Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 61 / 5 / 0
Raczej nie, ale nie jestem na 100% pewien.
Jak już pytamy o takie rzeczy to lekarz rodzinny będzie mi robił problemy jak zobaczy że miałem wypisywane różne benzo lub te same przez ostatnie miesiące u różnych lekarzy? Bo ogólnie nie wiem jakie jest ryzyko, ale wolałbym nie dostać gwiazdki w systemie o nadużywaniu albo bana. Teoretycznie wydaje sie to byc zlym pomyslem ale nie wiem na ile lekarze sprawdzaja wstecz recki na ikp, przegladaja wszystko? Bo u mnie na 1 stronie nic nie ma teraz z narkotycznych. I czy tlumaczenie typu po prostu robie sobie zapasy i biore doraznie przezszloby(mam diagnoze zaburzen depresyjno nerwicowych ze szpitala na potwierdzenie). Bo jak bede mial przez to problemy to wole w ogole tam nie chodzić. Ogolnie ciezko stwierdzic jaki jest ten lekarz bo nigdy jeszcze u niego nie bylem tylko zlozylem deklaracje 2 lata temu online i jestem zapisany jako pacjent xd
Uwaga! Użytkownik mobius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 348 / 264 / 0
27 lutego 2023Palkrolik pisze:
To jeszcze tylko Pytanie czy Psychiatra na NFZ będzie widział recepty od rodzinnego ? Bo rodzinny pisze mi co che, wiadomo z umiarem i nie chciałbym wtopy u psychiatry do którego pójdę, będę mu mówił jak to cierpię na małej dawce relanium a w komputerku zobaczy że od rodzinnego robię zapasy Clona 😂🤣😂
Ten na NFZ powinien widzieć + i tak będzie miał cie w chuju (w 80% przypadków). Jak chcesz benzo to idziesz do prywatnego + rodzinny normalnie + e-recepty ale to już nie jest takie proste i potrzebna jest odpowiednia wiedza ;] i zaangażowanie oczywiście. Pozdrawiam. PS. ofc gośc z NFZ może mieć stare oprogramowanie i nie widzieć ale to ryzyko, czy chcesz je podjąć - twoja sprawa. btw na psychiatrę z nfz nie czeka się z rok? ale pamiętaj że zdrowie psychiczne jest bardzo ważne bo ma znaczenie na fizyczne (przekłada się na nie), więc lepiej zabulić do prywatnego z dobrą reputacją i żeby ci odpowiednie leki przypisał (i da ci benzo na start jak jest ogarnięty + płacisz = wymagasz hehe, więc nie będzie cie probowal wkurwic prywatny a publiczny moze miec wyjebane) [co nie znaczy ze kazdy publiczny to zlo i vice versa - czasami prywatni to ala za drogie receptomaty a ja za takie podziękuję bo moge miec benzo za 5 dych a nie 300 pln za pierwsza wizyte, za druga 250 pln i losowy antydepresant. Polecam przemyśleć też tez genetyczny na antydepresanty ale to dla bananów bo kosz to +- 1k pln. Czasami możesz mieć też fajne combo typu Lexapro (esci) czy Parogen (paroksetyna) + lek na adhd zeby wyłączyć "Zombie mode" i napierdalać a jednocześnie na lęki i depreche - antydept + benzo ale pod kluczem tzn tylko w naglych przypadkach i coś nasennego typu Eszopiclon 3 mg bo on jest nudny aka malo rekreacyjny a nie uzaleznia az tak (nasennie) lub np. Trazodon. To w sumie powinien być post przy doradzaniu antydepów tbh.
null
  • 348 / 264 / 0
28 lutego 2023mobius pisze:
Raczej nie, ale nie jestem na 100% pewien.
Jak już pytamy o takie rzeczy to lekarz rodzinny będzie mi robił problemy jak zobaczy że miałem wypisywane różne benzo lub te same przez ostatnie miesiące u różnych lekarzy? Bo ogólnie nie wiem jakie jest ryzyko, ale wolałbym nie dostać gwiazdki w systemie o nadużywaniu albo bana. Teoretycznie wydaje sie to byc zlym pomyslem ale nie wiem na ile lekarze sprawdzaja wstecz recki na ikp, przegladaja wszystko? Bo u mnie na 1 stronie nic nie ma teraz z narkotycznych. I czy tlumaczenie typu po prostu robie sobie zapasy i biore doraznie przezszloby(mam diagnoze zaburzen depresyjno nerwicowych ze szpitala na potwierdzenie). Bo jak bede mial przez to problemy to wole w ogole tam nie chodzić. Ogolnie ciezko stwierdzic jaki jest ten lekarz bo nigdy jeszcze u niego nie bylem tylko zlozylem deklaracje 2 lata temu online i jestem zapisany jako pacjent xd
To zależy od systemu jaki lekarz rodzinny ma (oprogramowania). Tak to będzie widział benzo, ale to nie znaczy że wjebie ci z bomby bana bo jednak ktoś ci te benzo z jakiegoś powodu wypisał. Jak się odpowiednio wytłumaczysz np. próba leczenia u kilku lekarzy bo pierwszy chujowy drugi costam ale mi wypisywali to mam w IKP to myślę że nic ci nie zrobi. I nie każdy lekarz pierwsze co to patrzy na twoje "IKP" - dzieje sie to przy wypisywaniu leku z tej grupy lub gdy lek ktory ma byc ci przypisany nwm na covida czy chuj wie, konfliktuje z benzo. wtedy moze sprawdzic w systemie bo jak ci wypisze i sie przekręcisz to jego wina. A co do gwiazdek - to są ostrzeżenia (tzn zależy o jakich mówimy). W historii leczenia i zdarzeniach medycznych czy przy wypisanych receptach są zazwyczaj np kilka gwiazdek albo komentarz "blisko przedawkowania". Wtedy musisz przestać bo inaczej dostaniesz bana, ale on z czasem znika (u mnie np. zniknął, ale na z-drugs akurat). Pozdrawiam!
