Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 82 / 11 / 0
To ja jakiś dziwny jestem, testowałem różne benzo (które mnie tylko otumaniają), etizolam (po nim już jest miło), zolpidem (ciekawe wkrętki myślowe, ale najbardziej przypałowe, do tego bardziej pobudza niż usypia) i właśnie zopiklon który to lubię najbardziej. Nie powoduje tego otumanienia, pustki w głowie, tylko taki nieskończony spokój, a następnie najbardziej błogi sen jaki sobie można wyobrazić. Czas trwania optymalny, po 8-9h snu wstaje się wyspanym i prawie że nie ma tej benzodiazepinowej zmuły, nie widać też po ryju że się jadło benzo. Najdoskonalszy środek na spanie.
  • 438 / 18 / 0
testuje 2 tab (15 mg) zopiklonu, zobaczymy druga przed chilą poszła podjęzykowo.
2 mocne kawy hamują senność, włączyła się dobra sedacja, dodam, ze na to poszło 50 hydro na podkład.
jest w sumie sedacja i uczucie wyjebania jak po benzo
Uwaga! Użytkownik samedobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 519 / 47 / 0
Hahaha Tabletki na sen używane nie do snu,zazwyczaj dają dziwny,aczkolwiek ciekawy klimacik.
  • 3523 / 51 / 0
Ta substancja działa na początku euforycznie,ale euforia szybko znika i pojawia się dziwny luzik.Jak wpierdoli się więcej to nic się nie pamięta i chodzi jak zombi.Nie polecam tego do ćpania.Dodam,że kiedyś wpierdoliłem 10 sztuk zopiclone i dziesięc sztuk klonów i mało nie dostałem depresji oddechowej,spałem 2 dni. Tak więc benzo wchodzi w interakcje z zopiclone.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 241 / 6 / 0
Na mnie to zadziałało za pierwszym razem, później mogłam tego zjeść garść i nic
Uwaga! Użytkownik Dewiantka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 18 / 0
ponoć chuj ten zopiklon, ale mnie ostatnio zaskoczył
gdy użyłem go rekreacyjnie- 2 tabsy plus 2 mocne kawy

może nie jestem specjalistą, ale na mnie zadziałało
IDENTYKO jak benzo, rozluźnienie zamułka
w gratisie amnezja

zaznaczam, że nie mam tolerancji na bzd.
Uwaga! Użytkownik samedobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1106 / 221 / 0
Zbicie tolerancji na zolpi, to to samo co dla benzo? Bo jednak czymś się chyba różnią? Czym najlepiej (oprócz abstynencji) zbić tolerkę 15-20mg do dawki terapeutycznej?
  • 3454 / 1110 / 0
Pewnie z miesiąc, albo dwa miesiące bez, mechanizm analogiczny do benzodiazepin.

Ja właśnie jestem po czterech tabletkach Imovane, pyknęłam przed chwilą, dodam tylko od siebie, że od 22 do 24 śpię po pół w śnie mocno przerywanym a zasypiam o 8-9 rano w śnie przerywanym i zamulającym po dwóch tabletkach. To cukierki, nic dla kardkoroców, wolałabym klona albo estazolam albo neuroleptyki już od bidy, byleby rano było jakieś funkcjonowanie.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 223 / 30 / 0
Tolerancja na Z-Drugs spada o wiele szybciej niż na konwencjonalne benzodiazepiny ( na te spada najwolniej z jakichkolwiek substancji psychoaktywnych ..:< ). A co do tych specyficznych efektów, to Zolpiklon jest w tym temacie chujowaty, Zolpidem już spoko.

Ale to i tak jak się ma zerową lub minimalną tolerkę na benzo. Mogę wciągnąć nosem pół opakowania Zolpi na raz, drugie pół zjem i bardziej to ućpany się czuje jak zjem porządny obiad..

edit - dlatego też w/w nie uskuteczniam. Na sen to mida albo esta z aptecznych. Ew. Eti z RC. peace.
"I że nie ma dróg bez przeszkód lecz o tym pewnie wiesz już
Wszystko wesoło jest jak obiad u teściów
I jak dostajesz wpierdol kopią od razu w sześciu.."

Comfortably Numb

wawi112 vol2.
  • 6 / / 0
Brałem to kiedyś nasennie. Teraz jestem tydzień po odstawce benzo. (były krótsze i długie ciągi, troche też sportowego brania). Troche tam pomaga na sen, ale wole wrzucić tabletke, posiedzieć chwile w lepszym nastroju, dorzucić troche kwetiapiny do snu i w kime.
Pytanie troche z innej beki... Jakby tak zjeść kilka tabsów, zapić mocną kawą, zagryźć propranololem, melissa i stosować za dnia? czuje sie do dupy na odstawce, jakaś derealizacja, lęk i deprecha, a to chociaż w minimalnym stopniu pomaga. Schodziłem od 2mg klonów po 0,5mg co tydzień, ale tolerke na benzo mam dość sporą i potrafie sie nie upierdolić kilkoma mg clonazolamu. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale szykuje mi sie kilka stresowych dni i mam dylemat czy walić takie combo czy po prostu przez te 4 dni pojechać na małej dawce benzo? (2mg klona albo 0,5mg clonazolamu).
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."