Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 33 / 3 / 0
raz słuchałem rapu z babcią, a oprócz tego żadnych przygód nie miałem z zolpi
Uwaga! Użytkownik miksss nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 260 / 22 / 0
30mg podjęzykowo + lufencja zielonego zamienia podróżnika w obserwatora już przeżytych (przynajmniej takie sprawia wrażenie) snów. Po prostu siedzi z przymrużonymi oczyma na słuchawka muzyka którą kompletnie ignoruje a w głowie masa różnych scenek nad którymi mimowolnie się skupia. Odczucia podróżnika są mieszane.
  • 2814 / 365 / 0
Po tym co zdarzyło mi się po Zolpidemie nigdy więcej go nie wezmę.. podobno jak " spałem " chodziłem po domu i robiłem różne rzeczy których nawet nie byłem świadomy i nie pamiętałem jak obudziłem się.. miał ktoś podobne sytuacje?
  • 641 / 98 / 0
Wszyscy :)
  • 1660 / 301 / 0
Norma, lunatykowanie po zolpi zdarza się bardzo często. I to Cię zniechęciło do tego leku? Mnie nawet nie zniechęciło to, że po pierwszym zażyciu zolpidemu faza spowodowała, iż znalazłem się w psychuszce %-D
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 7 / / 0
Odkrył ktoś jak sprawić by fazka po zolpi wróciła? Przerwy nie pomagają, czasami w losowych sytuacjach trochę zadziala. Co myślicie o kawce, lub energetyku przed?
  • 1660 / 301 / 0
Zolpidem (nie brany do spania) powoduje niesamowite noody w spokojnych miejscach, np. środkach komunikacji publicznej. Jakbym na chwilę zapadał w trans, widzę inne miejsca, że jestem gdzie indziej i robię co innego. Że jestem w biurze, że szukam parasolki (której nie mam) i nagle się budzę. Ciekawe jak wyglądam w oczach innych pasażerów... "biedactwo, tak długo pracował aż przysypia" %-D %-D %-D
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 2814 / 365 / 0
@Teabadger no ja brałem do spania zolpi ale po moich przygodach jak " lunatykowalem " stwierdziłem pierdole .. ale jak piszesz ze nie brany po to by pomógł w zasnieciu i mogą byc noody to może się skuszę... ale właśnie lunatykowanie mialem po zamiennikach zolpidemu .. bo po oryginale nie miałem lunaktykowania ..
  • 1660 / 301 / 0
Tylko ja te noody przerywałem, bo byłem pół-świadomy podczas ich trwania, a czekałem na swój przystanek. Ja podejrzewam, że zolpidem ma niesamowity potencjał przeżywania różnych historii w trakcie tego "transu", bo nie wiem jak to inaczej nazwać. Pregabalina zdecydowanie ma tu wpływ.
A, i to się powtarza notorycznie, za każdym razem, w każdym spokojnym miejscu, nawet w kiblu. Jak wychodzę z busa to energia 300%, siadam na dupie - pływam między różnymi rzeczywistościami.
  • 1121 / 153 / 0
Wrzućcie coś nowego o zolpi to się tak dobrze czyta %-D moja historia na pierwszej stronie ;)
"Nieśmiertelny jak Ciro Di Marzio"

Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.