Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 27 / 10 / 0
Pomimo nie znam osobiście żadnej osoby, która siedzi w opio, to z jakiegoś powodu, za każdym razem, gdy słyszę o przypadkowym przedawkowaniu tego ścierwa robi mi się przykro. Opioidy to najbardziej skurwiale używki i chociaż ich temat wydaje mi się tak odległy, to każda śmierć wynikająca z ich zażycia jest okropną tragedią. A historie ludzi, którzy wychodzili już na prostą, a kopnęli w kalendarz przy „ostatnim wyskoku” naprawdę mnie załamują i nie wiem jakim skurwiałym człowiekiem trzeba być, żeby kręcić z tego karuzelę śmiechu na Facebooku.

Kiedyś koleżanka opowiedziała, o tym, jak jej znajoma zaczynająca detoks, zajebała w kryzysie złoty strzał - najprawdopodobniej przypadkiem. Na szafce w kuchni stał kubek z torebką herbaty czekającą na zalanie, a znaleźli ją znajomi, z którymi umówiła się na spotkanie wieczorem. To było kilka miesięcy temu, a nadal o tym myślę.
Uwaga! Użytkownik zephyr11 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4114 / 670 / 2117
Kręcenie sobie beki z tak smutnej i przykrej rzeczy dla wszystkich bliskich (i nie tylko) jaką jest śmierć, powinno być karane chłostą i batem po jajach. Nie ważne, czy będzie to tutaj na forum, czy gdziekolwiek indziej. Osobom, które zmarły/odeszły należy się szacunek i pozostawienie ich w takim stanie jak teraz. Wychodzę z założenia, że takie tematy powinny być ucinane, a wyśmiewanie się z tego na portalach społecznościowych świadczy tylko i wyłącznie o płytkości, głupocie i niedojrzałości.

Oczywiście chciałbym przypomnieć, że każda dyskusja tutaj, która będzie nie na temat, wprowadzała będzie zamęt, lub w jakikolwiek sposób obrażała śmierć w/w osoby, zostanie nagrodzona z automatu warnem bez jakiegokolwiek ostrzeżenia słownego.

Dziękuję za wyrozumiałość. Dyskusje nt. śmierci proszę prowadzić z szacunkiem do zmarłego.
Domine miserere animae eius. 😣
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 351 / 63 / 0
Niby z jednej strony szacunek, ale z drugiej strony oxy nie tak łatwo się zabić. To nie jest fentanyl gdzie masz niesprawdzone źródło i kilka mg więcej i schodzisz po kresce (jak w USA).

Mnie osobiście najbardziej jest żal właśnie osób które trafiają na towar który jest za mocny i schodzą lub jest to strzał na mega głodzie po detoksie/odwyku gdzie bardzo ciężko myśleć racjonalnie. Tolerka zeszła i bam! Nie ma człowieka. Bo wcześniejsze rekreacyjne 400mg majki iv teraz udusi go w ciągu kilku minut.

Szkoda mi matrixa jak wiadomo każdego. Mimo, że go prawie nie kojarzyłem i nigdy chyba nie zamieniliśmy nawet słowa, ale też wywaliłem benzo ze swojego życia. Więc coś nas łączyło. Niemniej tak rozmyślając o tym to takie śmierci są totalnie niepotrzebne i głupie, rzekłbym darwinistyczne.
  • 3191 / 606 / 0
Ja tak często się napotykam na cierpienia typu choroba i śmierć, też w rodzinie ale też takie typu użytkownicy forum, że zaczynam się robić zgorzkniały i nieczuły, tzn wewnętrznie to jest skrajna depresja w różnych etapach trwania ale co to zmieni, ja jestem bardziej za profilaktyką i na czuja redukować tematy które idą w kierunku etapu ostatecznego, nawet znam trochę dwóch grabarzy z mojego miasta, i zastanawiałem się czasami czy nie zostać grabarzem, ale to ponoć nie takie proste że tylko trumnę niesiesz.
JEŚLI 1000 RAZY COŚ CI NIE WYSZŁO,
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
  • 4114 / 670 / 2117
@fanfik szkoda każdego, kto po prostu odchodzi, bo to nie był nigdy zamysł nikogo, żeby umierać tak szybko. A dobrze wiemy przecież, że nawet zawsze czasami można uratować kogoś od śmierci, którą sam czasem ktoś zaplanuje (czyt: sambójstwo). W tym przypadku tak nie było - ale wiecie, o czym mówię. Po prostu można czasem kogoś uratować, kiedy sam zaplanuje zabranie się z tego świata.

