Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1893 / 179 / 0
Jeśli chodzi o Niego, to ja wciąż wierzę że wróci i to w wielkim stylu.
  • 468 / 25 / 0
Takie życie, niech umierają jak muszą, tzn chcą. Nie żal mi żadnego z nich.
W klipach możesz kurwa palić stuzłotówki
Z pożyczonym złotem i przy cudzych Mercedesach
Możesz pusty być i gasić te stylówki
Mnie to obojętne dzieciak.
  • 1893 / 179 / 0
Ło, ło! Cfaniak się znalias!
Cfaniak sie znalias... :-(
  • 1957 / 230 / 0
18 lutego 2018Fatmorgan pisze:
żyję i mam się dobrze
Szkoda, bardzo mnie smuci ta wiadomość.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1934 / 108 / 0
Sporo czasu mnie tu nie było, dziś się loguję patrzę tu ostatnie parę stron i zrobiło się jakoś smutno i sentymentalnie:

- bele
- scr
- Lorrenzo
- Valof

:(

jeszcze spoko vendor AlexGBL który bardzo długo działał sobie w cieniu "gdzieś obok hyperreal" a który zaczynał z tego co pamiętam na allegro, wiadomo co było przyczyną śmierci?

ps. bardzo dużo widziałem wpisów na zagranicznych forach dotyczących zgonów czy lądowania na sor po "zabawach" z fentanylami/U47 , kosi to żniwa jak żadna inna substancja (głownie fentanyl), uważajcie na to gówno a najlepiej omijajcie syntetynczne opioidy!

przeniesiono ze Zgony użytkowników forum/thermo
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 444 / 30 / 0
Nie znam się na heroinie, jej pochodnych, całe szczęście, że nigdy nie miałem z nią styczności.
Kolega wyżej ma rację co do fentanylu, na stronach amerykańskich ( głownie fora młodzieżowa , choć nie tylko), piszą o tym jak śmiercionośny jest fentanyl i ilu nie tylko dzieciakow, odeszło po jednorazowej dawce.
Z ciekawości wpisałem w duckduckgo tą frazę związaną z fentanylem, od razu przekierowało mnie na sprzedajemy24 ( lub coś podobnego) gdzie skurwysyny ( przepraszam za wulgaryzm, ale inaczej ich nazwać nie potrafię), sprzedają to gowno komu popadnie, tylko aby nabić pieniądze. Naprawdę nie wiem jakim trzeba być człowiekiem, aby spać spokojnie, mając świadomość, że nawet dziecko może się po tym przekręcić...
Co do Zmarłych... *

przeniesiono ze Zgony użytkowników forum/thermo
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2897 / 613 / 10
Na oszukujemy24 co drugie ogłoszenie to wyjebka (a nawet gęściej)

Sam handel narkotykami, jakimikolwiek, kłóci się z moralnością, nie każdy ją ma na tyle wyksztalcona zeby tym sie przejmować
Welp, sam gdybym mial fenta na sprzedaż, to nie pytalbym kupujacego o dowód

A kto cpa fenta i jego analogi robi to z wlasnej woli, a jak umiera, to głównie jego wina, powiedzcie mi, że tak nie jest

Oczywiście nie umniejszam znaczenia (to chyba nie do końca dobre słowo) ich śmierci, szkoda, że nie żyją. /:
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 2897 / 613 / 10
Właśnie ogarnąłem, że znałem ś.p. opiofana poza forum.

Śmieszne uczucie.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 444 / 30 / 0
Przykro mi z powodu Twojego Brata. Ja też kiedyś straciłem rodzeństwo ale nie przez narkotyki.
Fenantyl to największe świństwo, kiedyś o tym pisałem na forum. Nie wiem jak ludzie mogą to sprzedawać dzieciakom, młodzieży i spać spokojnie. Nie potrafię tego zrozumieć.
Pomodlę się za duszę Twojego Brata, za Ciebie i postaram się aby w Niedzielę Miłosierdzia Bożego ( 1 niedziela po Wielkanocy), była właśnie za Niego odprawiona.
Przykro mi i wiem co czujesz.
(WARN) Komentowanie w wątku, który nie jest do tego przeznaczony./pletz
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / 5 / 0
@Thomas12 nie wiem czy dobrze piszę tutaj te posty, nie mogę odpisać Ci na PW, ale dziękuję bardzo za piękne słowa i modlitwę, moi rodzice także na pewno bardzo się ucieszą. Też nie mogę tego zrozumieć jak łatwo jest dostać to gówno, zwłaszcza w Poznaniu, w jakiej chcesz postaci, nie kosztuje specjalnie dużo, policja ma gdzieś bo ćpun to ćpun, a państwo wyciera sobie ręce "my jesteśmy tacy cool bo nie legalizujemy medycznej marihuany", a najgorszy narkotyk morderca jaki widziała ta ziemia jest sobie legalnie dostępny na receptę, nie wiem czy przypadkiem nie z refundacją. Jestem tak zła, że wielu jeszcze przez to umiera i umrze, nienawidzę tego. Ja rozumiem, że ludzie nie szanują ćpunow, ale mój brat uświadomił mi jak ciężka jest to choroba, może i sprawiał mi przykrość jak brał, ale sto razy lepsze to było od jego śmierci. Dałabym wszystko za choć jeszcze kilka lat jego życia, Uzależnienie to tak okropna choroba jak rak, trzeba tak na to patrzeć, a nie odwracać wzrok i mówić, że ćpun to śmieć, bo każdy ćpun ma rodzinę albo dziewczynę, żonę, przyjaciela... Szkoda, że nie wiem jak można było temu zapobiec, zrobiłabym wszystko, już złożyliśmy wniosek do sądu o ubezwłasnowolnienie bo już nam groził że się zabije, a oni NIC. Od tylu miesięcy... No chłopak mówi, że jest nieszczęśliwy, że się zabije jak go nie puścimy na studia, a oni to w dupie mają, ot "kolejny ćpun". Państwo w ogóle nie myśli o takich osobach i o ich rodzinach. Normalnie mafia. Przepraszam, że tak chaotycznie, ale staram się wszystko z siebie wyrzucić i zrozumieć co się stało... Jakoś sobie wytłumaczyć...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.