Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 922 / 276 / 0
No jebłem kieliszek 25 i jest bardzo miło, aż mi sie ciepło w stopy zrobiło. Niewiem, czy już to pisałem, ale kiedyś zajebałem sie tym w trupa. Przedawkowałem Tujon, co wiąże sie wiadomo z czym hafty, helikoptery w głowie, turbo kac i kurewska wysypka na całej klatce piersiowej która schodziła z tydzień jak nie więcej. Wyostrzenie kolorów było mocniejsze niż niekiedy po mj. Halucynacje też były, ale nie takie jak po typowych Psychodelikach. Wycieło mnie wtedy w lesie, ale dobrze to wspominam ze wzgledu właśnie na te Halucynacje, ktore poprostu kórwa kocham %-D

Właśnie odpaliłem szluga i widze że dym jest bardziej ciekawy niż jak przed wypiciem kieliszka.

Nastepnym razem pierdolne sobie klasycznego rutualnego drina z 50, albo 75.
W huj temu kupiłem kielich i łyżke. Bardzo dobre driny wychodzą z kostkami cukru i lodem.
Polecam tylko nie próbujcie nawet w grubych szkłach bo pęknie na 123%.
Trzeba mieć specjany kielich.
20191113_192130.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=J_VJBXJ8Uwc

Taki Drin jak sie szybko wypije to dopiero jebie w palnik, że hej tylko nie z 25.
Z 50 przynajmniej.

Fuzja - D5

Odrazu bardzo prosze o scalenie postów.

I chciałem Wam też powiedzieć tym wszystkim którzy myślą, że po Absyntach tym bardziej od wróżki występują halucynacje. NIE NIE WYSTĘPUJĄ, nie ma takiej opcji nawet po dolaniu Esencji z Tujonem i może stać rok, przepalić się kozacko i i tak huj z tego. Halucynacji nie będzie jak za mało wypijesz. Halucynacje po Absyntach samych, czy mieszanych z Esencjami wystepują tylko wtedy gdy najebiesz sie tym w trupa, czyli w samo sedno to musisz się zatruć Tujonem tak jak ja to raz już zrobiłem. Wtedy halucynacje wystąpią.
Pozdrawiam i miłego wieczoru życze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PSYCHEDELIC WARRIOR
  • 525 / 55 / 0
Mit z tymi halucynacjami to już jest powszechnie wyjaśniony (fajnie, że jeszcze teraz potwierdziłeś), a zatrucie jest niebezpieczne dla zdrowia. Czyli absynt to ma jedynie sens kupić ze sklepu dla walorów smakowych oraz alkoholowych wyłącznie.
  • 62 / 6 / 0
Absynt ma działanie psychoaktywne przy zastosowaniu odpowiednich dzikich ziół. Robiłem wg. starego rosyjskiego przepisu i u mnie zadziałało po odpowiedniej dawce jak "trzeba".
  • 505 / 91 / 0
Podziel się przepisem proszę, jakich ziół używałeś ?
  • 413 / 26 / 0
Re: Absynt
Nieprzeczytany post autor: Adm »
Masz ten rosyjski przepis.Ja daje maksymalnie duzo ziol,glownie wrotycza zeby bylo bardzo gorzkie.Wtedz jak sie wypije banie,zajara ziola i wypije jeszcze to moga wystapic lekkie haluny.
  • 12431 / 2418 / 0
Wiesz, że wrotycz jest trujący? (zawiera Tujon, który strukturą jest bardzo podobny do kanabinoli). Oczywiście jest to kwestia dawki, ale odnotowano śmiertelne zatrucia (u dzieci).
Poza tym wrotycz to naturalny odpowiednik ibuprofenu. W moich stronach jest go pełno na wszystkich nieużytkach - potrafi rosnąć dosłownie w betonie : D
  • 1455 / 592 / 0
Dobra wszyscy tu piszecie na dziesiatki stron a nikt jeszcze nie dal zadnych konkretnych informacji . Co i ile odpowiada za halucynacje w absyncie ?
Mozna to odseparowac od alkoholu , czy rozpuszczalnik jest niezbedny ?
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 505 / 91 / 0
Zacznij więc od początku, tu jest przepis na
Absynt Szwajcarski :
30.0 g liść piołunu
8.5 g liść hyzopu lekarskiego
1.8 g kłącze tataraku zwyczajnego
6.0 g liść melisy
30.0 g owoc anyżu (biedrzeńca)
25.0 g owoc kopru włoskiego
10.0 g anyż gwiazdkowany (badian)
3.2 g owoc kolendry siewnej
XIX/XX wieczna reklama absyntu

