Zrób, koniecznie, donice na wymiar, każdy ml ziemii jest dużo warty. Donice moża wykonać z kartonu po soku. Donica może mieć w podstawie nawet egoztyczny prostokąt, to nie robi dużej różnicy (w granicach rozsądku).
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
  • 3497 / 741 / 9
Jak dla mnie akcja jest totalnie nieopłacalna. Szkoda światła i pestek na takie liliputy. Co to ma być drzewko szczęścia? To ma być mass narcotics prodakszyn a nie takie pierdolenie.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 761 / 13 / 0
To dla Ciebie. Do takiego PCboxa wejdzie mi parę różnych odmian i będzie różnorodność palenia. Jak mówiłem. Nie chcę masówy...
ODPOWIEDZ
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.