Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 922 / 286 / 5
@TymekDymek Nie, nie da się. Choćbyś nakazał chodzenie do szkoły i walił ludzi tabliczką po łbie to nie zmusisz ich do przeczytania czegoś i zdobycia wiedzy. Zwłaszcza gdy coś jest dłuższe i bardziej skomplikowane niż tweet.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 2889 / 235 / 0
06 stycznia 2025TymekDymek pisze:
Może wypadałoby jakoś wymusić na nowych czytanie tego zanim zadadzą pytanie, bo przeczytałem ostatnie 5 stron tematu ogólnego i jakie bzdury tam ludzie piszą to głowa mała, na czele z jakimś "kompetentnym" co w jednym poście pisze kilka bzdur typu muscymol to dysocjant
Jak masz jakieś zastrzeżenia co do wiedzy przekazywanej na forum przez Kompetentnych to pisz tutaj. Nie może być tak, że ktoś, kto ma rangę Kompetentnego wypisuje bzdury a później inni ludzie w to wierzą, bo dana osoba "lepiej się zna".
(...) jak Artylerii braknie amunicji albo zasilania to mnie szlag trafi.
  • 1066 / 395 / 0
To bym często musiał zgłaszać, a nie chce mi się, nawet moje posty sprzed 2 lat mają czasem nieścisłości.

@Detronizator2 po prostu przed napisaniem/wysłaniem posta przez nowych użytkowników powinno się wyświetlać okno dialogowe z pytaniem czy na pewno się zapoznało z FAQ i czy tego pytania przypadkiem tak nie ma, bo jeśli jest to post zostanie usunięty i ew. ostrzeżenie. Proste i skuteczne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Z synem i córką produkowała mefedron

Mieszkanka Poręby Radlnej pod Tarnowem razem z synem miała prowadzić przydomową wytwórnię narkotyków. Prokuratura ustaliła, że kiedy mężczyzna trafił do więzienia, w "rodzinnym biznesie" zastąpiła go siostra. Teraz cała trójka - a razem z nią siedem innych osób - usłyszała wyroki.

Zażył narkotyki i rozwoził pasażerów. Skandaliczne zachowanie kierowcy MPK

Kierowca poznańskiego MPK pod wpływem narkotyków jechał miejskim autobusem. W czwartek pasażerowie linii 171 poinformowali służby o dziwnym zachowaniu mężczyzny. Autobus został zatrzymany w centrum Poznania. Z relacji pasażera wynikało, że kierowca nie zatrzymał się na kilku przystankach, a jego reakcje były opóźnione.

Morfina zamiast fentanylu - jest zmiana po wprowadzeniu ograniczeń. Mamy dane o liczbie recept

Restrykcje w przepisywaniu fentanylu, morfiny i oksykodonu doprowadziły do widocznego zmniejszenia liczby recept na te substancje - dowiedział się Rynek Zdrowia. Zapytaliśmy Centrum e-Zdrowia ile było recept od początku roku wypisywanych na leki narkotyczne. W ten sposób sprawdziliśmy, co się zadziało po wprowadzeniu obostrzeń Ministerstwa Zdrowia.