Regulamin forum
Zwykli użytkownicy nie mogą zakładać wątków na tym forum.
Jeśli chcesz zamieścić tu FAQ, HOWTO, albo kompendium swojego autorstwa – zamieść je w dziale >Psychofarmakologia<, a na początku posta dopisz, że chcesz by wątek był w Kompendiach.
ODPOWIEDZ
  • 124 / 6 / 0
Zrobiłem ostatnio - 2 tygodnie temu - z dziewczyną po 0,5g 5mapb puszka mordercy w przeciągu 2 dni i jeszcze mam delikatne objawy w postaci dziwnego uczucia podczas leżeniu w nocy w łóżku - uczucie jakbym dostał bułe albo po prostu jebnął w coś głową, tyle że bez bólu po prostu takie jebnięcie w mózg, jakby wstrząśnienie od którego prawie trace przytomność. Troche groźnie zabrzmiało teraz jest już dużo delikatniej, ale na początku (2 dni po) aż mnie telepało w tych chwilach. Trwa to moment i tylko jak leże Odrazu przechodzi, ale jest strasznie niepokojące. Dziewczyna miała podobnie.
Myślicie że jakieś poważniejsze uszkodzenie mózgu?
  • 469 / 29 / 0
No raczej. RC to dla mózgu kataklizm.
  • 1987 / 107 / 0
AveMaria, masz to w momencie gdy leżysz i zasypiasz, pojawiają się hipnagogi i nagle nieprzyjemne *jebz* i wracasz do rzeczywistości, nie pamiętając tego świata w który się zatapiałeś? Czy może chodzi Ci o brainzaps (popularny efekt przy odstawianiu SSRI)?
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 73 / / 0
Szybkie pytanko - znajomek wieczorem (godzina 19) będzie wrzucał MDMA. Aktualnie strasznie boli go ząb. Czy wrzucona rano (przed 7) jedna tabletka Tramalu retard 100mg może powodować jakieś powikłania czy retard w ciągu tych kilku godzin wyjdzie z organizmu na tyle, by zjedzenie MDMA nie spowodowało żadnych powikłań? Czy w ogóle taka ilość Tramalu miałaby wpływ na MDMA po 10-12 godzinach? Proszę o szybką odpowiedź bo poranek coraz bliżej.
  • 1987 / 107 / 0
Retard to tabletki o spowolnionym uwalnianiu, a okres półtrwania Tramalu za wiki to 6.3 (+- 1.4) godziny. Więc wieczorem na pewno będzie obecny w organiźmie i może mieć wpływ na działanie MDMA. Jaki wpływ - niech się wypowie ktoś kto to sprawdzał. Teoretycznie jako SSRI może osłabić działanie.

EDIT: Popatrz jeszze na to: https://en.wikipedia.org/wiki/Tramadol#Interactions
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 250 / / 0
Dobrze, w takim razie odpuszczę ten tramal, biorąc pod uwagę ostatnią dawkę o godzinie 22 wczoraj, retardy bedą siedziały do dzisiejszego wieczora? Czy mogę bezpiecznie przyjąć to MDMA o 19-20?
Jednak człowiek, który wraca przez Drzwi w Murze, nigdy nie będzie tym samym, który przez nie przeszedł.
  • 1987 / 107 / 0
Będą siedziały, ale o ile nie zarzucałeś go w sporych dawkach to już nie na tyle, by spowodować jakieś problemy z MDMA. Tak myślę - ale na 100% Tobie nie odpowiem.
  • 279 / 55 / 0
Czy łączenie 5htp (dawek około 200mg-300mg) i dziurawca jest bezpieczne? Nie ma zagrożenia ZS czy czegoś innego nie przyjemnego?
I czy do takiego mixu (wraz z noopeptem) mozna dorzucic cynamon imbir kurkume i pieprz cayenne bez zadnego ryzyka?
A no i do tego jakies kawy/energetyki

Przeniesione z Doping Mózgu - JohnyHa
  • 279 / 55 / 0
Nie moge edytować więc pisze tu.
Nie polecam takiego mixu nawet ze słabymi inhibitorami wychwytu zwrotnego serotoniny.
Jadłem htp około 16 (200mg) a o 23 wrzuciłem pod język kurkume imbir cynamon i pieprzcayenne.
Efekt- po 5 minutach puls z 180, po szybkim zawartości podjęzyka i leżeniu około 10 min wróciło do normy.
  • 232 / 21 / 0
Odp odnośnie Tramalu- znieweluje dzialanie MDMA (jesli jesteś pewien, że w twoich pixach jest naprawde MDMA). Ogolnie efekt oddzialywania na serotonie Tramalu to cos więcej niz okres półtrwania , wiec patrzenie na ten czynniki jest bez sensu. Działanie przeciwbólowe nas w tym momencie nie interesuje. Ogólnie z własnego doświadczenia polecam odstawienie Tramalu , lub czegokolwiek co ma związek z serotonina np.5htp na co najmniej kilka dni przed planowaym zarzuceniem dobrego MDMA/MDA/MDEA. Poprostu fazy nie będzie , lub bedzie denerwująco spłycona.

Kiedyś bo jakiejś nieciekawej (i ostatniej ! ) przygodzie z DXM nastepnego dnia z racji kiepskiego nastroju wpadlem na pomysł 5htp - jako, że nieźle dziala po weeekendzie z extasy, długo nie myśląc skopiowałem wzorzec. Zdziwinie nastąpiło po jakis 10 minutach od połkniecia kapsułki, 3-4szt x 50mg.
Dusznosci , ciemno przed oczami , zimno cieplo , nogi jak z waty.. przeszlo po jakiejs godzinie tak, że mogłem ruszyć sie z łóżka. Naprawde nieciekawe przeżycie i mialo to cos wspolnego z zaburzeniem związanym z serotonina , gdyz DXM blokuje kanal NMDA. Reszte dnia i dnia nastepnego bardzo słabo pamiętam , chodź juz funkcjonowałęm w miare normalnie.Przypuszczam, że mialem jaki lekki ZS lub jego namiastke.
ODPOWIEDZ
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).