Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 40 / 7 / 0
@Morfeo
Piszesz o zaleplonie jakby go wycofali z produkcji. Serio aż taką rolę odgrywa wygląd kapsułki? Przecież to nie kobieta. Dla mnie to bez znaczenia, i tak jak nie mogłem zasnąć, to wysypywałem zawartość tej niebiesko - różowej do szklanki z wodą, a resztę wyrzucałem. Przecież w tym była sama chemia. Cholera, po napisaniu tego zdania uświadomiłem sobie, że w tym co wypijałem z tą wodą była jeszcze większa chemia...

Scalono – CATCHaFALL

Dodam jeszcze, że jeśli chodzi o zaleplon, to jeden jedyny raz poczułem po nim niesamowitą błogość, która była dużo lepsza niż ta po zolpidemie. Ale wtedy wziąłem też na noc przepisany przez lekarza Sirdalud - taki lek na rozluźnienie mięśni. Leżąc po tym (obydwie substancje po 1 tabl.) przed snem czułem coś bardzo przyjemnego w głowie, to było naprawdę niesamowite. Jakiś czas potem próbowałem powtórzyć to w tym samym zestawie, ale to się już nigdy nie powtórzyło.
  • 1478 / 90 / 2
16 maja 2022ImGoingHighIn505 pisze:
co, zaleplon? najsłabszy z zdrugs? jaki tok rozumowania Cię zaprowadził w te rejony? :D

nie, absolutnie nie, zwykla recka
Jest sklasyfikowany i już dawno ekspercie na rpw, wszystkich dragów i leków trzeba spróbować.
action movie:gun:
  • 78 / 9 / 0
Zoplikon i zaleplon zostały usunięte w nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu. Mają identyczny status jak inne leki i są na zwykłą receptę. Teraz tylko zolpidem jest psychotropem.

99% lekarzy tego nie wie i nie sprawdza nowych wersji ustaw
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).