Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 617 / 0
Czy jeśli adres podany przy pożyczce nie jest adresem zameldowania tylko do korespondencji, a pożyczka nie była lewizną tylko, legitne prawdziwe nazwisko i numer konta, a przestępstwo polega na tym że chyba nie jest spłacana pożyczka, bo teraz listonosz był u mnie z czymś do XY i jak powiedziałem że ta osoba tu nie mieszka, to listonosz nie dał mi koperty i poszedł. Mogą mnie męczyć za adres do korespondecji? Tak jak napisałem wszystkie dane osoby biorącej pożyczkę były prawdziwe, tylko ten adres.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1287 / 327 / 12
Jeżeli pożyczka nie była brana przez Ciebie to raczej poza uporczywą korespondencją do pożyczkobiorcy nic Ci nie grozi.

Jeżeli natomiast ktoś dokonał kradzieży tożsamości i wziął pożyczkę na twoje dane osobowe powinieneś to niezwłocznie zgłosić na policję.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3245 / 617 / 0
Pożyczka legalna, tylko spłacanie nielegalne, korespondencja była zaadresowana do tej osoby z imienia i nazwiska, i listonosz mi jej nie udostępnił. Przy pożyczce były wpisywane prawdziwe dane XY nawet siedząc przy kompie zadzwonił konsultant i po obustronnym przedstawieniu się i potwierdzeniu prawdziwego numeru konta dopiero udzielono pożyczki, żaden mój dowód, numer konta, mail, wszystko prawdziwe. Osoba ta mieszka w Niemczech i będąc u mnie podczas pobytu w Polsce wzięła legitną pożyczkę, tylko coś nie pykło i chyba nie spłaca, a mnie obciąża tylko ten kureski adres do korespondencji. Ja już o tym zapomniałem nawet i nie myślałem o tym.
BTW. Szukam tylko porady na ten temat który opisuję, bez moralizatorstwa.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1287 / 327 / 12
Jeżeli nie ma tam twojego imienia i nazwiska to wyjebane jajca - to tylko adres do korespondencji. Najprawdopodobniej skończy się komornikiem dla XY, ale nie znam żadnej podstawy prawnej żeby przybili tobie spłacanie tej pożyczki tylko dlatego, że ktoś dziwnym zbiegiem okoliczności podał twój adres zamieszkania. Jak pamiętasz nazwę firmy która udzielała pożyczki to po prostu zadzwoń na infolinię i powiedz im, że najprawdopodobniej zaszła jakaś pomyłka.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.