Umieść suche zioła w dużym słoju.Zwilż lekko. Dodaj 800 ml 85-95 procentowego alkoholu. Spirytusy winne dają lepszy produkt niż zwykły spirytus rektyfikowany. Pozwól im poleżeć przez parę dni - najlepiej tydzień - wstrzącając od czasu do czasu. Później dodaj 600 ml wody i pozwól całości macerować jeszcze przez dzień. Zdekantuj (zlej znad osadu) płyn, wyciskając z ziół tyle ile się da. Zmocz zioła odrobiną wódki i wyciśnij ponownie. Przepis powinien dać trochę ponad półtora litra zielonej nalewki, która musi zostać teraz przedestylowana. Niektóre przepisy pomijają ten krok, ale to, co z nich powstaje nie jest godne nazwy absynt.

W czasie destylacji zmień naczynie odbierające gdy destylat zmieni kolor na żółty: to są odpady. Możesz zachować odpady i dodać je do późniejszych destylacji, ale zepsują smak, jeśli zostaną dodane bezpośrednio do produktu. Użyj tylko dobrego destylatu. Następny krok to zabarwienie i wykończenie likieru przez kolejną macerację.

Zabarw destylat dodając:
4.2 g liść mięty
1.1 g liść melisy
3.0 g liść piołunu
1.0 g skórka cytryny
4.2 g korzeń lukrecji

Pozwól ziołom macerować przez kolejne trzy lub cztery dni. Zdekantuj, przefiltruj, zabutelkuj. Jeśli chcesz, możesz ostrożnie dodać trochę skoncentrowanego syropu cukrowego dla smaku. Otrzymamy w ten sposób szwajcarski absynt o objętości około jednego litra.

Robiąc wedle tego przepisu, otrzymałem paskudny w smaku i zapachu, mocno zielony wywar, po destylacji w pott-stilu na krótkiej rurce by zachować jak najwięcej aromatu, otrzymałem przezroczystą ( bezbarwną ) wódkę o smaku i zapachu anyżowym. Wnioskuję że część olejków się skropliła.
Po dodaniu kolejnej partii ziół, kolor zielony, klarowny po filtracji.
Efekty miał ok, poza zatruciem tujonem :)
Piołun - zawiera tujon, https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Bylica_pio%C5%82un
Korzeń lukrecji - https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Lukrecja_g%C5%82adka
Melisa - https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Melisa_lekarska
Mięta - https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99ta
Z tych roslin mamy wszystkie związki, pozostaje pytanie, ile ich przechodzi przez destylacje z pierwszej maceracji
Jakieś uwagi lub propozycje zmian w przepisie by lepiej kopał ?

----------------------------

Proszę o scalenie
alkoholu można się pozbyć przez proste odparowanie, zajrzyj na forum, masz tu wszystko dokkadnie opisane

Scalono. taurinnn
  • 525 / 55 / 0
Tyle, że wcześniej było pisane dlaczego przy tujonie potrzebny jest alkohol (chodzi mi o wpływ na organizm).
  • 505 / 91 / 0
Znalezione na forum, poszukaj, poczytaj a później pytaj

Ekstrakcja rozpuszczalnikami polarnymi: stosowane tu są alkohole takie jak metanol, etanol, izopropanol, n-butanol. Zaletą tych rozpuszczalników jest to, że rozpuszczają zarówno alkaloidy, jak i ich sole. nie potrzeba więc wykonywać całej wstępnej procedury, jak w metodzie 1. Nie jest tu również konieczne suszenie surowca, gdyż rozpuszczalnik miesza się z woda.

Drugą metodą wydzielenia alkaloidów z ekstraktu organicznego jest ich wymywanie roztworami kwasów mineralnych. Do ekstrakcji używa się wtedy rozpuszczalników wyżej wrzących np. trichloroetylen, chloroform, benzen.

1).Ekstrakcja rozpuszczalnikami organicznymi niepolarnymi: chloroform, benzen, toluen, dichlorometan, dichloroetan, eter etylowy, eter naftowy, eter izopropylowy

alkohol nie jest konieczny jak widzisz. Zależy czy chcesz to pić czy wolisz "wydobyć" z ziół to co najlepsze ;) i używać w inny sposób.
Większość ekstrakcji robię na alkoholu, jest tani, łatwo dostepny

W mojej ocenie, alko dobrze się komponuje z absyntem, robiłem różne moce, od 40% do 75% alko
Najlepszy był ok 60%.
Dodając więcej piołunu, robił się żółty po kilku dniach i smakował paskudnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.