@Verbalhologram nie chodzi, abyś czuł lament i jechał na pogrzeb. Tu bardziej chodzi o wewnętrzny smutek, że odchodzi ktoś, kto sam pewnie totalnie tego nie planował. Ktoś, kto miał przed sobą jeszcze kupę życia i rzeczy do doświadczenia na własnej skórze.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 2740 / 351 / 0
15 czerwca 2023IGotHigh909 pisze:
Kręcenie sobie beki z tak smutnej i przykrej rzeczy dla wszystkich bliskich (i nie tylko) jaką jest śmierć, powinno być karane chłostą i batem po jajach. Nie ważne, czy będzie to tutaj na forum, czy gdziekolwiek indziej. Osobom, które zmarły/odeszły należy się szacunek i pozostawienie ich w takim stanie jak teraz. Wychodzę z założenia, że takie tematy powinny być ucinane, a wyśmiewanie się z tego na portalach społecznościowych świadczy tylko i wyłącznie o płytkości, głupocie i niedojrzałości.

Oczywiście chciałbym przypomnieć, że każda dyskusja tutaj, która będzie nie na temat, wprowadzała będzie zamęt, lub w jakikolwiek sposób obrażała śmierć w/w osoby, zostanie nagrodzona z automatu warnem bez jakiegokolwiek ostrzeżenia słownego.

Dziękuję za wyrozumiałość. Dyskusje nt. śmierci proszę prowadzić z szacunkiem do zmarłego.
Domine miserere animae eius. 😣
Cały tekst który napisałeś POPIERAM W 100% !!! i również tak uważam. Jak dla mnie śmierć osoby która przedawkuje ( bo o tym mowa ) jest strasznym dramatem smutkiem i nie ważne czy znam tą osobę czy nie , ta osoba była dla kimś dzieckiem przyjacielem znajomym rodziną itp a ktoś ma z tego bekę bo " ćpun czy ćpunka przedawkowała " rzeczywiście ku*rwa powód do śmiechu naprawdę, to tylko pokazuje poziom osoby takiej osoby . Jeśli o mnie chodzi to ja o osobach które odeszły z tego świata nie ważne w jakich okolicznościach i czy były mi bliskie czy tylko znałem z widzenia bądź na " Cześć " nigdy nie mówię o nich źle i nie chcę słuchać jak ktoś mówi źle o takich osobach ja tylko wspominam te dobre chwile momenty czy wspomnienia z dana osobą i tylko mam nadzieję ze tam jest jej lepiej tyle .
  • 3191 / 606 / 0
@IGotHigh909
Nie zrozumiałeś całości (chyba) o której pisałem, wewnętrznie łapię depresję że ktoś był, a nagle go nie ma, tym bardziej jak 2-3 dni wcześniej go/ją widziałeś, lub tak jak na forum zamieniło się bezpośrednio 2 słowa. Nie musicie tłumaczyć mi, bo mój kuzyn przedawkował kompot w czasach jak był jeszcze popularny, ale nie znałem go dobrze, ale była to rodzina krwi a nie spowinowacenie żadne, i tego typu historie znałem już zanim wiele użytkowników dopiero startowało w życie, lub wręcz jeszcze się nie urodzili, nie szpanuje tutaj przejściami, i nie staram się pisać sloganów teoretycznych, tylko opisuje jak to u mnie było i udowadniam że znam temat.
JEŚLI 1000 RAZY COŚ CI NIE WYSZŁO,
NAUCZYŁEŚ SIĘ 1000 SPOSOBÓW JAK TEGO NIE ROBIĆ
  • 2847 / 1569 / 34
Jedyne czego oczekuję się to szacunku mimo wszystko i empatii. Huj każdy z nas może lub mógłby przedawkować dosłownie wszystko. Dlatego śmierć to śmierć i jednocześnie wybawienie. Należy się szacunek i milczenie nie każdego w życiu lubię ale szanuje i składam kondolencje dla rodziny i znajomych danej osoby. W cały tym zamieszaniu na tym świecie zapomnieliśmy o człowieku i człowieczeństwie. Wystarczy spróbować wystarczy niewiele.
zanthoxylum acanthopodium orginalny z dziko rosnących roślin z północnej Sumatry z wysiewu nasion ale przez ptaki nie jakiegoś tam wypalania odrostów czy nasion preparowanych przez ludzi.
Astra2959 oraz -(-BPAP) też mam god mode Dirty summer.
  • 3019 / 515 / 0
15 czerwca 2023fanfik pisze:
Niby z jednej strony szacunek, ale z drugiej strony oxy nie tak łatwo się zabić. To nie jest fentanyl gdzie masz niesprawdzone źródło i kilka mg więcej i schodzisz po kresce (jak w USA).
Niezgodze się z tym postem.
Wystarczy mieć przejechany mózg któremu spadnie tolerancja i zwykła kodeina można się doprowadzić - no może nie do śmierci ale - do zrobienia pod siebie albo 2-3 dniowej "śpiączki" która rożnie może się skończyć, zmęczony organizm używkami może zareagować inaczej niż świeży, do tego tolerancja która często jest wprost nieproporcjonalna psychicznie do fizycznej wytrwałości, dlatego opio tak często zabiera ludzi. Oxy akurat wystarczajsco osób zabrało i tu jest największy problem, nie powinniśmy traktować tej używki w kryteriach "bezpieczne".

