Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 1394 / 87 / 2
@DexPL Tak pomyliłem się to raczej piszę się w czasie przeszłym, że była wystawiana jeśli chodzi o konowałów na zwykłej tylko, tam trzeba zaznaczyć substancje czynną i jest trochę inaczej wypisywana..Ja dodam tylko, że policja lubi łapać za klasyczne narkotyki i ogólnie sam posiadałem na przykład metadon i Xany bez recepty jak miałem przeszukanie i to mi zostawili.Wszystko w stystemie, nic bez systemu.
action movie:gun:
  • 17 / 7 / 0
A jeśli lekarz przepisuje nam jakieś leki, powiedzmy alpre a jednocześnie /zamiast wizyty u lekarza zamawiamy paczuszkę w necie i dochodzi do przypału, czy to zmienia w jakiś sposób naszą sytuację? 🤔
ODPOWIEDZ
Newsy
Pierwszy krok do legalizacji marihuany? Posłowie koalicji powołali zespół w Sejmie

Ryszard Petru i Klaudia Jachira pokierują specjalnym zespołem, który zajmie się depenalizacją posiadania niewielkich ilości konopi – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. O swoich planach informują póki co oszczędnie.

Blisko tona narkotyków wartych 43 mln PLN zabezpieczona przez CBŚP

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji Zarządu w Lublinie, przeprowadzili realizację, w trakcie której na terenie województwa mazowieckiego dokonali likwidacji kompletnej linii produkcyjnej substancji psychotropowych w postaci 3-CMC, zabezpieczając przy tym narkotyki o łącznej wartości ok. 43 mln PLN. Śledztwo nadzorowane jest przez Lubelski Wydział Zamiejscowy Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej.

Donald Tusk w ciągu 30 dni musi wypowiedzieć się na temat dekryminalizacji i posiadania

Dziś Komisja do Spraw Petycji Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej rozpatrzyła projekt dekryminalizacji posiadania do 15 gramów marihuany oraz uprawy jednej rośliny konopi indyjskich na własny użytek. Debata dotyczyła złagodzenia przepisów ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i była odpowiedzią na petycje obywatelskie oraz rosnące społeczne poparcie dla liberalizacji prawa w tej kwestii.