Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 56 / 6 / 0
Słyszałem że yerba wyróżnia się tym że nie wiemy ile kofeiny pijemy w przeciwieństwie do kawy czy herbaty (gdzie w herbacie mamy zdecydowanie za mało kofeiny.)
Może ktoś się wypowiedzieć na ten temat?
  • 53 / 7 / 0
Dla mnie te yerbki są całkiem spoko. Polecam na spróbowanie. Dobre tez na pierwszy raz bo są z owocami/ przełamuje tą cierpkość
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 4 / / 0
też tak macie że po yerbie wam sie lekko kręci w głowie?
  • 53 / 7 / 0
Nieee to dziwne.
U mnie jest fajna trzeźwość umysłu zawsze i zwiększona chęć do dzialania
  • 4306 / 698 / 2117
04 grudnia 2023Krezol pisze:
też tak macie że po yerbie wam sie lekko kręci w głowie?
A jakiej marki jest ta yerba? One różnią się też ilością substancji czynnej, czyli w tym przypadku kofeiny. Zazwyczaj jest tak, że przyjmując średnio 3,5g suszu, dostarczamy 14mg kofeiny (parząc ją 15 minut), natomiast taka sama ilość, ale 30 minut parzenia, to 22mg kofeiny, bo więcej jej się uwalnia.

Pytanie - jaką pijesz, w jakich ilościach (ile gram), oraz jak długo trwa parzenie tego suszu.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 4 / / 0
kurupi classica ok. 40g, parzenie zajmuje 5-6 minut
  • 4306 / 698 / 2117
To jedna z mocniejszych, długi okres parzenia też może zwiększać siłę jej działania. Kurupi pochodzi z Paragwaju, tam robią takie siekiery.

Nie dziw się wnet, że doświadczyłeś "helikoptera w głowie".
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3245 / 617 / 0
Nawróciłem się na yerba mate, jak się chwilę w skupieniu poobserwuję sam siebie to czuć ten feeling. Kupiłem mieszankę z guaraną 500 gram za 30zł. I drugą 500 gram cegłę z papugą w tej samej cenie, babka mówiła że obie mocne, bo o takie poprosiłem, sklep stacjonarny u siebie w mieście.

scalono ~ łysy

Kurde, przez czas picia 500 gram yerby z guaraną uważałem ją za mocną z tolerką, a dzisiaj jak zaparzyłem zwykłą bez dodatków, rano na pusty bebech, przez kilkanaście minut miałem prawie efekt prochowego stimu. Imo ta guarana modyfikuje na spokojniejsze działanie, ale petardy mocy wcale nie zwiększa.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / 8 / 0
Cieszę się tak jak Ty, że wróciłem do yerby
Jest na pewno wiele zdrowsza i nie powoduje tej nerwowości, co duży kubek mocnej kawy
Nie niszczy żołądka ofc. jeśli jest zachowany umiar
Dzisiaj drugi dzień, jest rano i czuję tą przyjemną stymulację, bez niepożądanej nerwowości, a cena nie jest wysoka biorąc pod uwagę ceny kaw
Wczoraj odebrałem dwie kilogramowe Yerba Mate Elaborada Pajarito za które zapłaciłem 50,90 zł i cztery opakowania 0,5 kg Jaguar Elaborada Pomelo - 20,86 zł za sztukę
Specjalnie zakupiłem też Termos na Militaria 1,6 l Ukraińskiej firmy M-TAC
Pracuję w delegacji i na pewno się przyda do Yerby lub herbaty ten termos
Uwaga! Użytkownik Longfill nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Ja również wróciłem do yerby. Według mnie to najlepszy naturalny stymulant. Kawa nie ma podjazdu a energole tym bardziej. Na początku, żeby przyzwyczaić się do smaku kupowałem tą od CBS'e (smakową) ~20zł za 500g. Teraz przerzuciłem się na yerbe od Wojtka Cejrowskiego z ostrokrzewu paragwajskiego - zderzyłem się kiedyś z opinią, że reszta ostrokrzewów np. brazylijski to zmielony wiór, który nieprzyjemnie się pije przez bombille... Chciałbym poznać wasze polecajki jeżeli chodzi o marki yerb i czy faktycznie jest tak jak pisze, z tymi ostrokrzewami.

Jeżeli chodzi o dawkowanie to też macie tak, że pijecie 2 tudzież 3 zalania do tykwy? Słyszałem, że niektóre odmiany można pić nawet 7 razy, ale to już towar prima sort musi być.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.