Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 622 / 25 / 0
Pamiętam jak po nieprzespanej nocy (metkatynon) wrzuciłem 15-20mg zolpidemu. Halucynacje, że japjerdolę ;)

Cienie poruszające się wszędzie, cienie jakieś, światełka, a wszystkie przedmioty zmieniały kształty. Fajna rzecz ;)

Zauważyłem, że działa to tylko tak gdy jesteśmy baaardzo nie wyspani (bezsenne noce a ja po ulicach chodzę).
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 46 / / 0
Wiec moja historia zaczela sie tak. Siedzialem w domq nieraz bralem z apteczki duzo lekow od matki. Tym razem natknołem sie na sanaval i tramal, tramalu nie chcialem , postanowilem cos nowego, wbilem na hyperrela i przeczytalem conieco o zolpidemie ale nie natknolem sie na sanaval, ale mowie zolpidem to zolpidem siedze se przed kompem 1 tabsa 15 minut i zaczyna falowac monitor, bardzo mocne kontrasty, emotikonki to dlamnie weze , okna gg to bloki , skały , monitor gory gadam z ludzmi na gg mam mech na klawie pajeczyne mowie ze emotikonki sa na skraju urwiska i ogolnie opor haluny, gadam ziomkom zeby wpadali do mnie to im dam to wpadaja z browarami ja jeszcze na fazie oporwwej daje im tabsy a tu matka wbija i ogolnie przypal, ja jedno opakowanie schowalem ona mowi ze policzyla wszystkie tabsy itd. Ja wziolem te tabsy do szkoly mowie ziomkowi ze mam to i to i zarzucamy po 1 on juz ledwo widzi wszystko mu sie rozmazuje a ja nic to ja zjadlem 2 i poszedlem na angielski. Na angliku oporowe halucynacje, mowie ze co robia te ksiazki ide je uratowac, ze jestem w ogrodzie botanicznym ze zlapalem węza, pytam facetki czy nieprzeszkadza jej te drzewo , wstaje wyrzucic butelke obijam sie o sciany ona chce mnie do dyrka ale olala to i mnie zostawila, matematyki niepamietam potem zarzucilem 3 tabse i na przerwie bełt na korytarzu i przypal matke wezwali itd wogole chcieli mnie wyjebac ze szkoly ja powiedzialem ze mi zaszkodzilo sniadanie jakos poszlo potem o 18 do kina na jakies szkolne cos o hiv zarzucam tabse 1 ostatnio i widze tylko wszystko podwojnie :D taki koniec:D piszcie czy jedliscie to ?

Ps. Moj ziomek mial tez opor schizy :D
Współczuje ludziom, którzy wstają rano i przez cały dzień będą czuć się tak samo.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Ja po niedzieli wybieram się do lekarza bo mam konkretne problemy ze snem . Chodzę potem cały dzień nerwowy . Liczę , że przepisze i jakis Stilnox :diabolic: :diabolic: :diabolic:
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę Dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 5 / / 0
ja własnie zazuciłem 4 tabletki po 10mg bo przepisał mi je lekarz wczoraj wziełem jedną i było fajnie w nocy... a dzisiaj pomieszałem z amfką..troche thc i tramal.. czekam na efekty pozniej je opisze :D :-D :-D :-D
Uwaga! Użytkownik maczek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 199 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Xavi »
Idę do lekarza w tygodniu i trochę naściemniam , że mam problemy z zasypianiem , czasem zdarza mi się nie przespać nocy , w dzień jestem bardzo senny . Pewno zapisze mi coś z zolpidemem , ewentualnie hydroxyzyne bo innego wyjścia chyba nie ma . Oczywiście wolałbym coś z zolpidemem . Miałbym jeszcze ochotę na jakieś benzo , ale jak zacznę gadać , że często się denerwuje , jestem rozdrażniony , to tym bardziej może mi zapisać hydroxyzyne bo działa nasennie i uspokajająco (chyba) ,więc nie będę kombinował .
To zła substancja rodem z piekła, Bardzo łatwo uzależnisz się, Klaruje mi specjalistka wściekła .Lecz musi po tej samej bieżni biec, Facet, pieniądz, poczucie bezpieczeństwa, Które z tych pojęć pani ćpa?
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Mow tak: panie, hydroksyzyny nie chce bo mnie zamula i caly dzien zjebany chodze, pisz pan klony "dwojki" albo ten zolpidem ewentualnie ;-) .
  • 199 / 2 / 0
Nie chcę żeby się kapła ,że chce wyłudzić recepte żeby się naćpać . Bo ta lekarka do której ide to dobra znajoma mojej starej . Ale powiem , że kiedyś dostałam od kolegi pare tabsów zolpidemu i zajebiście działało , zaraz zasnąłem i wogólę byłem wypoczęty . Więc może się uda . Do lekarza idę w środę to zdam później relacje jak było .
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2007 przez Xavi, łącznie zmieniany 1 raz.
To zła substancja rodem z piekła, Bardzo łatwo uzależnisz się, Klaruje mi specjalistka wściekła .Lecz musi po tej samej bieżni biec, Facet, pieniądz, poczucie bezpieczeństwa, Które z tych pojęć pani ćpa?
  • 89 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: PocoLoco »
Wiecie, Zoplik spróbowałem wczoraj od 10mg i kosmos jak dla mnie (dopiero zaczynam z nim). Ale zgadnijcie co było dalej!? Usnęło mi się i spałem jak niemowlę... hehe a jakże inaczej :-)

Dlatego mam takie pytanie co można zrobić by faza trwała trochę dłużej a nie usnęło się od razu (z reguły lubię spać :) )
Ostatnia dawka niejedno ma imię
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Troche to z ironia napisalem chyba zauwazyles ;-) . Nie mowie, ze tak masz mowic doslownie, ale cos w tym stylu.
  • 199 / 2 / 0
No i nie dostałem zolpidemu, ale za to afobam(0,25mg) :) . Powiedziałem , że hydroxyzyna na mnie nie działa , dodatkowo powiedziałem , że miewam lekkie stany lękowe , więc może to przeważyło , że przepisała mi alprazolam zamiast zolpidemu . Mam brać tylko w wyjątkowych sytuacjach zaczynać od połowy tabletki . SAm nie wiem co by było lepsze zolpidem czy alprazolam . Napewno z zolpidemem trzeba być bardziej ostrożnym , ale zato alprazolam chyba szybciej uzależnia . Ale w sumie opłacało pójść do lekarza :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.