Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Dzieki bardzo za odpowiedzi :) Zapytalem tak z czystej ciekawosci :) Strzezonego pan Bóg strze :) Pozdro
  • 32 / / 0
Zolpidem generalnie nie jest zły, lubię go za dwie rzeczy - 1. seks po nim, jeśli bierzemy oboje czasem bywa ostro, jedyny minus, że niewiele pamiętamy 2. łatwo go się żuli od lekarza :D ewentualna wada to to, że gdy biorę go a np. jestem mocno zestresowana wyłącza mi się ciało, a umysł już nie bardzo i ten stan półtrwania nie jest zbyt komfortowy.... ;/
  • 155 / 1 / 0
zolpidem to moj drug of choice. nawet jak jestem w ciagu na nim, do 5tabs dziennie miesiac, to jestem w stanie skonczyc od tak. koncza sie paczuszki, jeden dzien mam troche skurwiony humor, noc z odbicia, i koniec. zapominam.. do kolejnej wizyty
  • 11 / / 0
Zdziwioona pisze:
seks po nim, jeśli bierzemy oboje czasem bywa ostro, jedyny minus, że niewiele pamiętamy

Tak,cos w tym jest. Sex jest nieziemski, szczególnie w mixie z alko i mj, szkoda ze ledwo pamietam co się działo.
Co dorzucić do miksa by było jeszcze lepiej, by wybranka pozostała w nieświadomości?
  • 572 / 47 / 0
Nienawidze tego gowna, mialem wziac 2 wzialem 5 i chyba czesc do kinola bo znalazlme jakies rurki z dlugopisu poodkrecane.
Straszny kac i moralniak,az do mysli samobojczych mocno ryje beret.
  • 520 / 8 / 0
@kaczor1978 bo 50 mg dla początkującego (bo chyba jesteś początkujący z zolpi?) to za dużo. Kac to to jeszcze rozumiem, ale żeby moralny, niby z jakiego powodu? A co do myśli "s" to jakaś abstrakcja, może na trzeźwo miewasz takie myśli, albo deprechę, a zejście to wydobyło i wzmocniło.
  • 572 / 47 / 0
Nie jestem z zolpi poczatkujacy, ale biore dosc rzadko. Generalnie nie lubie brac czegokolwiek w ciagu wiec raz na jakis czas lubie sobie pierdolnac jedna lub dwie tabletki nasenu i pograc w WoWa, ale czasami diabel we mnei wstepuje i wpierdalam wszystko.
I wlasnie zolpi na drugi dzien przedawkowane daje mi takiego dziwnego moralnego kaca i niechec do zycia.
Oczywiscie to tylko taki posmak i mija w ciagu jednego dnia ale jak ktos ma depresje powinien unikac bo faktycznie zjazd jest przykry.

W sumie nie wiem od czego to zalezy czasami wchodzi zajebiscie euforycznie a czasami troche mroczno, na przyklad wczoraj mailem wrazenie ze mroczne anioly sa wokol mnie i pomagaja mi grac, dziwne uczucie, nie czulem leku ale jakos nieswojo mi bylo, moze dlatego dokladalem zeby je odpedzic :D
  • 520 / 8 / 0
"mailem wrazenie ze mroczne anioly sa wokol mnie i pomagaja mi grac" takiej jazdy po Zolpidemie nigdy nie miałem...a szkoda :) U mnie to (był, bo już praktycznie nie działa :( ) po prostu bardzo dobry humor, mega optymizm i przyjemne uczucie "splątania". A "przypadkowe" obalenia całej paki bądź blistra zamiast np: 3 tabletek to częste zjawisko u smakoszy zolpi, zazwyczaj kończy się to urwanym filmem i i mnóstwem głupot jakie w tym stanie odp...ala. No i właśnie te przypały ewentualnie mogą powodować coś w rodzaju "kaca moralnego". Każdy reaguje ciut inaczej.
  • 572 / 47 / 0
15 tabletek polecialo do kibla.
Do nastepnego razu :D
  • 21 / / 0
kaczor1978 pisze:
15 tabletek polecialo do kibla.
Do nastepnego razu :D
wyrzygales je, czy już nie chcesz igrać z siłą ambien walrusa?
pakuje wlasnie druga 10tke nosem i jest zajebsicie

A wal se w klamkę co tam chcesz, ino wciskaj alt i szift bo będzie po łapach!
pill@
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.