Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 105 / 25 / 0
Dzisiaj wzielam 5 zolpidemów, efekt prawie zadny... Po prostu "spiace oczy", ale zero snu - nie usnelam, ani minuty. Jednak najlepiej zazywac wieczorem, wtedy jest jaka roznica w czasie i dziala. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2023 przez magdalena84, łącznie zmieniany 1 raz.
"Żyć tak, aby nie szkodzić sobie i innym."
  • 631 / 103 / 0
Jak to jest z tym zolpidemem? Już miałam parę okazji wziąć ten lek. Największa faza jaką odjebałam to jak się rano obudziłam z pustym listkiem( a wzięłam 3 tabsy) i miałam usmażone pierogi na kuchence a w łazience cały czas lała się woda z prysznica. Teraz znów wpadł mi w łapki i się zastanawiam ile w końcu wziąć żeby nie przybić gwoździa ale żeby było zabawnie. 3 wystarczą(po 10mg)?
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 3491 / 573 / 1
Zdecydowanie zły pomysł. Dla większości ludzi dawka terapeutyczna zolpidemu równa się dawce rekreacyjnej.

Generalnie zolpidem daje bardzo wąski margines błędu więc skoro za pierwszym razem wzięłaś trzy i obudziłaś się "z fabułą w domu" to znaczy że następnym razem chyba trzeba wziąć mniej, no nie?

I ja robię sobie tango zolpidemem co dwa miesiące i jak zaczynam świeże opakowanie to biorę półtora albo dwie tabletki na start, przy czym pozostałe deponuje w bezpiecznym miejscu na następny raz. Tobie też polecam. Dwie tabletki to taki maksymalny stan upierdolenia z elementami kontroli powyżej – jazda bez trzymanki
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 183 / 25 / 0
Co ty pierdolisz ja właśnie po 2 latach zdecydowałem się załatwić zolpidem wziąłem 60mg i nic. Może dlatego że biorę duże dawki benzo bo przecież wchodzi w tolerancję krzyżową. Ale i tak chujnia bo po takim czasie spodziewalem się tej amnezji i halucynacji
  • 105 / 25 / 0
No wiec wlasnie, dla mnie 60 mg. to jest nic... Musze wziac wiecej, aby poczuc dzialanie nasenne, tylko, ze laczy sie z lunatykowaniem... Nie napisze co robie podczas, bo sam napad na lodowke to jest nic ... Musze odstawic, ale jak narazie nie jestem w stanie, bo nic mi nie zapewnia snu, tylko zolpi, pozdrawiam
  • 8 / / 0
Pytanie do osób bardziej zaprawionych. Mam czyste GBL, ale mało Zolpi i brak możliwości zdobycia go, jak ma się mix GBL+Zolpi? Z tego co widziałem oba działają na GABA, więc będą wzajemnie się podbijały? Uwielbiam ten stan po Zolpi, ale został mi ostatni listek i kombinuję z tego co mam. Mix z alkoholem kończył się z reguły dziurą i chciałbym tego uniknąć.
  • 1037 / 242 / 0
Jak mix z alko kończy się u ciebie dziurą to mix z GBL może skończyć się śmiercią, lepiej wybij sobie z głowy takie durne pomysły i nie łącz dwóch silnych depresantów, albo jedno albo drugie mix jest skrajnie niebezpieczny.
  • 3491 / 573 / 1
Durne to jest to, że weźmiesz zolpidemu i na nieświadomce wypijesz cały gbl a to... Raczej niebezpieczne. Delikatnie kurwa mówiąc.
Zjeść blister zolpi solo to nic strasznego, o ile się nie rozjebiesz autem albo nie spalisz chaty. Sama ilość substancji w warunkach "bezpieczeństwa" nie jest zabójcza.
On zwalnia hamulce!
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 927 / 288 / 5
Zajebisty jest zolpidem. Ilekroć czuję jego działanie cieszę się, że jestem wśród tych nielicznych na których zolpidem działa w ten sposób.
Dla urozmaicenie czasem brałem zolpidem z ketamina lub z dxm. Nie wiem czy było lepiej ale na pewno dobrze
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 105 / 25 / 0
Ja rowniez sie ciesze, ze mam zolpi. Niewazne, ze jest po nim te moje slynne lunatykowanie... Spie cala noc do rana, a przed tym sie czuje baaardzo dobrze, TYLKO ZE uzaleznia szybko i stale trzeba brac wiecej, a przynajmniej co jakis czas, co jest problemem, jesli to juz jest caly blister... Ja obecnie schodze z tych tabletek i nawet sie udaje, wiec nie ma az tak zle :-)

pozdrawiam

scalono - detronizator
11 stycznia 2024Detronizator2 pisze:
Zajebisty jest zolpidem. Ilekroć czuję jego działanie cieszę się, że jestem wśród tych nielicznych na których zolpidem działa w ten sposób.
Dla urozmaicenie czasem brałem zolpidem z ketamina lub z dxm. Nie wiem czy było lepiej ale na pewno dobrze
Znam ten stan :-)))

pozdrawiam

scalono - detronizator
18 stycznia 2006PanMuchomor pisze:
[ external image ]
N,N-dimetylo-2-(6-metylo-2-p-toliloimidazo[1,2-a]pirydyn-3-ylo)acetamid
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zolpidem

Przedwczoraj dostałem Stilnox od lekarza,
Właśnie wyciągnąłem dwie tabletki (ale one malutkie) i każdą złamałem w połowie (mają podziałkę do łamania), czyli mam cztery kawałki.

Połknąłem pierwszy...

i jeszcze jeden...

teraz trzeci...

no i ostatni...

Więcej nie będę brał bo wiem że z tym lekiem na bezsenność nie ma żartów...

Jak ktoś brał to niech napisze czego się po nim można spodziewać oprócz dziur w pamięci i irracjonalnego zachowania.

Aha, i jeszcze jedno, w ulotce Stilnoxu doszukałem się ciekawego zdania, myślę że niektórych powinno zainteresować: "Jednoczesne stosowanie z narkotycznymi lekami przeciwbólowymi może prowadzić do nasilenia euforii" :-D

Postaram się w wolnych chwilach wpadać i opisywać na żywo jak ten cały Stilnox na mnie działa,
a inni niech też sie podzielą swoim doświadczeniem!
Czyli Antidol 15 jak znalazł :-))

pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.