Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 1106 / 221 / 0
28 października 2018Egle pisze:
Póki co wszystko rzeczy ubrania w moim pokoju wyglada jakoś ludzko zwierzęce i ogólnie odczuwam takie z ich strony uprzejmie oczekiwanie co w końcu zrobię bo stanęłan i zdebialam.
Mam identyczną schizę za każdym razem, obok kompa mam drugie biurko i krzesło przy nim, na którym zawsze wiszą jakieś ubrania i po zolpi zawsze mi się wydaje, że to ktoś tam siedzi. Druga charakterystyczna schiza, która występuje praktycznie za każdym razem to mgła nisko przy podłodze.
Ostatnio zmieniony 28 października 2018 przez hammerzeit, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3013 / 1015 / 0
ja miewałem tak samo, ale tylko po przedawkowaniu. choć nie wiem czy nie miałem innych "wizji", bo ledwo co te akcje pamiętam.

ja wtedy miałem uczucie jakby ktoś za mną stał, a po bokach różne cienie się poruszały.

drugą rzeczą to właśnie tak jak u ciebie ta podłoga. tylko ja bym nie określił tego jako mgła, ale jako falowanie. tekstury drewnianych paneli tak jakby pływały, kołysały się. jakby to było pod wodą. szczerze mówiąc podobnie to wyglądało jak wziąłem LSD, wtedy też podłoga pływała, ale jej tekstura się układała się w takie ładne, złożone wzory.

gdy już w miarę zolpidem przestawał działać, to, gdy się kładłem i gasiłem światło czułem się jakby byli ludzie obok. ciężko wyjaśnić, ale mimo mroku ja widziałem poruszające się cienie.

mi takie akcje wydarzały się tylko, gdy po wzięciu tabletki jeszcze siedziałem. wtedy mi do łba przychodziły pomysły na dorzucanie. dlatego zawsze po wzięciu się kładłem i wtedy czekałem, aż usnę i było ok.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 7 / / 0
No ogólnie, to srogo się potoczyło bo jak poszłam na balkon zapalić, prędko z niego uciekłam z powrotem. Powodem były cienie drzew które zaczęły się przemieszczać w moją stronę i nacierać na balkon. Potem w pokoju chciałam przenieść z fotela sterte ciuchów bo czułam się przez nią bardzo zagrożona, ale jak już podeszłam do szafy stwierdziłam że jednak wolę je mieć na oku niż gdzieś knujące w ukryciu XD już nie wspominam o tym że przy drzwiach ciągle warowala jakaś postać. Ogólnie to nie spodziewałam się tego gdy wrzuciłam tabletkę w której pokladalam wielkie nadzieje jeśli chodzi o święty spokój [emoji14]
  • 2429 / 579 / 155
[mention]Egle[/mention] Akurat halucynacje po większych dawkach zolpidemu są stosunkowo częste. Generalnie kompletnie nie opłaca się brać zolpidem i nie iść spać, bo potem sporo osób ma naprawdę chore jazdy. Jeszcze gorzej, jak niektórym w takim stanie przyjdzie do głowy np. wsiąść za kierownicę, a i takie przypadki już były (chyba nawet na Hyperrealu właśnie).
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 1110 / 0
Oczywiście stymulanty są niczemu niewinne... Ja z kolei uważam, jak zdecydowana tutaj większość, że nie opłaca się iść spać po tym specyfiku ;-), nie mam po nich jakichś strasznych jazd, no może są, ale podbarwione humorem. Fakt, spożywając to w dzień i wychodząc na miasto stwarza się niebezpieczeństwo - głównie dla INNYCH, pomyślcie, za własną głupotę trzeba czasem słono zapłacić. Po zolpidemie nigdy nie udało mi się zasnąć... a nie, raz - po 11 tabletkach, na 3 godziny. Za podkręcony lęk odpowiadało IMO zmęczenie i stimy. Zolpidem nałożony na stymulanty prędzej wywoła amnezję (ale nie dawki rzędu 20mg!) i wtedy dzieją się rzeczy , o których się ludziom nie śniło - aniżeli uśpi.

