Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 87 / 15 / 0
Witam serdecznie kolegów/koleżanki hyperowiczów.

Mam do Was dosyć nietypową prośbę o pomoc, ale wierzę, że będę w stanie ją na tym forum uzyskać.

Z uwagi na to, że jestem po Akademii Morskiej gdzie miałem obowiązkowo raz w tygodniu zajęcia wojskowe, mam przydział wojskowy jako żołnierz rezerwy. Wiąże się to z tym, że regularnie od wielu lat wzywają mnie do jednostki na ćwiczenia wojskowe, co nie jest mi na rękę. Postanowiłem rozwiązać problem załatwiając sobie po znajomości orzeczenie od psychiatry o tym, że leczę się na depresję i mam stany lękowe i zawnioskowałem o zmianę kategorii wojskowej. Zostałem wezwany na komisję wojskową, gdzie będę miał konsultację psychiatryczną i psychologiczną w celu zweryfikowania czy faktycznie problem depresji i stanów lękowych mnie dotyczy.

Nigdy nie chorowałem na depresję ani stany lękowe i tutaj pojawia się moje pytanie do Was kochni forumowicze. Wiem, że jest wśród nas wiele osób, które ze wspomnianymi chorobami mają doświadczenie. Chciałbym Was prosić o wskazówki na temat tego jakie symptomy, stany samopoczucia, stany mentalne, których rzekomo doświadczam powinienem opisać psychiatrze i psychologowi, aby stwierdzili u mnie zaburzenia lękowe i depresję, a co za tym idzie wydali oświadczenie pozwalające na zmianę kategorii. Jeżeli ktoś z Was ma również doświadczenie w tym, jakie inne przypadłości psychicznie (raczej bez skrajności, które trudno będzie symulować) kwalifikują do zmiany kategorii, to również proszę o podzielenie się.

Wielkie dzięki za wszystkie wskazówki!
  • 3245 / 617 / 0
Marynarz z depresją? Komisja nie będzie łatwa jeśli to będzie prawdziwa wojskowa.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 88 / 7 / 0
Myśli „S”, gubienie tematu, błądzenie wzrokiem, huśtawki nastroju, splątanie, jąkanie się, delikatne urojenia czy też odklejenie. Odpowiednia gra aktorska tez jest tu bardzo ważna, nawet nie tyle ważne jest co powiesz a to jak powiesz. Wyczytaj sobie co cię przekreśla z służby wojskowej i to udawaj, oczywiście warto by było zrobić tez mały research czy to co zasymulujesz nie nasra ci w papierach żeby tą szkole spokojnie skończyć i pracować w zawodzie
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / 3 / 0
Ja nigdy nie poszedłem nawet żeby dostać jakąś kategorie wojskową, szukała mnie jebana policja ale jak wiele razy byłem na "dołku" czy w Areszcie Śledczym lub też o zgrozo w Zakładzie Karnym to nigdy mnie do zrobienia tej kategorii wojskowej nie ciągneli.
Jebać takie coś jak się nie pracuje w jakiejś pracy państwowej np. jako strażak.
  • 88 / 7 / 0
Tylko ze jak przydzielają kategorie to nie ma później żadnych szkoleń z tego tytułu, a podczas wojny… ilość ukrow w Polsce mówi sama za siebie jak bardzo respektuje się ten śmieszny obowiązek pozostania w kraju podczas wojny. W razie wojny to tez bym spierdalał jak każdy posiadający nieujemne IQ człowiek.
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / 3 / 0
@Xanny777 ja to wiesz całe życie jebie policję, mam poprostu tą nienawiść głęboko zakorzenioną w podświadomości, tak samo do polityków czy prawa.
  • 88 / 7 / 0
Doskonale Cię rozumiem, szczególnie w kontekście polityków których nienawidzę jak mogę pomimo ze na ogół staram się być tolerancyjny i bezkonfliktowy, w stosunku co do nich po prostu się nie da
  • 506 / 110 / 0
Idź niewyspany, źle ubrany, w najgorszych ubraniach, nieogolony, tłuste włosy, dłonie w jakimś tuszu, coś ogarniesz.

Mów, że cały czas czujesz się źle i jest coraz gorzej.

Podaj jakieś konkrety, daj im jakieś kartki, papiery z rzekomej terapii, jakies sobie porób np. kalendarze z samopoczuciem w skali od 1 do 10 i dawaj 2 - 3 (kazał Ci tak robić terapeuta, podaj jego imię). Niech mają coś na papierze, cokolwiek, to lepiej pójdzie.

Mów, że masz myśli samobójcze (powiedz fachowo - myśli eS) i nie wiesz ile jeszcze pożyjesz, chcesz sobie coś zrobić, podaj jakieś przykłady że uciales się nożem (pokaż jakąś bliznę).

Powiedz, że boisz się być wśród ludzi, boisz się głośnych dźwięków i krzyków.

Boisz się że komuś coś zrobisz, bo nie panujesz nad sobą czasami, otumania Cię i nie wiesz co się dzieje.

"Teraz rozmawiamy, jest w miarę normalnie a już czuję że zaraz mnie złapie, po prostu gdy jestem wśród ludzi bardzo się wstydzę i boję się tego uczucia".

Przydałoby się gdybyś brał jakieś leki, jak możesz ogarnąć recepty to weź na jakieś antydepresanty, z 5 na raz najlepiej i im pokaż.
  • 61 / 3 / 0
@nicki a po co on w ogóle ma tam iść? Ja nigdy nie poszedłem na tą kategorie wojskową i nie mam żaden i nic mi nigdy nie zrobili z tego powodu. Kiedyś policja i wojsko mnie za tym ganiało ale nie mogli mnie złapać. Jak złapała mnie policja bo byłem poszukiwany to oczywiście dołek, Areszt Śledczy a potem Zakład Karny ale nie było mowy o żadnej kategorii wojskowej. Kiedyś mi w kwity wpisali jakąś kategorie wojskową ale im powiedziałem że to pomyłka, to było w Zakładzie Karnym, poprawili to jak im powiedziałem.
  • 2578 / 535 / 0
@nicki wyczerpał temat w całości, genialna odpowiedź. Wszystko, czego op potrzebuje jest w tym poście. Tym się sugeruj, Autorze.

@fishyfish po to ma iść, żeby zmienili mu kategorię. Nie czytałeś oryginalnego posta?
A w przypadku małolatów, którzy mają po raz pierwszy przypisywaną kategorię... Oni chodzą właśnie po to, żeby ich ta policja nie ganiała. Nie wiem, może Ty masz we krwi uciekanie przed pałami, ale nie każdy jest hwdp jp do tego stopnia co Ty.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.