Inna sprawa, nigdy nie ma pewności czy nie wjezdzaly do tego mixy z GABA. Często o tym się nie mówi.
Przeważnie wie o tym tylko osoba która odeszła. Szczególnie jeśli wcześniej zażywała i przestała.
Tu też tolerancja.

Wystarczy mix opio gaba po detoxie i rosyjska ruletka się zakręca. Kumaty (w nieszczęsny oczywiście sposób) dobrze wie że zmęczony organizm przy nawrotach po niszczacej psychicznie odstawcę działa bardzo nieracjonalnie w ocenie sytuacji, więc tak naprawdę uważajcie bo nigdy nie wiadomo kogo zmiecie z planszy następnego.
Złoty strzał po detoxie to temat bardzo trudny. Często interpretowany jako samobójstwo a przeważnie jest tragicznym wypadkiem który wg. mnie zabiera osoby niesprawiedliwie.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 351 / 63 / 0
@pomasujplecki
Że jest bezpieczny to duże nadużycie i tego oczywiście nie powiedziałem.

Biorę pod uwagę, że przestał ćpać benzo i było napisane, że to był niegłupi człowiek. Przyjmuję, że nie walił iv. Dawka oxy która na prawdę solidnie pozamiata świeżaka to 40mg. Żeby umrzeć to obstawiłbym minimum 160-200mg dla mężczyzny. To dużo. To dużo za dużo by się naćpać po prostu. Towar pewny, bo apteczny. To nie hel z ulicy którego nie wiesz ile jest. Wystarczy zjeść tylko pół tabletki zamiast trzy. No co? Pomyliło mu się? Stawiam na to, że zwyczajnie nie wiedział.

Brawura po prostu.

Ewentualnie miał jakąś chorobę płuc czy inna typu silna astma i się udusił. Ale to tylko gdybanie. Co nie zmienia mojego zdania że jest to zwykła... J/W
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Malediwy: Kanadyjczyk skazany na dożywocie za handel marihuaną

Kanadyjczyk, który na Malediwach miał spędzić wakacje życia, skończył z dożywotnim wyrokiem za handel marihuaną. Wyrok wywołał poruszenie zarówno w Kanadzie, jak i na Malediwach, przypominając światu, jak drastycznie różne są przepisy antynarkotykowe w różnych częściach globu.

Niedorzeczny zarzut z powodu grzybków

31-latek w plecaku miał grzybnię halucynogennej łysiczki kubańskiej, a w mieszkaniu gotowe, już ususzone grzyby tego gatunku. Mężczyzna usłyszał zarzuty. Grozi mu do trzech lat więzienia.

Centrum Krwiodawstwa rozdaje darmową marihuanę w ramach wydarzenia „Bleed for Weed”

W sobotę, 16 listopada 2024 r., mieszkańcy Illinois będą mieli wyjątkową okazję, by nie tylko pomóc innym, oddając krew, ale także odebrać bezpłatny produkt z marihuaną. W ramach inicjatywy „Bleed for Weed”, Centrum Krwiodawstwa Doliny Rock River (RRVBC) i dystrybutor Lyfe Cannabis połączyli siły, aby zwiększyć liczbę dawców krwi, oferując nietypową zachętę – darmową marihuanę. Ta innowacyjna akcja budzi coraz większe zainteresowanie, a także przyciąga uwagę zarówno darczyńców, jak i mediów.