Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Ciężko jest mi cokolwiek znaleźć dotyczącego używania różnych substancji posiadając zespół marfanoidalny (Marfan, Ehlers Danlos, Loeys Dietz itp). Jest tu ktoś z tym choróbskiem genetycznym?? Jak wyglądają wasze doświadczenia w łączeniu wadliwych genów z substancjami, na co uważać, czego nie brać, co się może stać, czy są w ogole jakieś interakcje/przeciwwskazania?? Mam nadzieję, ze jest tu choć jedna osoba w takiej sytuacji.
Ostatnio zmieniony 19 września 2022 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiono brzmienie tematu
  • 6157 / 432 / 12
Witamy na naszym forum,
Dziękuję za rozpoznanie struktury i prawidłowe umieszczenie wątku o Twojej przypadłości.

Odnosząc się do Twojego pytania: po pobieżnym przejrzeniu angielskiej Wikipedii na ten temat – wygląda na to, że objawem Twojej choroby jest słabość tkanek łącznych. Tych (czytam tamże) jest dużo w sercu – czyli Twoje serce jest bardziej wrażliwe na stres.

Stąd odradzam Tobie jakiekolwiek stymulanty – a w szczególności te długodziałające. Wygląda mi na to, że Twoje serce może ciężko znieść przedłużony wycisk, jaki syntetyczna stymulacja mu zafunduje w sposób bezustanny przez ponad 8h.

Beta-ketony działają krócej, więc mniejsza szansa że coś pęknie – ale to przy założeniu że nie weźmiesz drugiej dawki (dorzutki). Wciąż, ryzyko określam na średnio-wysokie.

Czytając na forum, kieruj się bardziej w stronę "czystych" serotoninergików – mam kolegę ze słabym sercem który stymulantów nie rusza; ale LSD, DMT, grzybki i w ogóle bezproblemowo łyka.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.