Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 4290 / 697 / 2117
Np. ja bym się w to nie bawiła gdyby nie to forum. Tak, własna decyzja itd. ale ciąg przyczynowo-skutkowy jest. Ilu ludzi by się nie zaćpało na śmierć, gdyby nie znaleźli informacji na naszym portalu?
Zasada harm reduction zawsze była i pozostaje fundamentem naszych działań. To właśnie w niej pokładamy nadzieję. Trudno oszacować, ile osób straciło życie przez przeczytane wiadomości, a ile udało się uratować dzięki przekazywanym tu informacjom.

Niezależnie od tego, czy ktoś decyduje się na zażywanie substancji, jest to jego osobisty wybór. Zamiast zastanawiać się nad tym, ilu zmarło z powodu forum, powinniśmy skupić się na tym, ile osób zdołaliśmy ocalić dzięki wiedzy tu zawartej. Narkomanem się jest, a nie bywa – podobnie jak z optymizmem.

Jeśli nie wierzysz, to od czterech lub pięciu lat, odkąd jestem na portalu, udało mi się całkowicie wyjść z nałogów. Odwróciłem bieg wydarzeń i przeszedłem drogę przeciwną do tej, którą zazwyczaj wybierają osoby uzależnione. Można powiedzieć, że obrałem azymut odwrotny do większości narkomanów.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 35 / 16 / 0
Spokój jej duszy. Mimo, że jej nie znałem to żal takiego młodego życia. Siły dla Wujka, bo chyba jego to boli najmocniej.
Uwaga! Użytkownik chlopaczekzewsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3507 / 575 / 1
Wielka szkoda, dobrze ją wspominałem...
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 956 / 81 / 0
Byli również tacy, którzy mając dostęp do takich źródeł jak [h] i podobne internetowe, a także fizyczne jak np. ja, umarli przez śmiertelne kombinacje substancji. Każdy ma swój rozum.
['] dla tej dziewczyny.
  • 6 / / 0
Dziś mija rok odkąd odszedł mój benzonarzeczony (żył lat 19), wykończył go mix fenta, majki i benzo który zapił kodą
nie miał zamiaru umierac, to byl naprawde cpun ze stali, ale widocznie los tak chciał
jego juz nie ma a ja dalej zyje chociaz chujowo sobie radze
rest in peace codenbenz, to dla ciebie wale brauna
  • 2571 / 532 / 0
Los tak chciał, żeby narzeczony zmiksował sobie 3 różne opio i dorzucił benzo?
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 3227 / 549 / 0
Aż przypomniała mi się historia Krisa i jego luby
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 248 / 83 / 0
@esztemeszte
Nie- los tego nie chciał na pewno, dziewiętnaście lat to nie jest wiek na umieranie, on dopiero zaczynał życie tak naprawdę.
Jeśli chcesz zrobić coś dla niego to nie wal brauna tylko spróbuj z tym walczyć i rzucić.
Bardzo Ci współczuję, trzymaj się :)
  • 1993 / 490 / 0
Jakoś ostatnio trafiłem na artykuł o śmierci Zioło i zapoznałem się z jego twórczością. Mega dobre są jego teksty, nie wiem jak to możliwe, że nie osiągnął on sukcesu na tyle, żeby chociaż trochę przebić się do mainstreamu.

Swoją droga nic tak artyście nie pomaga w promowaniu swojej twórczości jak samobójstwo, czy przedawkowanie.
  • 2394 / 653 / 0
18 sierpnia 2024esztemeszte pisze:
Dziś mija rok odkąd odszedł mój benzonarzeczony (żył lat 19), wykończył go mix fenta, majki i benzo który zapił kodą
nie miał zamiaru umierac, to byl naprawde cpun ze stali, ale widocznie los tak chciał
jego juz nie ma a ja dalej zyje chociaz chujowo sobie radze
rest in peace codenbenz, to dla ciebie wale brauna
Sorry ale o kim wy wgl mówicie?? Ten Pan pisał na hyperrealu ?? Jaka była jego ksywa na forum ??
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.