Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Mam pytanie o mixy różnych grzybów.

Na sylwestra planuje grzybić że znajomymi i na 4 osoby mamy 60g trufli Galindoi plus pierwszy rzut Psylocibe cubensis Cambodia z growboxa nie wiem ile ich jest bo nie mam jeszcze wagi ale myślę że z 10g po uduszeniu będzie.

Chcemy zjeść wszystkie trufle czyli po 15 g ale jak wiadomo po takiej ilości trufli szału nie ma. Planujemy więc dorzucić zwykłe grzyby.

Pytanie czy taki mix ma sens i ile trzeba by tych Cubensisow dorzucić żeby było grubo. Może ktoś miał jakieś doświadczenia.
  • 672 / 126 / 0
mix ma sens. i podzielcie wszystko po rowno i smacznego. bo nie wiem czego oczekujecie od "tripa", ale taka dawka 15g trufelka + 2,5g suchej kambodzy to wcale "masakry" nie robi. ale to wszystko zaleznie od oczekiwan. bardziej imprezowa dawka, przynajmniej, tak to widze. ale wage jednak polecam, bo jak jest 20g a nie 10g to moze juz byc drastyczna roznica i sylwester moze sie skonczyc zanim sie na dobrze zacznie %-D

ed: i tak przyjmuje ze wazycie te 70-80kg.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2011 przez Nozer, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.