Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 2 / 0
Gdzies chyba zaginął wątek o zoplicone , albo mi sie pojebało i nigdy go nie było :-) A więc pytam tutaj - miał ktoś styczność z senzop(zoplicone 7,5mg) tanszy odpowiednik imovane ? Dziwna sprawa bo mi się po tym nawet spać nie chce , ba nawet jak wypije za dużo kofeiny na dzień , to działanie kofeiny przebija się przez działanie leku i trudniej mi zasnąć ^_^ . Tak po prostu działa zoplicone i jest do dupy i dużo lepszy jest zolpidem? Czy to wina tańszego odpowiednika ? Chodź nie powiem teraz po 15mg zoplicone zrobiło się przyjemnie , w końcu po trzech dniach bez benzo po miesięcznym ciągu ( klony , nitra/klony , alpra/klony , rolki) poczułem bezno- podobny stan :cheesy:
  • 3523 / 51 / 0
Xavi pisze:
Gdzies chyba zaginął wątek o zoplicone , albo mi sie pojebało i nigdy go nie było :-) A więc pytam tutaj - miał ktoś styczność z senzop(zoplicone 7,5mg) tanszy odpowiednik imovane ? Dziwna sprawa bo mi się po tym nawet spać nie chce , ba nawet jak wypije za dużo kofeiny na dzień , to działanie kofeiny przebija się przez działanie leku i trudniej mi zasnąć ^_^ . Tak po prostu działa zoplicone i jest do dupy i dużo lepszy jest zolpidem? Czy to wina tańszego odpowiednika ? Chodź nie powiem teraz po 15mg zoplicone zrobiło się przyjemnie , w końcu po trzech dniach bez benzo po miesięcznym ciągu ( klony , nitra/klony , alpra/klony , rolki) poczułem bezno- podobny stan :cheesy:
Zopiclone jest gorszy pod względem działania rekreacyjnego choć w/g mnie dorbze działa nasennie oraz uspokajająco. tolerancja rośnie na niego błyskawicznie a drugim negatywnym efektem jest metaliczny smak w ustach. zopiclone to nie zolpidem!
  • 6157 / 431 / 12
Witam, dostałem 30mg zolpidemu, i zastanawiam się co z tym zrobić. Myślałem nad najpierw 20mg w nos, a potem, innym razem 10mg w nos i wymieszać z bufedronem, MeOPP, metylokatynonem, kodeiną, DXM albo/i JWH-220. Dobre rozwiązanie? Którą z tych substancji polecalibyście najbardziej do takiej dawki i ile?
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2010 przez surveilled, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 2878 / 21 / 0
Na pewno nie z kodą (zaśniesz), dxm ani kotem. Jak weźmiesz te 20 mg to nie ma bata żebyś nie wypierdolił też tej dziesiątki %-D schowaj ją w dupę najlepiej.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 38 / 1 / 0
trochę się nie zrozumieliśmy, hehe. dość długo ładuje nasen do nosa, bo lubię, lecz szukam zamiennika tylko po to, żeby był tańszy i działał najlepiej tak samo lub jeszcze lepiej, dlatego właśnie spróbuje zolpigen, dzięki. ja w ogóle nos mam mocno pojebany, jedną dziurkę zatkam po połowie nasenu a drugą dopiero po 3 całych...
  • 987 / 8 / 0
Dziś udało mi się zmontować Polsen z substacją aktywną zolpidemu winian. Z FAQ wnioskuję iż dobrą dawką na pierwszy raz, będzie 10 mg.

Dajmy na to, że nie mogę ogarnąć tripa po dexie. Czy mogę zatem zapodać Zolpi na "kaszlowym" peaku? Czy pozwoli mi to usnąć pod wpływem DXM? Czy sny mogą nabrać przez to kolorów i atrakcyjności?

Pozdro.
Uwaga! Użytkownik greenwave nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 30 / 0
greenwave pisze:
Dziś udało mi się zmontować Polsen z substacją aktywną zolpidemu winian. Z FAQ wnioskuję iż dobrą dawką na pierwszy raz, będzie 10 mg.

Dajmy na to, że nie mogę ogarnąć tripa po dexie. Czy mogę zatem zapodać Zolpi na "kaszlowym" peaku? Czy pozwoli mi to usnąć pod wpływem DXM? Czy sny mogą nabrać przez to kolorów i atrakcyjności?

Pozdro.
hmm na peaku moze byc ciezko, ale że deksowa faza jest dosyć taka "senna" to może uśniesz, ale lepiej po peaku wtedy wiem że na pewno działa mimo że jestem rozjebany jeszcze kaszlodynem. Po dwóch raczej na pewno uśniesz, ale tu juz moze byc niebezpieczeństwo jakiejś nieświadomej odpierdolki, albo nałożenia sie działania deksa i pozanasennego działania zolpi to musi byc hardkor ;]
  • 1959 / 55 / 0
Działanie zolpi i DXM jest podobne jeśli chodzi o nieogarnianie i amnezje, więc może się okazać, że się obudzisz gdzieś, gdzie nie będziesz wiedział gdzie jesteś... Zwłaszcza, że na 10mg się nie skończy pewnie ;] .

Weź ćwiartkę litra wódki, 750mg DXM i 30-50mg Zolpi %-D :listen: . Żeby wam nie przyszło tego czasem spróbować :finger: .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 166 / / 0
Zauważyłem, że jak wezmę Stilnox na sen to mimo tak samo długiego czasu spania jestem bardziej wyspany. Znacznie lepiej idzie mi nauka, zapamiętywanie i motywacja.

Czy branie Zolpidemu codziennie będzie miało jakoś bardzo zły wpływ?
  • 983 / 16 / 0
Ta, bezsenność z odbicia spowodowaną uzależnieniem i tolerancję na zolpidem, będziesz musiał odstawić albo przesiąść się na jakieś benzo.
Jedna z tych rad jest głupia, zgadnij która.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.