Regulamin forum
Zwykli użytkownicy nie mogą zakładać wątków na tym forum.
Jeśli chcesz zamieścić tu FAQ, HOWTO, albo kompendium swojego autorstwa – zamieść je w dziale >Psychofarmakologia<, a na początku posta dopisz, że chcesz by wątek był w Kompendiach.
ODPOWIEDZ
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Miałam wątpliwą przyjemność przekonać się o realności tego zagrożenia, gdy do grama tramadolu dorzuciłam (w sumie niewiele) 40 mg fluoksetyny i 45mg chlorprotiksenu. Bardzo szybka i nierytmiczna praca serca, dziwne napięcie i lekkie drżenie mięśni całego ciała, silne zawroty głowy, biało przed oczami gdy tylko próbowałam podnieść się z łózka. Zaczęło robić się naprawdę hmm "niepokojąco" praktycznie zaraz po przyjęciu tych dodatkowych tabletek. Na szczęście dzięki temu udało mi się sprowokować wymioty i wyrzucić z siebie znaczną część tej chemii. Myslę, ze to mnie niejako uratowało, bo kto wie co działoby się dalej.
Okazuje się, że nawet niewielkie dawki SSRI potrafią wywołać niebezpieczną interakcje z opioidami, dobrze że owego dnia nie srzeliłam morfiny zamiast tego trama, pewnie byłoby dużo gorzej. Przestrzegam więc przed nierozsądnymi miksami, to naprawdę nie żadne ściemy i dmuchanie na zimno. Potrafi być niebezpieczne.
  • 577 / 3 / 0
@zielona
tramadol zwiększa ilość uwalnianej serotoniny, podobnie jak MDMA i DXM. Opioidy same z siebie na serotoninę raczej nie działają więc raczej nie mogą spowodować zespołu serotoninowego <_< Conajwyżej wzięcie majki i czegoś antydepresyjnego działającego na serotoninę powinno być teoretycznie w odczuciach podobne do tramadolu :-) Czyli albo majka/koda i antydepresanty albo tramadol :-)

No ale mogę się mylić, a jeśli tak to znaczy, że głupot się naczytałem na hypciu ;]

Wracając do tematu to wydaje mi się, że miałem zespół jak wypiłem dużą ilość kakao które na mnie działa tak kurewsko mocno, że chuj a nawet dwa. No i jak już poczułem wyraźnie jego działanie, dość przyjemne zresztą to zajebałem 450mg deksa i skończyło się to tak, że miałem myśli samobójcze, robiło mi się biało i czarno i inne kolory przed oczami. Ogólnie świadomość mi się rozjebała i czułem się jak wyruchany przez murzyńskiego kutasa w ucho, że aż drugą stroną wychodził :wall: Nie polecam sobie ani nikomu już tego miksu :scared:

