Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
  • 14 / 1 / 0
Rutynowe badania krwi, podniesione ALT, brak jakichkolwiek objawów. Lekarz zalecił USG jamy brzusznej. Wnioski z usg napisane przez lekarza to "pojedyncza hipoechogeniczna zmiana wątroby o wymiarze 13,5x8mm, torbiel niejednorodna? naczyniak jamisty?" Spotkał się ktoś z czymś takim, lub ma jakieś doświadczenia? Ostatnie USG jamy brzusznej miałem dwa lata temu w innej sprawie, bez jakichkolwiek zmian wątroby, dlatego jestem prawie pewien że to przez beta ketony stosowane dosyć regularnie przez właśnie ostatnie 2 lata, choć z drugiej strony podobno nawet 20% dorosłej populacji może mieć takie zmiany, a przyczyna ich powstania podobno nie jest znana do końca (?)
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.