null
  • 761 / 105 / 0
Z własnej autopsji napiszę krótko. Dziś znowu dostałem recke od rodzinnego na Clona 2 paki. Tylko zmiejszył dawkowanie z 2mg x 2 dziennie na 2mg x 1 dziennie. Hmmm 🤔 może zauważył w systemie że z miesiąc temu byłem u psychiatry na NFZ ale dostałem tylko Triticco 75mg. Teraz tak się zastanawiam czy jutro iść znowu do psychiatry bo i tak w czerwcu będę musiał kogoś prosić żeby położyć się do IPIN-U w Wawie czy dać mu spokój i znaleźć sobie jakiegoś prywaciarza. Wogole w 2021r byłem w Świeciu i na wypisie mam napisane zakaz wypisywania benzo ale nikomu tego papiera nie pokazałem i benzo cały czas leciały. Może jak pójdę do tego psychola no nie zanosić mu wypisu że Świecia. No ale kazał mi przynieść jakieś papiery. Mam też od neurologa ale tylko Depakine i wypis ze szpitala gdzie leżałem 2 tyg w śpiączce farmakologicznej. Jakieś rady ? Nie chcem dożywotniego bana na benzo bo w razie niepowodzenia w IPIN-nie to będę w czarnej...
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 761 / 105 / 0
Co do e-recept to ostatnią taką sobie ogarnelem na Clona to w aptece babka powiedziała że jest źle wypisana z dawkowaniem czy ilością substancji czynnej i dupa. Nie wiem o co kaman. I przepraszam za post pod postem
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 348 / 264 / 0
No to nie pokazuj? Lekarze nie będą nadużywali na tobie benzo, ale polecam prywatne placówki detoksacyjne. Co do substancji czynnej - ilość musi sie zgadzać, lekarz się jebną, idz i powiedz / zadzwoń na recepcję przychodni że Pan lekarz taki i tak wypisał źle substancje czynną i nie chcą ci w aptece wydać leku. To ci gość wystawi nową reckę, chyba że to celowy zabieg ale raczej nikt nie robi tego w taki sposób. A trittico to jest nic więc przez to ci nie zmniejszył, po prostu łazisz do rodzinnego caly czas a on widzi że sie co raz bardziej wpierdalasz to zmniejsza dawke i pewnie daje w opisie w IKP (ktore mozesz sobie w domu na stronie przeczytać że "blisko przedawkowania" albo gwiazdki / wykrzyniki czy slowo typu nadużywanie / blisko uzależnienia itp. Poczytaj sobie co piszą po wizytach i dzwonieniu lekarze o tobie w IKP, dobra zabawa i przy okazji dowiesz sie co i jak. Ale z substancją czynną to błąd lekarza, dzwonisz do recepcji mówisz to i ci wydają nową tego samego dnia jeszcze, chyba że nie ma lekarza co wystawiał ale to raczej też nie problem, oni mogą to sprawdzić z twoją kooperacją, i to nawet zdalnie przez telefon. Dzwoń z samego rana to większa szansa że ci wypiszą do wieczora. I to trochę offtop z tematu ale sprowokowany przez ciebie. Tak czy siak poczytaj sobie co lekarze o tobie piszą, serio, tlumaczylem to juz gdzies wyzej wiec sobie przeczytaj. wpisujesz internetowe konto pacjenta i masz logowanie przez bank albo profil zaufany, i masz tam zdarzenia medyczne, recepty, na tej recepcie mozesz sprawdzic tez jak sie jebnal (i jak faktycznie jest zle substancja czynna to dzwon) ale poczytaj dla beki nawet opisy co lekarz o tobie pisze w zdarzeniach i historii + przy receptach. IKP to skarbnica wiedzy jak nie dostać bana i czemu jakaś decyzja zapadła np. o zmniejszeniu, lekarz w IKP w zdarzeniu albo w historii leczenia czy cos tego typu, moge pokazac screena jutro (dzisiaj) pisze dlaczego taka a nie inna decyzja, po kazdej wizycie. A prywatny magik nie widzi benzo, ale nie oznacza to, że od tak ci je wypisze. Na spokojnie, powiedz ze miales leki jak brales inny antydept na początku i chcesz jakieś benzo a kiedys uzywales to wiesz ze np relanium 2 mg to slabizna to poproś o nwm bromazepam albo xanax sr 1 mg zeby dzialalo 12h albo o zwykly xanax i elo.
