Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 460 / 4 / 0
Abli mylisz pastwisko z łąką. Łąka jest koszona(ze 2 razy do roku) coby zwierzęta miały paszę na zimę, po pastwisku śmigają same i wyjadają m.in. grzybki :D.
Miejscówka z kukurydzą jest spalona. Rolnik się po prostu przekwalifikował, poza tym orka+zasiew zniszczyły grzybnię.

Jak się sprawy mają na spotach tylko zaoranych nie wiem i przyłączam się do pytania. W sezonie 2009 zaorali część wrocławskiego zagłębia i nie wiem czy warto tam jechać.
  • 2235 / 5 / 0
Kasztaniak pisze:
Abli mylisz pastwisko z łąką. Łąka jest koszona(ze 2 razy do roku) coby zwierzęta miały paszę na zimę, po pastwisku śmigają same i wyjadają m.in. grzybki :D.
Cholera, masz rację.

Mam obawy że ta kolejna przeorana łąka zostanie zasiana...

zbiera ktoś grzybki na pastwiskach, nie łąkach?? Zdarzają się komuś zbiory na PŁASKIM terenie?
  • 75 / 1 / 0
Ja nie wiem jak wy szukacie na pomorzu ( oklice Gdanska) sezon juz sie zaczął dobre 2 tygodnie temu ;d
to nie burza, nie zaraza,choć najwyższej wagi sprawa, nie bitwa, nie obława, nasza plaga leży w dragach... ;)
  • 8 / / 0
Dolny śląsk zaczyna coś się dziać. Wczoraj byłem na polanie i znalazłem ok. 35 sztuk w ok. 40 min przy szarówce, tyle że młode i już trochę pousychane. Ale prawdopodobnie ma padać deszcz i wszystko jest na dobrej drodze.
  • 4024 / 370 / 951
..::Abli::.. pisze:
Zdarzają się komuś zbiory na PŁASKIM terenie?
No raczej :cheesy:
  • 2235 / 5 / 0
Uważasz że są jakieś znaczące rożnice w występowaniu grzybów na terenie pagórkowatym a równym??
  • 311 / 1 / 0
przepraszam za glupie pytanie: jest sens szukac lysiczek na terenach nizinnych (mazowsze)?
  • 1519 / 20 / 0
Nie przyjmuje przeprosin. Za głupie pytanie
Ostatnio zmieniony 06 października 2011 przez EdwardZnienacka, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 311 / 1 / 0
masz racje, przepraszam za moj post
  • 202 / / 0
No właśnie od jakichś 2-3 lat widzę niedaleko siebie łączke na której pasą się codziennie owce w takich klatkach przestawianych codziennie o jakiś kawałek;D a więc wydaje mi się że ziemia równo zasrana tam jest ;P
Jeden minus to że koło domu tego typa to jest ale szczerze jak będa tam łysice to mam go w dupie
a więc jak myślicie czy opłaci się tam przespacerować po deszczu którego na śląsku ciągle brak jak jest potrzebny;/
???
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.