Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3442 / 715 / 9
Jako, że jestem Polakiem to alkoholizm mam w DNA. Życia nie oszukam. Pasuje podejść do sprawy odpowiedzialnie. Chciałbym sprawić sobie od Mikołaja alkomat. Jaki wybrać? Czy te po 100 zł są ok? Czy lipa może być np, że wydmucham na nim 0,2 a potem będzie 0,4 i zonk. Czy lepiej dać te 2-3 stówy i mieć jakąś tam pewność odczytu? Proszę o jakieś opinie.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 100 / 19 / 0
Nie są ok. Kup coś markowego. Pamiętaj, że raz do roku albo co 100 dmuchań (zależy od producenta) alkomat trzeba odesłac na kalibrację. Zobacz, czy któryś pierwszej nie ma w gratisie, bo to kosztuje ok 100-150 zł.
ODPOWIEDZ
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.