null
  • 505 / 91 / 0
Dzwoniąc dziś do przychodni, standardowo do poz, opcja tylko po receptę, więc bez wizyty lekarskiej, nagrywam się na automat i pielęgniarka oddzwania do mnie z kodem recepty, miałem wywiad przeprowadzony przez pielęgniarkę. Chciałem tylko dorete 75, mydocalm a ta się dopytywała, dlaczego dzwonie tu a nie do lekarza specjalisty. Nie zdziwiło by mnie to, lecz to tylko doreta 75, a drugi lęk o zerowym działaniu rekreacyjnym.
Wypisała kod ale zaznaczyła że to ostatni raz i następnym razem mam go brać od lekarza.
Słabo trafiłem na sluzbistke czy system działa i widzą kto co bierze ? Jeszcze trochę to nasz całkiem zniszczą 😀
  • 348 / 264 / 0
Gówno nie system - trafiłeś chujowąn typiarę. U mnie bez problemu wypisuja xanax srki 1 mg i pregabe 1x300 lub 2x300. Tzn doktor moze wiedziec POZ jak ma nowy system ale nie pielęgniarki
null
  • 25 / 1 / 0
Właśnie wszedłem na ikp i przy benzo mam gwiazdki, wykupuję raz na pół roku po max 2 paczki. O chuj tu chodzi?
  • 348 / 264 / 0
01 marca 2023GABAhater pisze:
No to nie pokazuj? Lekarze nie będą nadużywali na tobie benzo, ale polecam prywatne placówki detoksacyjne. Co do substancji czynnej - ilość musi sie zgadzać, lekarz się jebną, idz i powiedz / zadzwoń na recepcję przychodni że Pan lekarz taki i tak wypisał źle substancje czynną i nie chcą ci w aptece wydać leku. To ci gość wystawi nową reckę, chyba że to celowy zabieg ale raczej nikt nie robi tego w taki sposób. A trittico to jest nic więc przez to ci nie zmniejszył, po prostu łazisz do rodzinnego caly czas a on widzi że sie co raz bardziej wpierdalasz to zmniejsza dawke i pewnie daje w opisie w IKP (ktore mozesz sobie w domu na stronie przeczytać że "blisko przedawkowania" albo gwiazdki / wykrzyniki czy slowo typu nadużywanie / blisko uzależnienia itp. Poczytaj sobie co piszą po wizytach i dzwonieniu lekarze o tobie w IKP, dobra zabawa i przy okazji dowiesz sie co i jak. Ale z substancją czynną to błąd lekarza, dzwonisz do recepcji mówisz to i ci wydają nową tego samego dnia jeszcze, chyba że nie ma lekarza co wystawiał ale to raczej też nie problem, oni mogą to sprawdzić z twoją kooperacją, i to nawet zdalnie przez telefon. Dzwoń z samego rana to większa szansa że ci wypiszą do wieczora. I to trochę offtop z tematu ale sprowokowany przez ciebie. Tak czy siak poczytaj sobie co lekarze o tobie piszą, serio, tlumaczylem to juz gdzies wyzej wiec sobie przeczytaj. wpisujesz internetowe konto pacjenta i masz logowanie przez bank albo profil zaufany, i masz tam zdarzenia medyczne, recepty, na tej recepcie mozesz sprawdzic tez jak sie jebnal (i jak faktycznie jest zle substancja czynna to dzwon) ale poczytaj dla beki nawet opisy co lekarz o tobie pisze w zdarzeniach i historii + przy receptach. IKP to skarbnica wiedzy jak nie dostać bana i czemu jakaś decyzja zapadła np. o zmniejszeniu, lekarz w IKP w zdarzeniu albo w historii leczenia czy cos tego typu, moge pokazac screena jutro (dzisiaj) pisze dlaczego taka a nie inna decyzja, po kazdej wizycie. A prywatny magik nie widzi benzo, ale nie oznacza to, że od tak ci je wypisze. Na spokojnie, powiedz ze miales leki jak brales inny antydept na początku i chcesz jakieś benzo a kiedys uzywales to wiesz ze np relanium 2 mg to slabizna to poproś o nwm bromazepam albo xanax sr 1 mg zeby dzialalo 12h albo o zwykly xanax i elo.
This ^ a u mnie gwiazdki oznaczaly ostrzeżenia że jak będę brał za często lub nie zgodnie z zaleceniami lekarza to dostajesz "blokadę" w swoim POZ-cie. Może trafił ci się przewrażliwiony lekarz @nakedwarrior
null
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.