Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 641 / 98 / 0
Całe szczęście iż trafiłem na to forum tak wcześnie i tyle się dowiedziałem, mam czas na szybką reakcję... choć powiem iz czasami trudno Was zrozumieć, tyle dziwnych słów, nazw i skrótów...
Nie jestem uzależniony i moja bezsenność istnieje ale muszę ją zwalczać innymi środkami niż taka farmakologia, łatwiej już walczyć z depresją i stresem.

Ale niektóre historie są przerażające jak również ilości przyjmowanych leków...
  • 3454 / 1112 / 0
Do miesiąca jak nie nawet do 6 tygodni (zależne od organizmu) możesz spokojnie brać sobie jedną tabletkę zolpidemu dziennie na noc. Liczymy na uregulowanie rytmu czuwania i snu w miarę upływu czasu, zolpidem jest wspomagaczem na przetrzymanie, sam w sobie niczego nie leczy. Zolpi ma pomóc w wyrobieniu nawyku, ma organizmowi dać chwilowy czas na reset.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 995 / 104 / 0
^ yyy ja bym sie nie zgodzil, ani nie polecalbym nikomu brac zolpi przez wiecej niz tydzien, a co dopiero 4 - 6 tygodni. Przeciez to murowana bezsennosc z odbicia po odstawieniu (podwojnie murowana, jesli ktos mial powazne zaburzenia snu). Zolpi mozna polecic do niecodziennych sytuacji typu podroz samolotem, noc przed egzaminem czy cos.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 530 / 141 / 0
Albo uregulowanie rytmu snu i czuwania jak ktoś wstaje i kładzie się o dziwnych godzinach, i nawet zarwanie nocy nie pomaga się naprostować.
  • 2 / 1 / 0
Dzień dobry,

Jestem nowym użytkownikiem portalu. Zainteresował mnie ten wątek i przejrzałem sporą część postów z blisko 15 lat dyskusji. Opinii ogrom, lecz nie ma zgodności.
Chciałbym się dowiedzieć, których z tych leków nie wolno łączyć pod żadnym pozorem?

Pozdrawiam.
  • 3406 / 534 / 0
Ale jakich leków ? mamy zgadywać ? zolpi z czym ?
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 530 / 141 / 0
@trzykwarki to żart, trolling czy zwykły nieogar? Wątek jest o zolpidemie, więc jak to „których z tych leków”? Jak połączysz zolpidem z zolpidemem, to może się to skończyć przedawkowaniem zolpidemu %-D
  • 641 / 98 / 0
Pytanie, czy ze Stilnox'u 10 mg lepiej schodzić po 5 mg czy od razu odstawić cały?
  • 8103 / 907 / 0
@Carlosa
Wiadomo, ze lepiej schodzić co 5 mg, nawet jak to nie był długi ciąg to mniejsze ryzyko skutków odstawienia.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 151 / 7 / 0
Oczywiście, że lepiej schodzić stopniowo.
Podjęłam raz próbę odstawienia z dnia na dzień- zero spania przez 4 doby, oczy zmęczone, bolesne, aż się poddałam i wzięłam. Lekarz zalecał:
z 5 szt (tyle brałam ) zejść na 4 i na 4 jechać przez 2 tyg, potem na 3 i na 3 jechać miesiąc, a jak już zejdę do 2, dołożyć kwetiapinę i zażywać taki mix do odwołania:D
Stosuję się:-) z Spaniem różnie- raz lepiej raz gorzej, ale generalnie śpię. Czasem krótko, czasem dłużej, ale nie jest źle.
Jak zależy mi na wyspaniu się i szybkim zaśnięciu, wystarczy że dołożę połóweczkę estazolamu i śpię jak dzidziuś. Ale to robię bardzo sporadycznie, nie częsciej jak 2-3 x w miesiącu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.