Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 40 / 4 / 0
@nieoszukujsiee dzięki wielkie, koniec końców przyczyna nie do końca znana, wyszedł i spory poziom majki we krwi i najprawdopodobniej wylew. nic to nie zmienia, bo i tak go nic mi go nie zwróci..
  • 5774 / 1182 / 43
Co do zgonów, samobójców jest bardzo mało, już więcej ginie w szpitalach przez zniszczone organizmy.
Jednak najwięcej jest przedawkowań.
To pokazuje jak słaba jest misja tego Forum, jaką jest uświadamianie i to całe harm reduction.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1525 / 532 / 0
Misja jest jak najbardziej słuszna, problemem jest, że pozwalamy maćkom z pięcioma postami którzy nauczyli się relacji ligand-receptor i nie mają poza tym w ogóle pojęcia o biologii pisać porady ludziom proszącym o pomoc. Więcej z tego szkód niż pożytku, szczególnie patrząc, że większość to niezarejestrowani co szukają w Internecie odpowiedzi i potem tu trafiają. Jako administrator bym wyjebał z forum na zbity pysk każdego, kto kiedykolwiek mylnie doradził i jeśli to by się zastosowało do pierwszego procenta i moich "porad" to siebie też bym wypierdolił i elo. Chętnie bym to pomógł usystematyzować, ale aktualnie przez narkotyki jestem znowu bezdomny i śpię na dworcu albo w noclegowni także nie teraz chłopaki XD
  • 5075 / 870 / 0
Czasami to kwestia szczęścia .
Jeden dostanie jedna nauczkę tj przedawkowanie i go w porę odratuja i coś tam dojdzie do łba .
Zacznie brać mniejsze dawki by mieć jakąś tam bombę, ale nie wylądować na tamtym świecie .
Drugi od razu na tamtą stronę pójdzie, bo walnie sobie na sen i rano juz po ptokach.
3ci dostanie szansę, a i tak będzie dalej tańczył na krawędzi.
4 już będzie miał tak zajechany organizm, ze mimo tego że walnie dawkę niby wedle tolerki, to org się zbuntuje i dostanie wylewu lub nerki, serce się zatrzymają .
5 dostanie trefny towar tj wymieszany z fentem i nic tu nie pomoże .
6 znowu będzie po detoxie i łba nie wyleczy. Przyjmie swoją normalna dawka a tolerancja spadła .
Jest tak dużo różnych sytuacji i koincydencji że głowa mała .
Trzeba jednak ćpać z głową, to jest droga do jak najdłużej kariery w tym sporcie .
Nie mnie oceniać, czy ktoś debil bo walnął za dużo, zmieszał z benzo . Czasami nawet harm reduction nie pomoże, ale trzeba go przestrzegać na ile się da !
Trzeba mieć zawsze z tyłu głowy ,czy to jest ten czas by pukac do bram Sw Piotra !
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1455 / 592 / 0
Mozna cpac bezpieczne rzeczy ale oni wola walic mocne opio i potem sie wykolejaja wraki . Jeszcze w calej karierze tu nie widzialem nikogo sztywnego od mj , sajko albo dyso .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 3234 / 549 / 0
Harm reduction to dla nowych dobra rzecz. Dalsza kolejnością jest albo porzucenie tego zainteresowania albo mijające lata i uzależnienie nad którym się już traci kontrole.
Ja często miałem odpalu z dużych dawek ale mój harm reduction jest dopasowany do uzależnienia więc staram się dyskutować z podobnymi sobie.
Najważniejszym krokiem była główna zasada, nie brać maksymalnego progu opio czyli stanąć na kodeinie.
Benzo już odleciałem ale najważniejszy był powrót do dawki podtrzymującej i nie zwiększanie jej.
To jedyna recepta na tym forum żeby cpac i nie umrzeć w szpitalu.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 3 / 3 / 0
31 lipca 2023g3no pisze:
Cześć kolego, ja Ciebie pamiętam.
opiate warrior / codeine oraz xxxzzzxxx / Warszawski Cpun z tego co mi wiadomo przeszli w inną gęstość. Ostatniego z wymienionej przez Ciebie trójcy nie kojarzę akurat:/
Ja ich wszystkich kojarzę . Mam konto od 2008 od lat nic nie biorę jak patrzę na to jaki tutaj jest pogrom to mi mieżdży głowę
  • 365 / 103 / 0
Użytkownik @polymerase nie żyje. Takie mnie doszły słuchy. Powiesił się przedwczoraj.
Miło by było jakby to ktoś jeszcze potwierdził ale raczej to pewna informacja.
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
  • 2614 / 544 / 0
@ZleSpiaca Ile polimeraza miał lat?
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 365 / 103 / 0
@Vetulani44 36
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.