A, wybacz, że pomimo gwiazdki kompetentnego udzieliłam niewłaściwej porady, przypomniałam sobie mój post sprzed roku, który odradzał branie zolpi na stimach. Wiele osób poleca, ale to raczej wynika z nieznajomości tematu. W każdym razie, nie podejrzewałam, że pół czy cała tabletka do przodu wywoła taką zgrozę.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 3013 / 1015 / 0
ja próbowałem na zjazd po amfetaminie kilku benzo i mam wyrobioną opinię jak i ustalone dawki. benzodiazepiny bardzo wtedy pomagają, praktycznie wszystkie się sprawdzą. jedynie diazepam jest słaby do używania w tym celu, ale sam na czysto wzięty bardzo pomaga się uspokoić.

trzeba pamiętać, że biorąc te leki w celu złagodzenia zwały trzeba brać znacznie większe dawki niż normalnie, aby benzo "przerosło" swoim działaniem amfetaminę. duże nawet dawki benzo ładnie wyciszają i kładą do spania.

natomiast wahałbym się przed wzięciem zolpidemu w stanie zwały, na pewno 5 czy 10 mg nie pomoże usnąć i będzie pomysł, aby dorzucać i skończy się to standardowo. zolpidem w tak małych dawkach sprawdzi się nasennie, ale tylko w normalnych warunkach. sam nie próbowałem go na zwałę, ale wole powiedzieć jeśli ktoś chce próbować.

zolpidem jest dobrym lekiem, ale na mało okazji i trzeba strasznie uważać i się zastanowić czy w danej sytuacji jego branie to dobry pomysł.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

with regards, przodownik
  • 3506 / 575 / 1
Nie czytacie ulotek, kurde. Wyraźnie napisane jest, że winian zolpidemu działa bardzo szybko i nalezy go zazyc bezpośrednio przed położeniem się spać (max 15 min) albo centralnie w łóżku.

I wcale nie "większe" ilości wywołują halucynacyje, ale nawet 10 mg dla osoby z zerową tolerką- a to przecież dawka terapeutyczna.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3013 / 1015 / 0
ja po 10 mg nie uświadczyłem nic wizualnego. zazwyczaj brałem właśnie zaraz przed snem, więc może dlatego.

with regards, przodownik
  • 1395 / 88 / 2
Witam mam tolerke na 10 mg-12 Xanaxu.Czy opłaca się brać po 5 tabletek zolpidemu 5x10 mg, chodzi mi żeby nie było selektywności i zerwania taśmy.Czy po ile brać przy takiej tolerce?Czy zolpidem jest wykrywany w testach na BZD?Do tych pięciu tabletek warto dorzucić jakiś słaby mak, albo 150 mg kody?
action movie:gun:
  • 1395 / 88 / 2
29 października 2018przodownik pisze:
trzeba pamiętać, że biorąc te leki w celu złagodzenia zwały trzeba brać znacznie większe dawki niż normalnie, aby benzo "przerosło" swoim działaniem amfetaminę. duże nawet dawki benzo ładnie wyciszają i kładą do spania.

natomiast wahałbym się przed wzięciem zolpidemu w stanie zwały, na pewno 5 czy 10 mg nie pomoże usnąć i będzie pomysł, aby dorzucać i skończy się to standardowo. zolpidem w tak małych dawkach sprawdzi się nasennie, ale tylko w normalnych warunkach. sam nie próbowałem go na zwałę, ale wole powiedzieć jeśli ktoś chce próbować.
Ja kiedyś przy niskiej tolerce na benzo po metylofenidacie miałem straszną zwałę, dowaliłem 40 mg zolpidemu i mnie uspiło.Jak brałem na tą zwałe to otwierałem chwilami oczy miałem halucynacje jak coś po grzybach, jednak uspiło.
action movie:gun:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.