Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 791 / 7 / 0
nutella-cole pisze:
Po co leki z benzo (tabletki midazolamu przykładowo) lub niebenzo (zolpidem) używacie I.V. ??? taki fetysz ???
biodostępność tych leków jest taka, że lepiej pogryźć, zolpi akurat dać w nos i wychodzi na to samo, nie kaleczcie żył :!:
mida - IV = 100% BA
P.O. = ok. 27% BA
zolpi - P.O. = ok. 70%
chociaz ja tez nie rozumiem pukania mida/niebenzosow...
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 460 / 3 / 0
Jest jakaś różnica substancji pomiędzy Stilnoxem a Onirexem?
Ten drugi powoduje u mnie praktycznie same reakcje paradoksalne i działania niepożądane, typu rozdrażnienie czy falowanie obrazu.
Nie jestem w stanie po nim zasnąć, a przy Stilnoxie w dawce 10mg spałam jak dziecko, przynajmniej przez pierwsze dwa tygodnie stosowania. Tutaj dzieje się to jakby na odwrót. Mam te same objawy jak w końcówce stosowania Stilnoxu.
Możliwe, że organizm nie odzwyczaił się jeszcze od poprzednich przyjmowanych leków? (Około pół roku temu, przez 2-3 tygodnie po 10mg)
Ile nie miał byś hajsu, ile nie miał byś rzeczy,
możesz szczęścia nie zaznać, temu nikt nie zaprzeczy.
.
  • 520 / 8 / 0
Główna różnica jest taka, że Stilnox jest kilka razy droższy od Onirexu. Jak Ci nie pasuje Onirex to spróbuj innych zolpi np: polecam Sanval jest dobry i tani (względnie łagodny dla śluzówki), a Nasen to mój ulubiony, ale jest już trochę droższy.
  • 460 / 3 / 0
Wzięłam dzisiaj w nocy, była poprawa o trochę. Wyspałam się gdzieś od 1 do 8, czyli tak jak na ulotce. Możliwe, że organizm musi się przyzwyczaić. Jak mi nie przejdzie całkowicie to najwyżej poproszę o zmianę.
Ile nie miał byś hajsu, ile nie miał byś rzeczy,
możesz szczęścia nie zaznać, temu nikt nie zaprzeczy.
.
  • 32 / / 0
Cherie pisze:
Jest jakaś różnica substancji pomiędzy Stilnoxem a Onirexem?
Ten drugi powoduje u mnie praktycznie same reakcje paradoksalne i działania niepożądane, typu rozdrażnienie czy falowanie obrazu.
Nie jestem w stanie po nim zasnąć, a przy Stilnoxie w dawce 10mg spałam jak dziecko, przynajmniej przez pierwsze dwa tygodnie stosowania. Tutaj dzieje się to jakby na odwrót. Mam te same objawy jak w końcówce stosowania Stilnoxu.
Możliwe, że organizm nie odzwyczaił się jeszcze od poprzednich przyjmowanych leków? (Około pół roku temu, przez 2-3 tygodnie po 10mg)
Stilnox zawsze mnie usypiał a te najtańsze raczej powodowały haluny i wzmożoną aktywność przy jednoczesnym wyje... na wszystko :)
PS Jak możecie zajrzyjcie na 3 ostatnie posty: http://talk.hyperreal.info/benzodiazepi ... l#p1312485
  • 1 / / 0
tak czytalam i doczytalam ze mozna donosowo popdac zolpidem jak ktos wie to niech odpowie na mnie nie dziala zolpidem tak jak kiedys wiec moze nosowo lepiej zadziala ?
Uwaga! Użytkownik fantasy1989 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 342 / / 0
Jak to możliwe , że wciągnołem 90mg i zero fazy? kur... kiedys po 30-40 miałem cevy i ledwo ogarniałem. Zolpi ze 2 lata nie wrzucałem. A na benzo mam dość sporą tolerke. pozdro
  • 177 / 1 / 0
MarcinM21 pisze:
...A na benzo mam dość sporą tolerke...
Masz odpowiedź :-)
Nigdy nie zażywałem żadnych narkotyków.
Nigdy nie powiedziałem prawdy.
_______
Moja opinia jest opinią błędną.
...i mam małego penisa c: Biblia - najdłuższy trip raport w dziejach.
  • 342 / / 0
Tzn aż taka straszna ona nie jest no ale jest... a moge podbić działanie zolpi alprą?

edyta: dorzuciłem mg alpry moze cos sie ruszy. i 2 warki ale słabo to widze :wall:
  • 342 / / 0
No i nie sklepał taki mix , całe szczęście zolpi miałem za free :] Nic tylko czasem klonik i alpra . pozdro.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.