Jak już pytamy o takie rzeczy to lekarz rodzinny będzie mi robił problemy jak zobaczy że miałem wypisywane różne benzo lub te same przez ostatnie miesiące u różnych lekarzy? Bo ogólnie nie wiem jakie jest ryzyko, ale wolałbym nie dostać gwiazdki w systemie o nadużywaniu albo bana. Teoretycznie wydaje sie to byc zlym pomyslem ale nie wiem na ile lekarze sprawdzaja wstecz recki na ikp, przegladaja wszystko? Bo u mnie na 1 stronie nic nie ma teraz z narkotycznych. I czy tlumaczenie typu po prostu robie sobie zapasy i biore doraznie przezszloby(mam diagnoze zaburzen depresyjno nerwicowych ze szpitala na potwierdzenie). Bo jak bede mial przez to problemy to wole w ogole tam nie chodzić. Ogolnie ciezko stwierdzic jaki jest ten lekarz bo nigdy jeszcze u niego nie bylem tylko zlozylem deklaracje 2 lata temu online i jestem zapisany jako pacjent xd
27 lutego 2023Palkrolik pisze: To jeszcze tylko Pytanie czy Psychiatra na NFZ będzie widział recepty od rodzinnego ? Bo rodzinny pisze mi co che, wiadomo z umiarem i nie chciałbym wtopy u psychiatry do którego pójdę, będę mu mówił jak to cierpię na małej dawce relanium a w komputerku zobaczy że od rodzinnego robię zapasy Clona![]()
28 lutego 2023mobius pisze: Raczej nie, ale nie jestem na 100% pewien.
Jak już pytamy o takie rzeczy to lekarz rodzinny będzie mi robił problemy jak zobaczy że miałem wypisywane różne benzo lub te same przez ostatnie miesiące u różnych lekarzy? Bo ogólnie nie wiem jakie jest ryzyko, ale wolałbym nie dostać gwiazdki w systemie o nadużywaniu albo bana. Teoretycznie wydaje sie to byc zlym pomyslem ale nie wiem na ile lekarze sprawdzaja wstecz recki na ikp, przegladaja wszystko? Bo u mnie na 1 stronie nic nie ma teraz z narkotycznych. I czy tlumaczenie typu po prostu robie sobie zapasy i biore doraznie przezszloby(mam diagnoze zaburzen depresyjno nerwicowych ze szpitala na potwierdzenie). Bo jak bede mial przez to problemy to wole w ogole tam nie chodzić. Ogolnie ciezko stwierdzic jaki jest ten lekarz bo nigdy jeszcze u niego nie bylem tylko zlozylem deklaracje 2 lata temu online i jestem zapisany jako pacjent xd
Wypisała kod ale zaznaczyła że to ostatni raz i następnym razem mam go brać od lekarza.
Słabo trafiłem na sluzbistke czy system działa i widzą kto co bierze ? Jeszcze trochę to nasz całkiem zniszczą
01 marca 2023GABAhater pisze: No to nie pokazuj? Lekarze nie będą nadużywali na tobie benzo, ale polecam prywatne placówki detoksacyjne. Co do substancji czynnej - ilość musi sie zgadzać, lekarz się jebną, idz i powiedz / zadzwoń na recepcję przychodni że Pan lekarz taki i tak wypisał źle substancje czynną i nie chcą ci w aptece wydać leku. To ci gość wystawi nową reckę, chyba że to celowy zabieg ale raczej nikt nie robi tego w taki sposób. A trittico to jest nic więc przez to ci nie zmniejszył, po prostu łazisz do rodzinnego caly czas a on widzi że sie co raz bardziej wpierdalasz to zmniejsza dawke i pewnie daje w opisie w IKP (ktore mozesz sobie w domu na stronie przeczytać że "blisko przedawkowania" albo gwiazdki / wykrzyniki czy slowo typu nadużywanie / blisko uzależnienia itp. Poczytaj sobie co piszą po wizytach i dzwonieniu lekarze o tobie w IKP, dobra zabawa i przy okazji dowiesz sie co i jak. Ale z substancją czynną to błąd lekarza, dzwonisz do recepcji mówisz to i ci wydają nową tego samego dnia jeszcze, chyba że nie ma lekarza co wystawiał ale to raczej też nie problem, oni mogą to sprawdzić z twoją kooperacją, i to nawet zdalnie przez telefon. Dzwoń z samego rana to większa szansa że ci wypiszą do wieczora. I to trochę offtop z tematu ale sprowokowany przez ciebie. Tak czy siak poczytaj sobie co lekarze o tobie piszą, serio, tlumaczylem to juz gdzies wyzej wiec sobie przeczytaj. wpisujesz internetowe konto pacjenta i masz logowanie przez bank albo profil zaufany, i masz tam zdarzenia medyczne, recepty, na tej recepcie mozesz sprawdzic tez jak sie jebnal (i jak faktycznie jest zle substancja czynna to dzwon) ale poczytaj dla beki nawet opisy co lekarz o tobie pisze w zdarzeniach i historii + przy receptach. IKP to skarbnica wiedzy jak nie dostać bana i czemu jakaś decyzja zapadła np. o zmniejszeniu, lekarz w IKP w zdarzeniu albo w historii leczenia czy cos tego typu, moge pokazac screena jutro (dzisiaj) pisze dlaczego taka a nie inna decyzja, po kazdej wizycie. A prywatny magik nie widzi benzo, ale nie oznacza to, że od tak ci je wypisze. Na spokojnie, powiedz ze miales leki jak brales inny antydept na początku i chcesz jakieś benzo a kiedys uzywales to wiesz ze np relanium 2 mg to slabizna to poproś o nwm bromazepam albo xanax sr 1 mg zeby dzialalo 12h albo o zwykly xanax i elo.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/zk_strzelin.jpg)
Papier nasączony syntetyczną marihuaną
W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/nabrzeskiej.jpg)
Magazyn z narkotykami na dachu budynku
Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/nawrocki-snus_0.jpg)
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi
Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.