Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3490 / 55 / 0
Stozkogłówki
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
http://grzyby.strefa.pl/Conocybe_lactea.html

Hm? Ktoś jadł, widział, zna?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 177 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: clomipramine »
Hm. Nie jadłem, nie widziałem, nie znam, ale ciekawe.
  • 414 / 8 / 0
Ja widziałem. Wyrosło sobie kiedyś u mnie na trawniku. Nie jadłem bo nic nie wiedziałem o tym grzybie a poza tym był tylko jeden.
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 4 / / 0
Widziałem, znam... zdjęcia tutaj: www.grzyby.net/conocybe-albipes.htm

(Conocybe lactea = conocybe albipes)

Pozdrawiam,
Jarek
Uwaga! Użytkownik grzyby.net nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.