Z tymi różnymi zespołami to nie ma kutwa żartów :'( Jak działamy na serotoninę to już nie zwiększajmy jej mocy bo to później kutas kozła jest tylko a nie przyjemność :-/
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 884 / 30 / 0
Twilight pisze:
@zielona
Tramadol zwiększa ilość uwalnianej serotoniny, podobnie jak mdma i dxm.
No... mniej więcej, heh. W rzeczywistości sam tramadol to SSRI/SNRI z powinowactwem do receptorów opioidowych.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 25 / 0
prawie_martwy pisze:
MAOi oraz DXM
Istnieje tylko jedno zagrożenie z strony tej kombinacji - zespół serotoninowy. Jeżeli ktoś chce juz laczyc te obydwa leki ważne jset aby MAOi(dla przykładu moklobemid) został usununięty z organizmu ponieważ organizm używa tych samych enzymów służących do jego rozłożenia jak w prypadku dxm. Tak więc spożycie dxm-mu podczas przebywania w organizmie moklobemidu poteguje działanie obydwu. Aby tego Uniknąc trzeba wyczekać około 5 godz i dopiero wtedy przyjąc dxm(mowa tu o dawwce moklobemidu 300mg/dzien) w maks dawce 300 mg(na poczatek). Wiadomo takze że moklobemid zwieksza ilosc serotoniny ale na pewno nie w tak dużym stopniu jak robi to jakies SSRI np. SERTRALINA(kiedys brałem 750 mg z serttralina 150 mg i nic mi sie nie stało).
Nie dawaj takich kretyńskich rad bo ktoś może sobie zrobić krzywdę... Nie sugeruj się tym, że moklobemid ma t1/2 = 2h, na ulotce jest wyraźnie napisane - moklobemid hamuje MAO-A aż na 24h. I tyle należy odczekać przed wzięciem DXM.
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1199 / 7 / 0
Spoko opisalem tu swoje doswiadczenie z ssri i dxm tylko ;P. To że na dłuższy czas M hamuje MAO A to wiem ale chodzi mi o to ze DXm i moklobemid są rozkładane przez ten sam enzym - wzięcie jednego gdy w organizmie jest drugi potęguje zagrozenie(wlasciwie w tamtym poscie mialem tylko o tym napisac no ale jakos tak wyszlo ;)).
  • 203 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: kacyk »
czy na zalaście można brać dxm?nie ma zalasty wymienionej w tych niebezpiecznych lekach więc chyba tak, ale czy napewno?
https://www.youtube.com/watch?v=83y3K0OH2XM
  • 53 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sol »
zalasta to olanzepina- neuroleptyk. zespol serotoninowy po takim polaczeniu grozic nie powinien, ale ja tam bym dxm z neuro nie mieszala (wpadlam kiedys na arcymadry pomysl, faza mnie znudzila, wiec postanowilam skrocic ja pernazyna- efekt przeszedl oczekiwania, tyle ze w odwrotna strone %-D
Uwaga! Użytkownik Sol nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 25 / 0
kacyk pisze:
czy na zalaście można brać dxm?nie ma zalasty wymienionej w tych niebezpiecznych lekach więc chyba tak, ale czy napewno?
Dokładnie to samo o czym mówi użytkowniczka Sol!!! Nie należy tego robić!

Gdy bierzemy neuroleptyki i zjemy DXM to faza będzie bardzo mocna nawet na małej ilości i może trwać nawet 24h!!! Ja brałem Zalastę w dawce 5-10mg/d i zjadłem 150mg DXM i miałem fazę przez 24h. Odradzam!
Uwaga! Użytkownik opiate warrior nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 203 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: kacyk »
a jeśli na 2 dni wcześniej odpuszczę sobie zalaste?poza tym brałem na rispolepcie i było ok teraz jest jakieś większe ryzyko ze coś pójdzie nie tak?a tramal mogę brać?
https://www.youtube.com/watch?v=83y3K0OH2XM
  • 622 / 25 / 0
kacyk pisze:
a jeśli na 2 dni wcześniej odpuszczę sobie zalaste?poza tym brałem na rispolepcie i było ok teraz jest jakieś większe ryzyko ze coś pójdzie nie tak?a tramal mogę brać?
Wiesz, Zalasta ma dłuuugi okres półtrwania, z tego co wiem o wiele dłuższy niż 24h. Powinnaś odstawić Zalastę 5-6 dni przed wrzuceniem Dexa żeby wszystko było ok. Ale moim zdaniem to bez sensu - odstawiać leki tylko po to aby się naćpać.

Tramadol możesz brać oczywiście, ale wiedz, że neuroleptyki obniżają próg drgawkowy, tramadol tak samo, więc jeśli masz skłonności genetyczne do drgawek to mogą one wystąpić. Ale ja np. nie mam bo jadlem nawet 1g tramadolu na raz i byłem na Zalaście i nigdy nic mi nie było. Dla bezpieczeństwa możesz wrzucić trochę benzo np. Klona.

Ja wczoraj zrobiłem kolejną próbę z DXMem od ponad pół roku - nie biorę już neuroleptyków i zjadłem 150mg. Było fajnie, faza trwała normalnie czyli kilka godzin i nie miałem jakiejś chujowej jazdy i jeszcze jedno - zajebiście się miksuje DXM z herą, hehe.

W każdym razie tak jak mówię - jak zjesz DXM będąc na Zalaście to faza będzie kurewsko mocna i będzie trwała 24h a potem niezłe odmóżdzenie jest. Nie polecam.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.